Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas Sports" sīvā cīņā uzvar Vaiņodē un iekļūst pusfinālā

Jānis Pārums

"Jūrmalas Sports" sīvā cīņā uzvar Vaiņodē un iekļūst pusfinālā
Foto: Mārtiņš Zitmanis

Šovakar par otro pusfinālisti Latvijas handbola čempionātā kļuva "Jūrmalas Sports", kas izbraukumā sīvā cīņā ar 23:18 pārspēja Vaiņodi un sērijā līdz divām uzvarām triumfēja ar 2-0.

Sērijas pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja "Jūrmalas Sports", sakaujot vaiņodniekus ar 42:23 un sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Sērijas otrā spēle izvērtās krietni spraigāka un Vaiņodes handbolisti savā laukumā izrādīja sīkstu pretestību.

Pēc līdzīgām pirmajām desmit minūtēm (2:2) Vaiņode īsā laikā guva četrus vārtus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 6:2. Jūrmalnieki gan spēja atbildēt ar to pašu un izlīdzināt rezultātu, tomēr laukuma saimnieki atguva vadību – 8:6 spēles 23.minūtē. Puslaika beigas krietni pārliecinošāk aizvadīja "Jūrmalas Sports", veicot izrāvienu 4:0 un puslaiku noslēdzot jau savā labā – 10:8.

Pēc pārtraukuma jūrmalnieki pirmo piecu minūšu laikā savu pārsvaru dubultoja (14:10), taču Vaiņode nepadevās un ātri vien pietuvojās līdz minimumam. Drīz pēc tam trešo noraidījumu un līdz ar to diskvalifikāciju nopelnīja viens no "Jūrmalas Sporta" līderiem Mareks Černousovs un nebija ilgi jāgaida līdz Vaiņode pēc sava līdera Oskara Pāvila gūtajiem vārtiem panāca izlīdzinājumu (15:15), bet 12 minūtes līdz pamatlaika beigām Elvis Jurjāns vadībā izvirzīja jau Vaiņodi – 17:16. Izšķirošais pavērsiens gan notika septiņas minūtes līdz spēles beigām, kad jūrmalnieki pie sev nelabvēlīga rezultāta (17:18) pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura saimniekoja laukumā, gūstot sešus bezatbildes vārtus un uzvarot ar 23:18.

Tādējādi sērijā līdz divām uzvarām Jūrmalas komanda uzvarēja ar 2-0 un iekļuva pusfinālā, kur jūrmalnieku pretinieki būs "Celtnieka" un "Latgola" pāra uzvarētājs (šobrīd sērijā 1-0 "Celtnieka" labā, sērijas otrā spēle sestdien Ludzā). Vietu pusfinālā kā regulārā čempionāta uzvarētāja jau iepriekš bija nodrošinājusi čempionvienība Dobeles "Tenax", kuru pretinieki noskaidrosies "Ogre/Miandum" un ASK/LSPA duelī (sērijā 1-1, trešā spēle aprīļa sākumā).

SynotTip Virslīga. Ceturtdaļfināls

Vaiņode – Jūrmalas Sports 18:23 (8:10)
Vaiņode: O. Pāvils 9, Taujēns 4, Mickus 3, Jurjāns 1, Plūme 1.
Jūrmala: Latkovskis 6, Narme 5, Naglis 4, Kupčs 4, Korzāns 2, Ence 1, Černousovs 1.
Sērijā: Vaiņode 0 – 2 Jūrmalas Sports (Jūrmalas Sports iekļūst pusfinālā)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv