Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Dāmu finālā otrais cēliens, tiešraide Sportacentrs.com

Jānis Pārums

Sestdien plkst. 19:00 Latvijas čempionātā sievietēm tiks aizvadīta otrā finālspēle, kurā REIR Dobele handbolistes savā laukumā spēkosies ar čempionēm Stopiņu NHK. Video tiešraide portālā Sportacentrs.com.

Latvijas čempionātā sievietēm finālsērija ilgst līdz divām uzvarām. Sērijas pirmajā spēlē čempiones Stopiņu NHK jau pirmajā puslaikā ieguva septiņu vārtu pārsvaru un pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā līdz gandrīz otrā puslaika vidum, taču tad dobelnieces spēja lauzt cīņas gaitu un panākt neizšķirtu. Līdzsvarā noslēdzās arī spēles pamatlaiks (29:29), bet nervus kutinošā pēcspēles metienu sērijā veiksmīgākas izrādījās REIR Dobele handbolistes.

Stopiņu NHK komandai tas bija pirmais zaudējums šīs sezonas čempionātā, taču jāatgādina, ka pēc līdzīga scenārija stopiņietes iesāka arī iepriekšējās sezonas finālsēriju – arī toreiz viņas pamanījās izsēt pārsvaru un piekāpties pirmajā spēlē pret "Latgolu" (arī tad tas bija pirmais zaudējums sezonā), taču nākamajos divos mačos guva pārliecinošas uzvaras un triumfēja Latvijas čempionātā.

Arī šoreiz čempionēm nav atkāpšanās ceļa – vēl neviena neveiksme nozīmētu sezonas beigas un vietu uz goda pjedestāla otrā, taču ne augstākā pakāpiena. Latvijas čempionāta favorītēm sudrabs visdrīzāk būtu cēlmetāls ar rūgtuma piegaršu, kamēr REIR Dobele jebkurā gadījumā jau sasniegusi nebijušu sasniegumu komandas vēsturē, iekļūstot labāko divniekā. Tiesa, zinot, ka čempionu tituls ir vien uzvaras attālumā, skaidrs, ka dobelnieces šo iespēju mēģinās garām nepalaist.

To, ka otrajā finālspēlē sagaidāma bezkompromisu cīņa par uzvaru, apliecina arī divas regulārā čempionāta spēles, kas notika Dobelē – abas intriga saglabājās līdz pat spēles beigām – pirmajā mačā komandas cīnījās neizšķirti (29:29), otrajā galotnē nedaudz pārākas bija Stopiņu NHK (24:23).

Jāatgādina, ka dāmu finālā sērija ilgst līdz divām uzvarām, tādējādi čempions var tikt noskaidrots jau sestdienas vakarā. Gadījumā, ja čempionu noskaidrošanai būs nepieciešama trešā spēle, tā tiks aizvadīta 21.maijā plkst. 14:00 Ulbrokā.

REIR Dobele un Stopiņu NHK otrā finālspēle sestdien plkst. 19:00 būs skatāma Sportacentrs.com interneta tiešraidē.

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv