Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Stopiņietes atspēlējas un revanšējas "Dobelei" pēcspēles metienu sērijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Stopiņietes atspēlējas un revanšējas "Dobelei" pēcspēles metienu sērijā
Stopiņu NHK
Foto: LHF

Šovakar Latvijas sieviešu Handbola čempionāta otrajā finālspēlē "Stopiņu NHK" handbolistes ar 27:26 pieveica "REIR Dobele", sērijā līdz divām uzvarām panākot 1-1.

Pirmajā finālspēlē "REIR Dobele" handbolistes spēja izcīnīt uzvaru pēcspēles metienu sērijā (35:34), dodot sev iespēju veiksmīgi pabeigt sēriju jau savās mājās, tomēr šī iespēja izmantota netika.

Spēli veiksmīgāk iesāka dobelnieces, Laurai Ņeverovskai ceturtajā minūtē panākot 3:1. Mājinieces arī turpinājumā spēlēja veiksmīgāk, pie rezultāta 4:3 gūstot trīs vārtus pēc kārtas un panākot 7:3. Tomēr arī četru vārtu pārsvars pirmajā puslaikā nebija pietiekami apmierinošs priekš mājiniecēm - dažas minūtes vēlāk tika veikts arī 4:0 izrāviens pēc kura rezultāts bija kļuvis jau 12:5, tātad stopiņietēm bija jāatspēlē jau septiņu vārtu deficītu. Līdz puslaika beigām "Stopiņu NHK" izdevās samazināt rezultāta starpību līdz -4 (10:14).

Otrā puslaika sākumā mājiniecēm izdevās palielināt savu pārsvaru līdz +6 (17:11). Tomēr tam sekoja lieliska atspēlēšanās ofensīva no viešņām, kas 47. minūtē panāca savu - 19:19 un spēle sākās no jauna. Abas komandas līdz pat spēles beigām vairākkārt apmainījās ar vadības grožiem. Stopiņiete Evelīna Fenogenova nopelnīja sarkano kartīti un atstājot laukumu. "REIR Dobele" spēlētāja Līga Zinčenko izlīdzināja rezultātu 23:23 32 sekundes līdz pamatlaika beigām. Rezultāts vairs pamatlaikā nemainījās un jau otrajā finālspēlē pēc kārtas bija nepieciešami pēcspēles septiņu metru metieni.

Tādējādi arī otrajā finālspēlē uzvarētājas tika noteiktas pēcspēles metienu sērijā. Pēc pirmās metienu sērijas vadību ieguva Stopiņu komanda (precīza bija Ekkerte, kļūdījās Purviņa), taču divos nākamajos mēģinājumos stopiņietes kļūdījās, atdodot vadību Dobelei (precīzi metieni Freibergai un Veldzei). Ceturtajā metienu sērijā Asare bija precīza, bet dobelniece Rozenfelde uzmeta tieši vārtsardzei, bet piektajos mēģinājumos precīza bija gan Seržante, gan Ņeverovska. Sērija turpinājās līdz pirmajai kļūdai un tā tika sagaidīta jau pavisam drīz – Ņeverovskas metienu atvairīja čempionu vārtsardze Ivita Ikkerte, bet Ekkerte bija precīza, nodrošinot uzvaru Stopiņu NHK – 27:26.

Desmit vārtus mājinieču rindās guva Laura Ņeverovska, kamēr "Stopiņu NHK" labā deviņi vārti Elitai Ekkertei. Izšķirošā spēle tiks aizvadīta 21. maijā, Stopiņos.

Tādējādi sērijā līdz divām uzvarām rezultāts kļuvis 1-1, bet trešā un izšķirošā spēle norisināsies 21.maijā plkst. 14:00 Ulbrokā.

REIR Dobele – Stopiņu NHK 26:27 (14:10, 23:23)
REIR Dobele: Ņeverovska 10/3, Rozenfelde 5, Purviņa 4/1, Zinčenko 2, Freiberga 2/1, Egle 1, Šteinerte 1, Veldze 1/1.
Stopiņu NHK: Ekkerte 9/2, Asare 8/3, Sergejeva 4/2, Seržante 3/1, Nikolajeva 3.

Pēcspēles metienu sērija

Rezult.REIR DobeleStopiņu NHK
0:1Dinija Purviņa - XElita Ekkerte - vārti
1:1Elīna Freiberga - vārtiDaina Sergejeva - X
2:1Adele Veldze - vārtiLana Nikolajeva - X
2:2Ieva Rozenfelde - XIvita Asare - vārti
3:3Laura Ņeverovska - vārtiElza Seržante - vārti
3:4Laura Ņeverovska - XElita Ekkerte - vārti

Sērijā: Stopiņu NHK 1 - 1 REIR Dobele

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-05-13 22:22, pirms 7 gadiem
Izšķirošā spēle 21.aprīlī - labais