Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Ogre salauž ASK/LSPA pretestību un iekļūst pusfinālā

Jānis Pārums

Ogre salauž ASK/LSPA pretestību un iekļūst pusfinālā
Foto: Ritvars Raits

Šovakar par Latvijas čempionāta pēdējo pusfinālisti kļuva "Ogre/Miandum", kas, pateicoties labi aizvadītām pēdējām 15 minūtēm, salauza ASK/LSPA pretestību, uzvarēja ar 31:23 un sērijā triumfēja ar 2-1.

Pēc sērijas pirmajām divām spēlēm rezultāts bija 1-1. Pirmajā spēlē savā laukumā ar 33:26 uzvaru izcīnīja "Ogre/Miandum", bet atbildes spēlē ASK/LSPA negaidīti pārliecinoši revanšējās, sakaujot ogrēniešus ar 29:19. Tas solīja intriģējošu noslēdzošo ceturtdaļfināla dueli.

Spēli teicami iesāka ASK/LSPA, vairākkārt pārtverot bumbas un pēc Emīla Reniņa, Ņikitas Pančenko un Ērika Drobota izvirzījās vadībā ar 3:0. Atguvušies no neveiksmīgā sākuma ogrēnieši iespēlējās un vispirms samazināja rezultātu līdz minimumam, bet astotās minūtes sākumā Artis Laganovskis jau izlīdzināja rezultātu – 4:4. Puslaika vidusdaļā "Ogre/Miandum" pirmoreiz arī izvirzījās vadībā, piespiežot viesus pieprasīt minūtes pārtraukumu – 7:6. Turpinājumā gan vadība mainījās vēl vairākkārt, bet puslaika beigu daļā neliels pārsvars jau bija ogrēniešiem, kas ieguva +2, tomēr veiksmīga armijnieku vārtsarga Kaspara Piševa spēle, kā arī Ingus Kivlenieka divi vārti ļāva puslaiku noslēgt līdzsvarā – 14:14.

Otrā puslaika sākumā divus vārtus guva Drobots, pēc ilgāka laika atjaunojot vadību ASK/LSPA komandai – 16:15. Turpinājumā spriedze arvien pieauga, izceļoties arī nelieliem asumiem, ko gan ātri izdevās novērst. Jāuzteic abu komandu vārtsargi – jau pieminētais Piševs un Andris Molotanovs (pārmaiņus ogrēniešu vārtus sargāja arī Lauris Ozoliņš, kurš arī izcēlās ar labu sniegumu), kuri vairākkārt glāba savas komandas no vārtu zaudējumiem. Pakāpeniski iniciatīva pārgāja laukuma saimnieku pusē, un, izmantojot armijnieku kļūdas un neveiksmes, Ogrei izdevās ne tikai atgūt vadību, bet arī to nostiprināt. Lai arī puslaika vidū mājinieku pārsvars bija vien divi vārti (23:21) tam sekoja seši bezatbildes vārti ogrēniešu izpildījumā un 53.minūtē intriga jau bija zudusi – 29:21. Neilgi pirms spēles beigām "Ogre/Miandum" panāca pat +9, bet spēli noslēdza ar 31:23.

Tādējādi sērijā uzvarot ar 2-1 "Ogre/Miandum" iekļuva pusfinālā, kur mērosies spēkiem ar regulārā čempionāta uzvarētājiem un pēdējo divu sezonu Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax". Otrā pusfināla pārī spēkosies "Celtnieks Rīga" un "Jūrmalas Sports".

SynotTip Virslīga. Ceturtdaļfināls

Ogre/Miandum – ASK/LSPA 31:23 (14:14)
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 6, Kurmēns 6, Pozņaks 6/2, Art. Laganovskis 5, Bauze 3, Želna 2, Strazdiņš 1, Lepers 1, Dāvidnieks 1.
ASK/LSPA: Reniņš 6, Drobots 6/1, Pančenko 4, Kivlenieks 4/1, Sūnaitis 1, Grēberis 1, Dumpis.
Sērijā: Ogre/Miandum 2 – 1 ASK/LSPA (pusfinālā iekļuva Ogre/Miandum)

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv