Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Kiršteins: "Ja būs nepieciešama mana palīdzība, noteikti došos palīgā izlasei"

Jānis Pārums

Kiršteins: "Ja būs nepieciešama mana palīdzība, noteikti došos palīgā izlasei"
Einārs Kiršteins uzbrukuma smailē
Foto: Herulf Moss

Viens no ārzemēs spēlējošajiem Latvijas handbolistiem ir līnijas spēlētājs Einārs Kiršteins, kurš spēlē Norvēģijas pēc spēka trešās līgas līdervienībā "Herulf Moss", ko pārstāv arī brāļi Aleksejs un Andrejs Kuzmini. Intervijā Latvijas Handbola federācija - Handball.lv Einārs sīkāk pastāsta par savām gaitām Norvēģijā.

"Es šeit esmu jau sešus gadus, tā kā man šeit ir jau otrās mājas. Viss ir diezgan mierīgs, sakārtots, varētu teikt – ziemeļniecisks. Vēl šodien lasīju rakstu, kurā tika minēts, ka tieši Norvēģijā dzīvo vislaimīgākie cilvēki. Pirms sešiem gadiem piedāvāja strādāt Norvēģijā uzreiz pēc tam, kad bijām kļuvuši ar LSPA par Latvijas čempioniem. Tad vasarā aizbraucu pastrādāt un līdzi biju paņēmis albumu ar bildēm, ko esmu darījis Latvijā, tur bija arī bildes, kur spēlēju handbolu Latvijas čempionātā. Vienam norvēģu kolēģim rādīju bildes un viņš izsaucās: "O, Tu spēlē handbolu?" Šis kolēģis zināja vietējā handbola kluba menedžeri, viņi sakontaktējās, aizbraucu uz treniņiem atrādīties, un klubs piedāvāja līgumu. Nebiju tur braucis ar domu spēlēt handbolu, bet viss tā forši izvērtās," atklāja Kiršteins.

Jautāts par komandas mērķiem, handbolists norādīja: "Komandai primārais mērķis šobrīd ir nokļūt Norvēģijas 1. līgā (pēc ranga otrā stiprākā līga Norvēģijā) un nākamgad spēlēt tur. Tad jau redzēsim, kā mums tur ies un vai varēsim nostiprināties 1. līgā, jo mūsu jaunieši no 2. līgas jau ir izauguši un gatavi nākamajam posmam savā karjerā. Iespējams pēc 2-3 gadiem varētu spēlēt arī augstākajā līgā."

Kiršteins arī sacīja, ka viņam nekad nav problēmu doties palīgā valstsvienībai un spēlētājs ir gatavs būt ierindā arī maijā un jūnijā gaidāmajās Latvijas izlases spēlēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā: "Man ir paveicies, ka darbs ir tāds, ka varu bez atvaļinājuma ņemšanas dabūt brīvus laika posmus, lai atbrauktu palīgā izlasei. Arī priekšnieks ir ļoti pretimnākošs, un tas droši vien arī ir galvenais iemesls, kāpēc vienmēr varu izbrīvēt laiku izlasei. Un, protams, arī mans patriotiskais gars – vienmēr ar lielāko prieku pārstāvu Latviju. Ja būs nepieciešama mana palīdzība un tikšu aicināts uz izlasi - noteikti būšu."

Par saviem saviem favorītiem SynotTip handbola Virslīgā Kiršteins nosauca komandu, kurā reiz spēlējis: "Man tā īsti nekad nav viens izteikts favorīts bijis, esmu par interesantu un aizraujošu čempionātu, lai džeki nezaudē motivāciju Latvijā trenēties un spēlēt. Sirds dziļumos tomēr vienmēr mana komanda paliks "Celtnieks", kuru atbalstīšu visvairāk, jo šajā komandā man spēlē lielākie čomi, pats esmu spēlējis šajā klubā un izcīnījis lielas uzvaras komandas sastāvā."

Einārs Kiršteins šosezon "Herulf Moss" rindās 18 spēlēs guvis 36 vārtus, kas ir sestais labākais rādītājs komandā. Interesanti, ka komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Kiršteins ir starp abiem brāļiem Kuzminiem – Andrejs guvis 50 vārtus, bet Aleksejs 34. Kā jau minēts, "Herulf Moss" ar 40 punktiem ir pārliecinoša 2. divīzijas līdere un divas kārtas līdz turnīra beigām jau nodrošinājusi uzvaru.

Visu interviju ar Eināru Kiršteinu lasi šeit: Kiršteins par spēlēšanu Norvēģijā, izlasi un saviem favorītiem Latvijas čempionātā

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv