Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīgā sākas ceturtdaļfināli: Jūrmala pret Ogri, "Latgols" pret ASK/LSPA

Jānis Pārums

Handbola Virslīgā sākas ceturtdaļfināli: Jūrmala pret Ogri, "Latgols" pret ASK/LSPA
Foto: Ritvars Raits

Šajā nedēļas nogalē SynotTip handbola Virslīgā tiks aizvadītas pirmās ceturtdaļfināla spēles - sestdien plkst. 15:30 Spuņciemā tiksies "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sports", bet svētdien plkst. 15:00 Rīgā "ASK/LSPA" spēkosies ar "Latgolu".

Ogres un Jūrmalas komandu ceturtdaļfināla duelis solās būt ļoti intriģējošs. Iepriekšējās divās sezonās abas komandas tikās bronzas sērijā, kur pirms diviem gadiem pārāki bija jūrmalnieki, bet pērn pie panākuma tika ogrēnieši. Šoreiz labāko četriniekā iekļūs tikai viena no šīm komandām.

Pirmo posmu komandas noslēdza gana atšķirīgās pozīcijās - ogrēnieši ar 14 punktiem stabili ierindojās ceturtajā vietā, bet jūrmalnieki ar sešiem punktiem ieņēma priekšpēdējo, septīto, vietu. Tādējādi "Ogre/Miandum" otrajā posmā startēja pirmajā četriniekā (1.-4.vieta), bet "Jūrmalas Sports" otrajā (5.-8.vieta). Otro posmu ogrēnieši iesāka kā LHF kausa ieguvēji, taču Latvijas čempionātā neveicās - seši zaudējumi sešās spēlēs un ceturtā vieta. Neveiksmīgi otro posmu iesāka arī jūrmalnieki, piedzīvojot divus zaudējumus, taču pēc Ivara Dumarāna atgriešanās galvenā trenera statusā izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, ieņemot otro vietu otrajā četriniekā aiz MSĢ/LAT-98, kas izslēgšanas spēlēs nepiedalās.

Šosezon divās savstarpējās Ogres un Jūrmalas komandu cīņās labāk klājies ogrēniešiem - neizšķirts un uzvara. Tomēr šobrīd jūrmalnieki ir uz uzvaru takas, kamēr ogrēnieši atrodas pretējā pozīcijā, kas var ietekmēt arī iznākumu savstarpējā duelī. Turklāt uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiks noteikts divu spēļu summā

Savstarpējās spēles šosezon:
19.10.2016. Ogre/Miandum - Jūrmalas Sports 24:24
07.01.2017. Jūrmalas Sports - Ogre/Miandum 23:30

Savukārt svētdien ceturtdaļfināla cīņas uzsāks otrs pāris "Latgols" un ASK/LSPA. Ludzas "Latgols" šo sezonu aizvada pārliecinoši un piekāpusies tikai divām vadošajām komandām (trīsreiz "Tenax", divreiz "Celtniekam"). Otro, tāpat kā pirmo posmu, ludzānieši noslēdza trešajā vietā, taču pirmoreiz šajā sezonā tika galā arī ar "Celtnieku", turklāt viesu laukumā. ASK/LSPA pēc pagalam neveiksmīgā pirmā posma (14 spēlēs tikai viena uzvara un neizšķirts) otro iesāka daudzsološāk, pēc zaudējuma pirmajā spēlē izcīnot trīs uzvaras pēc kārtas, taču noslēgumā tomēr atkal sekoja zaudējumi. Tomēr tas neliedza armijniekiem sasniegt ceturtdaļfinālu.

Abās savstarpējās spēlēs starp "Latgolu" un ASK/LSPA uzvaras izcīnīja ludzānieši, tiesa, paveica to atšķirīgā veidā. Savā laukumā "Latgols" uzvaru izrāva tikai pēdējās sekundēs (31:30), bet izbraukumā pie panākuma tika bez īpašām grūtībām, sagraujot pretiniekus ar +16.

Gan "Latgols" un ASK/LSPA, gan "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sporta" pāros atbildes spēles notiks 1. aprīlī.

Savstarpējās spēles šosezon:
08.10.2016. SK Latgols - ASK/LSPA 31:30
04.12.2016. ASK/LSPA - SK Latgols 26:42

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Izslēgšanas spēles
Statistika

Šajā nedēļas nogalē un arī 1. aprīlī pēdējās formalitātes tiks kārtotas sieviešu Virslīgas regulārajā čempionātā, kur zināmas pirmo četru vietu īpašnieces. Vienīgais nezināmais – kura komanda ierindosies piektajā, kura sestajā vietā – šobrīd priekšpēdējo pozīciju ieņem Salaspils sporta skolu, bet tikai par punktu atpaliek LSPA. Svētdien komandas aizvadīs savstarpējo spēli. Panākuma gadījumā salaspilietes nodrošinās sev piekto vietu, bet zaudējuma vai neizšķirta gadījumā viss izšķirsies pēdējā kārtā.

Jāatgādina, ka regulārā čempionāta divas spēcīgākās komandas (Stopiņu NHK un REIR Dobele) automātiski nodrošinājušas vietu pusfinālā, bet pārējās izslēgšanas spēļu turnīru sāks no ceturtdaļfināla.

Kalendārs
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv