Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils pēc daudzu gadu pārtraukuma lūkos tikt pie bronzas

Jānis Pārums

Salaspils pēc daudzu gadu pārtraukuma lūkos tikt pie bronzas
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šovakar plkst. 20:00 Salaspils sporta namā Latvijas čempionātā sievietēm otrajā spēlē par bronzas medaļām Salaspils sporta skolas handbolistes uzņems Ludzas "Latgolu".

Jāatgādina, ka sērijas pirmā spēle aizvadītās nedēļas nogalē Ludzā noslēdzās ar salaspiliešu panākumu 32:28, kas tādējādi šosezon pirmoreiz tika pie panākuma pretinieču laukumā, kā arī sērijā līdz divām uzvarām panāca 1-0 un faktiski pietuvojās soļa attālumā no bronzas.

Pirmajā spēlē salaspiliešu rindās vairāk nekā pusi (17) no komandas vārtiem guva divas spēlētājas – Inese Umjarova iemeta desmit vārtus, Renāte Salmane septiņus. Viņas ir bijušas arī komandas līderes visas sezonas garumā, par ko liecina abu vieta rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā – Salmane ar 161 vārtiem ir trešā, bet Umjarova ar 147 vārtiem ieņem sesto pozīciju.

Ludzas komandā tiks spilgtas līderes neiezīmējas, tāpēc vārti guvumi sadalās līdzīgāk. Sezonas griezumā uzbrukuma līdere ir Kristīne Daņiļenko, kura ar 126 vārtiem ieņem 11.vietu (pirmajā bronzas spēlē guva trīs vārtus), taču pēdējā laikā pārliecinošāko sniegumu uzbrukumā demonstrē Žanete Kukurāne, kura trijās spēlēs pēc kārtas guvusi septiņus vārtus, palielinot savu sezonā gūto vārtu skaitu līdz 78 (16.pozīcija, divas vietas augstāk ar 99 vārtiem ir cita komandas biedrene Laura Rutkovska).

Regulārās sezonas gaitā Salaspils sporta skola uzvarēja tikai vienā no četriem abu komandu dueļiem, turklāt savā laukumā. Sestdien gūtais panākums viesos jau salaspilietēm devis būtiskas priekšrocības cīņā par bronzu, jo otrā spēle šovakar tiks aizvadīta savu līdzjutēju priekšā. Regulārās sezonas laikā Salaspils 20 spēļu laikā guva vien trīs panākumus, ierindojoties piektajā vietā, bet play off cīņās piecās spēlēs gūti jau trīs panākumi pret komandām, kas regulārajā čempionātā bija augstāks. Vēl viens panākums nodrošinās Salaspilij bronzu, taču Ludzas komandai šovakar "būt vai nebūt" spēle, tādējādi laukumā sagaidāma sīva un bezkompromisu cīņa.

Jāatgādina, ka salaspilietes starp medaļniecēm nav bijušas kopš 2008.gada, kamēr ludzānietes starp trim labākajām komandām bijušas vairāk nekā divas desmitgades pēc kārtas, proti, 22 sezonas. Vai Salaspils sporta skolai izdosies pārtraukt šo iespaidīgo sēriju?

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv