Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Latgols" grauj Ogri, Vaiņodē neizšķirts

Rolands Eliņš

"Latgols" grauj Ogri, Vaiņodē neizšķirts
Foto: Ritvars Raits

Latvijas handbola čempionātā šodien aizvadītas divas spēles – „Latgols” ar 36:21 izrēķinājās ar „Ogri/Miandum”, kamēr Jūrmalas „Sports” spēlēja neizšķirti pret „Vaiņodi” (20:20).

„Latgols” sezonas atklāšanas spēlē ar divu vārtu starpību viesos piekāpās „Celtniekam”, taču pēc tam sekoja droša uzvara pār „MSĢ/LAT-98” un šodien vēl drošāka uzvara pār ogrēniešiem. „Latgols” pirmajā puslaikā ieguva piecu vārtu pārsvaru, taču spēles beigās savus pretiniekus salauza pilnībā, triumfējot ar 36:21. Spēles pēdējās 15 minūtēs „Latgols” uzvarēja ar 9:2 un vienubrīd ieguva arī 16 vārtu pārsvaru.

Ar desmit vārtiem rezultatīvākais bija Normunds Seņkāns, bet astoņas reizes precīzs bija Jānis Pavlovičs. Ogres sastāvā pa pieciem vārtiem Arvim un Artim Laganovskiem, kā arī Artim Kurmēnam. Ogres komandai šis ir sezonas pirmais zaudējums.

Daudz saspringtāka spēle tikmēr tika aizvadīta Vaiņodē, kur vietējā komanda nepieļāva Jūrmalas „Sporta” uzvaru. Spēles pirmajā pusē „Vaiņode” turklāt bija tuvāk panākumam, jo pirmo puslaiku noslēdza ar vadību 11:8, taču jau līdz 38. minūtei jūrmalnieki bija panākuši 11:11. Spēles atlikušajā laikā rezultāts attīstījās ļoti līdzvērtīgi, un mačs noslēdzās neizšķirti 20:20.

Jaunajā sezonā šis bija pirmais neizšķirts, turklāt tas ļauj Jūrmalas komandai palikt vienai no divām komandām, kas vēl nav cietusi zaudējumu. Vēl ar šādu godu var lepoties tikai Dobeles „Tenax”, kamēr visas pārējās sešas komandas vismaz vienreiz jau zaudējušas.

”Vaiņode”-”Sports” 20:20 (11:8)

Vaiņode: A. Pāvils 6, Taujēns 6, O. Pāvils 4, Ķergalvis 2, Juzups 1, Mickus 1
Jūrmalas Sports: Ivanovs 7, Ence 3, Kupčs 3, Gulbis 2, Černousovs 2, Lībergs 1, Zvejnieks 1, Plonis 1

”Latgols”-”Ogre/Miandum” 36:21 (17:12)

Latgols: Seņkāns 10, Pavlovičs 8, Tuminskis 7, Borisenko 3, Strazds 3, Matvejenko 2, Pegasovs 1, Rancāns 1, Kušners 1
Ogre/Miandum: Arvis Laganovskis 5, Artis Laganovskis 5, Kurmēns 5, Lepers 3, Pozņaks 1, Bauze 1, Rozenbergs 1

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv