Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Handbola Virslīgas līderiem izbraukuma spēles

Jānis Pārums

Handbola Virslīgas līderiem izbraukuma spēles
Dobeles "Tenax"
Foto: Andris Pintāns

Šajā nedēļas nogalē vadošās SynotTip handbola Virslīgas komandas Dobeles "Tenax", "Celtnieks Rīga" un Ludzas "Latgols" aizvadīs izbraukuma spēles Kauguros, Ogrē un Rīgā.

Pirmā spēle šajā nedēļas nogalē gan tiks aizvadīta jau sestdien plkst. 13:00, kad Vaiņodē spēkiem mērosies MSĢ/LAT-98 un vietējā Vaiņodes komanda. Lai arī nomināli MSĢ/LAT-98 ir mājinieki, visas "mājas spēles" tā aizvada izbraukumā, jo Murjāņu Sporta Ģimnāzijas zāle aizvien atrodas atjaunošanas procesā. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē ar 27:24 (11:13) uzvarēja Vaiņode, kas šobrīd ieņem augsto ceturto vietu.

Sestdienas vakarā plkst. 18:00 Ogrē pie "Ogre/Miandum" komandas viesosies Latvijas vicečempioni "Celtnieks Rīga". 10 spēlēs "Celtnieka" handbolisti izcīnījuši 15 punktus un ieņem trešo pozīciju, tiesa, tikpat punktu ir arī otrajā pozīcijā esošajai "Latgols" komandai. Ogres komanda, kam sezonas sākumā nācies iztikt bez vairākiem vadošajiem spēlētājiem, ar astoņiem punktiem ir piektajā pozīcijā. Laikā, kad rokas savainojuma dēļ nevar spēlēt Artis Kurmēns, līdera lomu jāuzņemas citiem, un sevi labi apliecina jaunais Uvis Strazdiņš, kurš pēdējās trijās spēlēs guvis 25 vārtus. Pēdējās divās spēlēs ogrēnieši piedzīvojuši zaudējumus, tiesa, pret vadošajām komandām "Tenax" (23:28) un "Latgols" (31:32).

Arī pret "Celtnieku" pirmajā savstarpējā spēlē "Ogre/Miandum" piedzīvoja neveiksmi ar 25:30, lai gan lielāko daļu spēles pavadīja vadībā, ļaujot vicečempioniem pārņemt vadību vien otrā puslaika vidū (uz īsti brīdi rīdzinieki gan bija vadībā arī pirmajā puslaikā). "Celtnieks" līdz šim zaudējis tikai čempionei "Tenax", reizi cīnījies neizšķirti ar "Latgolu", bet pārējās spēlēs guvis uzvaras. Rezultatīvāko spēlētāju galvgalī rīdzinieku līderis Artūrs Lazdiņš ar 78 vārtiem ir otrajā pozīcijā, atpaliekot vienīgi no Aināra Pāvila (Vaiņode), kam ir par vieniem vārtiem vairāk.

Vēl divas spēles SynotTip Virslīgā norisināsies svētdien. Plkst. 13:00 Kauguros sacentīsies "Jūrmalas Sports", kas atrodas vien sestajā pozīcijā un čempioni "Tenax", kas ir stabili līderi ar maksimālo punktu skaitu (20). Jūrmalniekiem netrūkst problēmu, ko vēl vairāk paspilgtina vārtsarga Viktora Turkupola savainojums, tādējādi šonedēļ sastāvā pieteikts Mareks Millers, kurš iepriekšējās sezonās lielākoties pārstāvēja 1. līgas komandu (šosezon jūrmalniekiem pirmās līgas komandas nav).

Pēdējo triju sezonu Latvijas čempioni Dobeles "Tenax", kā jau minēts, ieguvuši maksimālo punktu skaitu ar desmit pārliecinošām un mazāk pārliecinošām uzvarām, kas dod pārliecinošu līderpozīciju SynotTip Virslīgā arī šogad. Jāpiebilst, ka dobelnieku un jūrmalnieku pirmajā savstarpējā spēlē intriga izpalika – "Tenax" sagrāva oponentus ar 35:14.

Svētdien plkst. 15:00 ASK sporta zālē ASK/LSPA spēkosies ar Ludzas "Latgolu". Abas komandas ir diezgan atšķirīgās pozīcijās turnīra tabulā (armijnieki pēdējie, ludzānieši otrie), tomēr neskatoties uz to, pirmajā aplī "Latgolam" savā laukumā nācās krietni pasvīst, lai tiktu pie panākuma pret pastarīti. ASK/LSPA bija tuvu neizšķirtam, taču piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 30:31, ielaižot vārtus pēdējā sekundē. Toreiz gan ASK komandai ierindā bija Ēriks Drobots, kurš šobrīd ir savainots, tiesa, nebija Emīla Reniņa. Šajā sezonā ASK/LSPA reti kad bijusi optimālajā sastāvā, kas varētu būt vēl viens no iemesliem, kāpēc rīdziniekiem nav izdevies parādīt veiksmīgāku sniegumu.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv