Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Otrā kauja par pusfinālu: "Latgols" uzņems "Celtnieku"

Jānis Pārums

Otrā kauja par pusfinālu: "Latgols" uzņems "Celtnieku"
Foto: Sandra Škutāne

Sestdien plkst. 13:00 Ludzā tiks aizvadīta SynotTip Virslīgas ceturtdaļfināla otrā spēle starp vietējo "Latgolu" un Rīgas "Celtnieku", kas pirms nedēļas sēriju iesāka ar uzvaru.

20.martā abu komandu pirmajā ceturtdaļfināla spēlē pēc līdzīgām pirmajām 25 minūtēm puslaika izskaņā "Celtnieks" panāca +3, bet otrajā puslaikā pārliecinoši saimniekoja laukumā, sakaujot oponentus ar 26:15. Jāatgādina, ka regulārajā sezonā, neskatoties uz atšķirīgajām vietām turnīra tabulā (Celtnieks finišēja otrie, Latgols vien septītie) savstarpējās cīņas izvērtās sīkstas – 28:28, kā arī 28:22 un 22:20 "Celtnieka" labā.

Sērijas pirmajā spēlē komandas nebija optimālajos sastāvos. Rīdziniekiem nebija Edgara Vadzīša un Ričarda Jablonska, bet ludzāniešiem nespēlēja Kaspars Lisovskis un Edgars Rancāns. Skaidri zināms, ka "Latgolam" otrajā spēlē (un turpmāk, ja sezonu izdosies pagarināt) nevarēs palīdzēt viens no jaunās paaudzes labākajiem spēlētājiem Raivis Gorbunovs, kurš, pārstāvot Latvijas U-18 izlasi pārbaudes turnīrā Panevēžā, guva potītes lūzumu.

Tiesa, sērijas pirmajā spēlē ne Gorbunovam (metieni 1/8), ne citiem ludzāniešiem, izņemot komandas līderi Austri Tuminski, nebija tas labākais mačs. Zīmīgi, ka komandas otrajam rezultatīvākajam spēlētājam Normundam Seņkānam tā bija pirmā spēle sezonā, kad viņš palika bez vārtu guvuma (0/3). Rīdzinieku rindās savukārt spēle nevedās tās līderim Artūram Lazdiņam (2/11), taču veiksmīgi sevi apliecināja citi – Rihards Leja, Vladimirs Maslaks, Roberts Freibergs un Lauris Eglītis. Tāpat, attiecībā uz pirmo spēli, jāatzīmē abu komandu vārtsargu spēle, īpaši "Celtnieka" Helmuta Tihanova veiksmīgais sniegums.

Nav šaubu, ka spēle Ludzā spriedzes un intrigas ziņā noteikti būs sīkstāka nekā mačs pirms nedēļas Rīgā. Jau regulārajā sezonā tur "Celtniekam" klājās grūtāk, turklāt nedrīkst aizmirst, ka šis ir play off. Citu ceturtdaļfinālu pāru otrie mači arī izvērtās sīvāki nekā "pirmais cēliens" – ASK/LSPA pēc zaudējumu pirmajā mačā Ogrei (26:32) otrajā spēlē revanšējās ar 29:19, savukārt Vaiņode pēc sakāves (23:42), lai gan piekāpās Jūrmalai arī otrajā reizē, tomēr izrādīja krietni sīkstāku pretestību (18:23).

"Latgola" un "Celtnieka" spēles sākums plkst. 13:00, mačam, kā ierasts, varēs sekot līdzi teksta tiešraidē.

SynotTip Virslīga

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
handball.lv