Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" pret "Latgolu" uzsāks pusfinālu, tiešraide Sportacentrs.com

Jānis Pārums

"Celtnieks" pret "Latgolu" uzsāks pusfinālu, tiešraide Sportacentrs.com
Foto: GL Sports Photography

Jau šodien plkst. 20:15 ar spēli, kur laukumā dosies Celtnieks/Rīga un Ludzas Latgols komandas, sāksies SynotTip Virslīgas čempionāta pusfinālu cīņas. Tiešraide portālā Sportacentrs.com. Tāpat sāksies cīņas par piekto vietu

Šī sezona abām komandām līdz šim ir bijusi diezgan līdzvērtīga – SynotTip Virslīgas čempionātā uzvaru bilance savstarpējās spēlēs ir nedaudz labāka Celtnieka komandai – izcīnītas divas uzvaras, vienreiz cīnoties neizšķirti, bet otrā posmā noslēgumā savā laukumā piedzīvots zaudējums ar 28:35.

Arī Latvijas kausā komandas nesasniedza savas ambīcijas – Celtnieka komanda jau pusfinālā atzina Ogre/Miandum pārākumu, bet Ludzas Latgols vienība pusfinālā uzvarot patreizējos Virslīgas čempionus Dobeles Tenax, finālā piedzīvoja zaudējumu pret iepriekšminēto Ogre/Miandum. Jāpiebilst gan, ka Ogre/Miandum komanda, pēc sava trenera un komandas vārtsarga Andra Molotanova vārdiem, aizvadīja labākās spēles sezonā, gan parādītā snieguma, gan kvalitātes ziņā.

Šodien laukumā abas komandas dosies ar vienu mērķi – uzvarēt, jo jau pirms sezonas kā primārais mērķis abām komandām tika izvirzīts cīnīties par Latvijas čempionu titulu. Ceļš līdz pusfināliem abām komandām bija dažāds – Celtnieks Rīga komanda nodrošinot otro vietu pēc 2. posma (rīdzinieki bija otrajā vietā arī pēc pirmā posma) automātiski iekļuva pusfināla zarā.

Savukārt Ludzas Latgolam nācās cīnīties sākot jau ar ceturtdaļfinālu, kur pretī stājās ASK/LSPA komanda. Jau pirmajā spēlē, kur Ludzas komanda viesojās pie "armijniekiem" Rīgā, ludzānieši parādīja kvalitatīvu handbolu abos laukuma galos un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 13 punktu pārsvaru pirms atbildes spēles. Atbildes spēlē savā laukumā Latgols tik pārliecinošu maču neaizvadīja dažādu apstākļu dēļ, bet tik un tā uzvara tika izcīnīta un pusfinālā iekļuva ļoti pārliecinoši.

"Esam divas nedēļas cītīgi trenējušies, nedēļu fizisko noskrējām, tagad divi treniņi bija taktiskie. Uz izslēgšanas spēlēm mums pievienojas Guntars Lejnieks, lai pastiprinātu mūsu aizsardzību. Visi veseli un grib uzvarēt," norādīja Celtnieka komandas vadītājs Normunds Blome. "Pusfinālā visu izšķirs tas, kura komanda mazāk kļūdīsies – tā arī uzvarēs."

Jautāts par pēdējo savstarpējo spēli, kurā rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu, Blome atzina, ka ļāvis komandai izpausties: "Bijām runājuši, ka puiši spēlē, kā grib, izrāda iniciatīvu, norādes no malas bija maz. Spēli izšķīra kļūdas – pie neizšķirta divas vai trīs reizes kļūdījāmies, sasteidzām piespēles un vienkārši izmetām bumbu autā un dabūjām pretuzbrukumus."

"Pirmkārt, aicinu visus Latgols fanus un atbalstītājus uz spēli pret Celtnieku. Pretinieki šajā pusfinālā ir izteikts favorīts, jo izšķirīgos brīžos Celtnieka komanda pratusi nospēlēt aukstasinīgāk tieši maču galotnēs. Neizšķirtu spējām izraut mājās tikai pēdējās sekundēs. Uz pēdējo spēli nevar objektīvi skatīties, jo tas bija vai nu taktisks zaudējums no Celtnieka puses, vai arī Celtnieka spēlētāji nebija pietiekami labi koncentrējušies tai spēlei," pirms šovakar gaidāmās spēles atzina Jānis Pavlovičs. Viņš arī atzina, ka ceturtdaļfinālā pret ASK/LSPA komandai spēle gājusi no rokas, bet otrajā mačā pretinieki nodemonstrējuši labu sniegumu, tāpēc uzvarētājs noskaidrojies tikai beigās.

"Trīs nedēļas mokos ar sāpēm kājā, spēlēju uz špricēm. Biju plānots, ka atbildes spēli pret ASK/LSPA izlaidīšu, bet ASK nebija gatavi padoties, tāpēc arī man man bija jādodas laukumā. Tretjakovs pēdējā spēlē savainoja kāju, ceram, ka viņš būs gatavs doties laukumā. Austrim pēdējā spēle lika manīt vecais muguras savainojums tāpēc arī viņš aizvadīja diezgan vāju spēli. Bet par pārējiem var teikt – visi ir 100% gatavi pusfināliem," piebilda Pavlovičs, norādot, ka komanda būs gatava cīņai.

Celtnieks un Latgols spēli tiešraidē demonstrēs portāls Sportacentrs.com. Jāatgādina, ka pusfinālos uzvarētāji tiks noteikti sērijā līdz divām uzvarām.

Cīņā par piekto vietu - Jūrmala, ASK/LSPA un Vaiņode

Piektdienas vakarā (20:00) sāksies spēles cīņā par piekto vietu SynotTip Virslīgas čempionātā, kurā piedalīsies komandas, kuras neiekļuva SynotTip Virslīgas pusfinālos – Jūrmalas Sports, ASK/LSPA un HK Vaiņode.

Interesanti, ka šīs pašas komandas cīnījās vienā grupā arī čempionāta 2. posmā kur tās iekļuva pēc 1. posma rezultātiem, kur HK Vaiņode palika 5. vietā, Jūrmalas Sports ierindojās 7. vietā, ASK/LSPA komanda palika pēdējā vietā nospēlējot divu apļu turnīru.

Otrā posma "finiša spurtā", kad komandas pirms pēdējām spēlēm šķīra viena punkta starpība turnīra tabulā un visām trim komandām bija iespējas tikt nākošajā posmā cīņā par medaļām, visstabilāk un veiksmīgāk nospēlēja Jūrmalas Sports un ASK/LSPA vienības, kuras ieguva tiesības spēlēt čempionāta ceturtdaļfinālā.

ASK/LSPA kolektīvs diezgan pārliecinoši piekāpās Ludzas Latgols vienībai, bet Jūrmalas Sports divu spēļu summā zaudēja Ogre/Miandum komandai nervus kutinošā cīņā divu spēļu summā piekāpjoties tikai ar vienu vārtu starpību.

Jau piektdien plkst. 20:00 notiks pirmā spēle, kur HK Vaiņode plkst. 20:00 uzņems Jūrmalas Sports (attēlā vieni no jūrmalnieku līderiem Uldis Lībergs un Rolands Ivanovs) komandu. Šajā sezonā savstarpējo spēļu bilance ir nedaudz labāka Jūrmalas Sports vienībai izcīnot divas uzvaras, vienreiz zaudējot un vienreiz spēlējot neizšķirti. Izcīnot uzvaru 2. posma pēdējā spēlē jūrmalnieki liedza HK Vaiņode iekļūt čempionāta ceturtdaļfinālā un paredzams, ka HK Vaiņode ļoti vēlēsies revanšēties par liegto iespēju cīnīties par medaļām.

Svētdien un pirmdien ASK/LSPA komanda aizvadīs divas spēles divās dienās – svētdien plkst. 15:00 armijnieki uzņems HK Vaiņode vienību, bet pirmdien plkst. 19:30 aizvadīs spēli Spuņciemā ar Jūrmalas Sports komandu.

Cīņā par 5. vietu visas trīs komandas aizvadīs katra ar katru spēlējot divas reizes – vienu reizi viesos un vienu reizi mājinieku statusā. Visām spēlēm varēs sekot līdzi ar teksta tiešraides palīdzību vietnē Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv