Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogres un Jūrmalas duelī dramatisks neizšķirts, "Celtniekam" smaga uzvara

Jānis Pārums

Ogres un Jūrmalas duelī dramatisks neizšķirts, "Celtniekam" smaga uzvara
Mareks Černousovs (#33) pret Andri Molotanovu (#12)
Foto: Ritvars Raits

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā "Ogre/Miandum" un "Jūrmalas Sporta" spēle noslēdzās ar neizšķirtu, bet kārtējos panākumus izcīnīja Dobeles "Tenax" un "Celtnieks Rīga".

Ogres un Jūrmalas komandu mačā rezultātu pirmajā minūtē atklāja Uvis Strazdiņš, bet turpinājumā divreiz rezultatīvi izcēlās Artis Kurmēns, panākot 3:0 "Ogre/Miandum" labā. Vēlāk jau pieminētais Strazdiņš palielināja mājinieku atrāvienu līdz +3, taču pēc puslaika vidus veiksmīgāku sniegumu demonstrēja "Jūrmalas Sports", kas ne tikai atspēlējās, bet arī pārņēma vadību un 23.minūtē pēc Rolanda Ivanova panāca 11:9. Tomēr atlikušajā laikā ogrēnieši veica izrāvienu 6:2, atgūstot vadību un noslēdzot puslaiku savā labā – 15:13.

Otrā puslaika sākumā Kurmēns un Strazdiņš panāca jau +4 (17:13) Ogres komandas labā. Mājinieki arī vēlāk kontrolēja notikumus laukumā, saglabājot 2-4 vārtu pārsvaru, taču pēc puslaika vidus spēle saasinājās. "Jūrmalas Sports" vairākkārt pietuvojās līdz minimumam, bet četras minūtes līdz beigām Mareks Černousovs panāca arī izlīdzinājumu – 23:23. Kurmēns vēlreiz atguva vadību Ogrei, bet Raitis Narme atkal līdzsvaroja rezultātu. Pusminūti līdz beigām ogrēnieši devās pēdējā uzbrukumā, taču rupji kļūdījās, kas noveda pie pazaudētas bumbas, un jūrmalnieki aizskrēja ātrajā uzbrukumā. Iespēja pēdējās sekundēs izraut uzvaru bija Narmem, tomēr Andris Molotanovs glāba Ogri no vārtu zaudējuma, liekot līdzjutējiem atviegloti nopūsties – neizšķirts 24:24.

Ogres rindās septiņus vārtus guva Artis Kurmēns, jūrmalniekiem ar tikpat izcēlās Mareks Černousovs (attēlā ar bumbu). Jāpiebilst, ka ogrēniešu sastāvā šodien ierindā nebija neviens no brāļiem Laganovskiem, bet Jūrmalai nevarēja palīdzēt pamatvārtsargs Viktors Turkupols, tiesa, viņu itin veiksmīgi aizstāja Jānis Piņķis.

Vēl vienā spēlē pie piektā panākuma tikpat spēlēs tika turnīra līderi un Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kas savā laukumā tika galā ar Vaiņodi. Jau pirmā puslaika pirmajās 20 minūtēs dobelnieki panāca desmit vārtu pārsvaru (16:6), un, lai arī līdz pārtraukumam ļāva viesiem to sadeldēt uz pusi (21:16), otrajā puslaikā atkal spēja atjaunot +10 (29:19). Visā spēlē Dobeles handbolisti uzvarēja ar 35:29. Ansis Bilkštis uzvarētāju labā guva 10 vārtus, zaudētājiem rezultatīvākais ar 14 vārtiem – Oskars Pāvils.

Smagu pārbaudījumu Latvijas vicečempioniem "Celtnieks Rīga" sagādāja pastarīte ASK/LSPA, kas līdz šai dienai bija zaudējusi visās piecās spēlēs. Jau spēles ievadā savā laukumā spēlējošie vicečempioni nonāca iedzinējos ar 0:3, tiesa, turpinājumā "Celtnieks" veica izrāvienu un panāca 7:4 savā labā. ASK/LSPA gan sīksti turējās pretī, vairākkārt samazinot mājinieku pārsvaru līdz minimumam. Pēc pirmā puslaika – 16:15.

Otrā puslaika ievadā ASK/LSPA guva trīs vārtus pēc kārtas (Emīls Reniņš, Uldis Vilsons un Helvijs Bunkus), pārņemot vadību – 18:16. Pakāpeniski mājiniekiem izdevās atgūt iniciatīvu un 40.minūtē pēc Ritvara Balcera metiena atgūt vadību – 21:20. Desmit minūtes līdz mača izskaņai "Celtnieks" ieguva +4, tomēr teju izsēja iekrāto pārsvaru. ASK/LSPA pietuvojās līdz minimumam, tomēr laukuma saimnieki uzvaru saspringtā galotnē nosargāja – 32:31.

Uzvarētājiem pa sešiem vārtiem guva Igors Ignatjevs un Artūrs Lazdiņš, bet ar trim vārtu guvumiem izcēlās Helmuts Tihanovs un Raitis Puriņš. Zaudētājiem deviņus vārtus guva Emīls Reniņš, septiņus – Iļja Skopincevs. Abas komandas nespēlēja optimālajos sastāvos - "Celtniekam" pietrūka Kaspara Lisovska, ASK/LSPA komandai Ērika Drobota.

SynotTip handbola Virslīga

Ogre/Miandum – Jūrmalas Sports 24:24 (15:13)
Ogre/Miandum: Kurmēns 7, Strazdiņš 6, Pozņaks 4/1, Bauze 3, Mancurovs 2, Avotiņš 2.
Jūrmalas Sports: Černousovs 7, Ivanovs 5, Ence 3, Narme 2, Kupčs 2, Lībergs 2, Grīnbergs 1, Adamaitis 1, Korzāns 1.

Dobeles Tenax – Vaiņode 35:29 (21:16)
Tenax: Bilkštis 10/3, Politers 6, Arājs 6/3, Ērmanis 5, Miķelsons 4, Hovratovičs 2, Zvejnieks 1, Kurzemnieks 1.
Vaiņode: O. Pāvils 14/8, A. Pāvils 5, Plūme 3, M. Mickus 3, Strēlis 2, Taujēns 2.

Celtnieks Rīga – ASK/LSPA 32:31 (16:15)
Celtnieks: Ignatjevs 6, Lazdiņš 6, Balceris 5, Puriņš 3, Tihanovs 3, Eglītis 3, Freibergs 2, Drukmanis 2, Čikuts 1, Leja 1.
ASK/LSPA: Reniņš 9, Skopincevs 7/2, Vilsons 5, Zariņš 4, Bunkus 3, Sūnaitis 2, Lubgāns 1.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv