Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

papildināts Vaiņode pārspēj "Latgolu", Jēkabpils handbolistēm pirmā uzvara

Jānis Pārums

Vaiņode pārspēj "Latgolu", Jēkabpils handbolistēm pirmā uzvara
Foto: Rekurzeme.lv

Šodien SynotTip Virslīgā pie otrā panākuma trijos mačos tika "Vaiņodes" handbolisti, kas savā laukumā spraigā galotnē pieveica Ludzas "Latgolu" – 24:22. Uzvarētāju labā 10 vārtus guva Ainārs Pāvils.

Jauno SynotTip Virslīgas sezonu abas komandas bija iesākušas atšķirīgi – ludzānieši bija piedzīvojuši trīs zaudējumus trijās spēlēs, kamēr Vaiņodes handbolisti divos mačos uzvaras bija dalījuši uz pusēm. Spēle Vaiņodē ludzāniešiem neko vieglu nesolīja, jo bija jau otrais mačs pēdējo 19 stundu laikā – iepriekšējās dienas vakarā "Latgols" sīvā cīņā atzina "Ogre/Miandum" pārākumu (24:26).

Šīs dienas spēle iesākās līdzīgi – sākumā vadību ieguva mājinieki, bet nedaudz vēlāk sekoja trīs ludzāniešu vārti pēc kārtas, kas "Latgolam" no sev nelabvēlīgā 1:2 ļāva panākt 4:2. Vadību gan viesiem izdevās saglabāt salīdzinoši neilgi un puslaika vidū priekšgalā atkal izvirzījās "Vaiņode". Sekmīgi spēlējot aizsardzībā mājiniekiem savas pozīcijas izdevās noturēt un puslaiku noslēgt ar 10:8.

Jau pašā otrā puslaika sākumā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Ainārs Pāvils, palielinot "Vaiņodes" pārsvaru līdz 12:8 un piespiežot ludzāniešu galveno treneri Andreju Narnicki pieprasīt minūtes pārtraukumu. Tiesa, arī pēc tā rezultāts turpināja pieaugt, pēc Oskara Pāvila metiena sasniedzot jau +7 (17:10). Tomēr "Latgols" vēl nepadevās un spēles 51.minūtē pietuvojās līdz minimumam (18:17). Mājinieku pieprasītais minūtes pārtraukums apturēja viesu ofensīvu un "Vaiņode" atkal nedaudz atrāvās (+4 jeb 22:18) un galu galā izcīnīja arī uzvaru – 24:22.

Sieviešu Virslīgā pie pirmā panākuma tika Jēkabpils sporta skolas komanda, kas savā laukumā pieveica LSPA komandu (nomināli laukuma saimnieces bija LSPA, jo spēlei bija jānotiek Rīgā, bet tehnisku iemeslu dēļ tā tika pārcelta uz Jēkabpili).

Spēles sākumā iniciatīva piederēja LSPA handbolistēm, kas iekrāja dažu vārtu pārsvaru (6:4, 7:5), tomēr vēlāk vadību pārņēma jēkabpilietes (14:12). Puslaika izskaņu gan atkal sekmīgāk nospēlēja rīdzinieces, kas pirmās 30 minūtes noslēdza minimālā vadībā – 16:15.

Pēc pārtraukuma iniciatīva pārgāja Jēkabpils pusē, kam puslaika vidū pēc Simonas Ārmanes realizētā soda metiena izdevās panākt par sešu vārtu pārsvaru – 27:21. Vienubrīd pārsvars sadila līdz diviem vārtiem, tomēr spēles izskaņā jēkabpilietes veica vēl vienu izrāvienu un izcīnīja uzvaru ar 34:27.

SynotTip Virslīga

HK Vaiņode – SK Latgols 24:22 (10:8)
HK Vaiņode: A. Pāvils 10, N. Pāvils 6, Jurjāns 2, Strēlis 2, Taujēns 2, N. Pāvils 1, Auders 1.
Latgols: Seņkāns 9, Strazds 6, Gojevs 3, Logins 2, Borisenko 2/2.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Virslīga sievietēm

LSPA – Jēkabpils SS 27:34 (16:15)
LSPA: Zaščerinska 7, Makarova 7/6, Skābarde 5/1, Liepiņa 5, Saveljeva 2, aEša 1.
Jēkabpils: Kirejeva 7, Ārmane 7/4, Čeiča 5, Jugāne 4, Skudra 3, Z. Kaulakane 3, G. Kaulakane 3, Lapsa 2.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2015-10-05 09:57, pirms 9 gadiem
Bildes no spēles!
FOTO: "Vaiņodes" handbolisti Latvijas...