Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempioni pārspēj vicečempionus, pirmā uzvara MSĢ/LAT-98

Jānis Pārums

Čempioni pārspēj vicečempionus, pirmā uzvara MSĢ/LAT-98
Ansis Bilkštis (#7, Tenax)
Foto: Andris Pintāns, handbols-dobele.lv

Šovakar SynotTip Virslīgas centrālajā spēlē panākumu izcīnīja Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas savā laukumā apspēlēja vicečempionus "Celtnieks Rīga", sezonu ar uzvaru iesāka "Ogre/Miandum", bet pie pirmā panākuma tika arī MSĢ/LAT-98.

Jāatgādina, ka pirms nepilnām divām nedēļām "Tenax" un "Celtnieks" tikās Rīgas čempionāta finālā, kur "Celtnieks" uzvarēja ar 27:24. Toreiz rīdzinieku rindās nebija Artūra Lazdiņa, kurš šoreiz bija ierindā, taču šovakar nācās iztikt bez savainotajiem Riharda Lejas un Linarda Drukmaņa. Dobelnieki bija praktiski tādā pašā sastāvā, kā Rīgas čempionāta finālā, izņemot Ņikitu Pančenko un Kristeru Rihardu Ozolu, kuriem šovakar bija jāaizvada spēle MSĢ/LAT-98 sastāvā.

Spēli pārliecinošāk iesāka Rīgas komanda, kas pēc Laura Eglīša un Ričarda Jablonska metieniem panāca 2:0. Pakāpeniski iespēlējās arī "Tenax", pie sev nelabvēlīgā 3:4 gūstot četrus vārtus pēc kārtas un pārņemot vadību – 7:4. Nedaudz vēlāk dobelnieki panāca arī četru vārtu pārsvaru, bet pateicoties nedaudz veiksmīgākai puslaika galotnei, līdz pārtraukumam "Celtniekam" izdevās pietuvoties divu vārtu attālumā – 11:9 "Tenax" labā pēc pirmā puslaika.

Otrā puslaika ievadā Roberts Freibergs un Ritvars Balceris panāca neizšķirtu Rīgai (11:11), taču drīz vien veiksmīgi spēlējošais Ansis Bilkštis atjaunoja vadību mājiniekiem. Tiesa, tālāk par 1-2 vārtiem "Tenax" handbolistiem ilgāku laiku neizdevās. Lūzuma punkts spēlē notika neilgi pēc otrā puslaika vidus, kad dobelnieki no 16:15 panāca 20:15, piespiežot "Celtnieku" pieprasīt minūtes pārtraukumu , lai mainītu spēles gaitu. Tomēr arī pēc tā Rīgai neatradās argumenti, lai atspēlētos un "Tenax" izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs šosezon – 23:17.

Jāpiebilst, ka šī bija mazrezultatīvākā abu komandu savstarpējā spēle vismaz pēdējo piecu sezonu laikā, komandām kopā gūstot tikai 40 vārtus.

Ar uzvaru SynotTip handbola Virslīgas jauno sezonu atklāja pērnās sezonas bronzas medaļnieki "Ogre/Miandum", kas savā laukumā pārspēja "Vaiņodes" komandu. Ogrēnieši rezultātu atklāja otrās minūtes sākumā pēc Arta Laganovska metiena un vadībā pavadīja visu pirmo puslaiku, vienubrīd panākot arī +5. Pirmās 30 minūtes "Ogre/Miandum" noslēdza ar 14:11.

Otro puslaiku lieliski iesāka "Vaiņodes" handbolisti, kas veica izrāvienu 6:2 un ne tikai panāca pretiniekus, bet 36.minūtē pēc Aināra Pāvila rezultatīvā uzbrukuma pirmoreiz izvirzījās arī vadībā – 17:16. Vairāk par vienu vārtu pārsvaru Vaiņode gan tā arī neieguva, taču turpmāko piecu minūšu laikā lika ogrēniešiem lielākoties atspēlēt minimālo deficītu . 42. minūtē Andris Pozņaks atkal atguva vadību Ogrei, kas vēlāk atrāvās piecu vārtu attālumā un nosargāja uzvaru – 31:26.

Pie pirmā panākuma šosezon tika arī Latvijas jaunatnes izlase jeb MSĢ/LAT-98, kas pārspēja ASK/LSPA (nomināli murjāņieši skaitījās laukuma saimnieki, taču faktiski spēli aizvadīja pretinieku laukumā ASK sporta zālē). Spēles sākums Murjāņu handbolistiem gan nebija pārāk veiksmīgs, jo lielāko daļu pirmā puslaika viņi pavadīja iedzinēju lomā (1:3, 4:7, 7:10), taču pēc puslaika vidus spēli līdzsvaroja un 22.minūtē Raivis Gorbunovs jau pirmoreiz vadībā izvirzīja MSĢ/LAT-98 – 13:12. Puslaiks tika noslēgts ar divu vārtu pārsvaru – 17:15.

Lai arī otrā puslaika sākumā MSĢ/LAT-98 pārsvars sasniedza arī +4, ASK/LSPA nepadevās un ilgāku laiku Murjāņu pārsvars svārstījās vien 2-3 vārtu robežās, kas ļāva cerēt uz saspringtu spēles galotni. Izšķirošais izrādījās MSĢ izrāviens 8:2 puslaika otrajā desmitminūtē, kas ļāva panākt jau gana droši astoņu vārtu pārsvaru – 34:26. Trīs minūtes pirms spēles beigām Antons Šuleiko pirmoreiz panāca desmit vārtu pārsvaru (37:27), vēlāk atrāviens sasniedza pat +11, bet spēle tika noslēgta ar 38:28. Jāpiebilst, ka ASK/LSPA rindās nespēlēja viens no tās līderiem Ēriks Drobots.

SynotTip handbola Virslīga

Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 23:17 (11:9)
Tenax: Bilkštis 9/4, Ērmanis 5, Miķelsons 4, Politers 3, Straume 1, Hovratovičs 1.
Celtnieks: Freibergs 3, Čikuts 3, Lazdiņš 3/1, Lisovskis 2, Eglītis 2, Balceris 2, Kļaviņš 1, Jablonskis 1.

Ogre/Miandum – Vaiņode 31:26 (14:11)
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 11, Art. Laganovskis 7, Kurmēns 5/2, Bauze 3, Lepers 3, Pozņaks 2.
Vaiņode: A. Pāvils 8, O. Pāvils 7/4, Taujēns 6, M. Mickus 3, Strēlis 1, Sproģis 1.

MSĢ/LAT-98 – ASK/LSPA 38:28 (17:15)
MSĢ/LAT-98: Gorbunovs 11, Ignatjevs 6/1, Pančenko 5, Strazdiņš 5/2, Kurzemnieks 4, Meikšāns 4, Ozols 2, Šuleiko 1.
ASK/LSPA: Grēberis 7, Reniņš 5, Bunkus 5, Zariņš 3, Vilsons 3, Miemis 3, Liepiņš 2/1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv