Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni galda hokejā

Noskaidroti Latvijas čempioni galda hokejā
Latvijas komandu čempionāta TOP 3
"Inčukalna GHK" - "BJC Laimīte" - "VJN Ventspils"

Kā jau tas katru gadu ierasts, sezonas noslēguma galda hokejā tiek noskaidroti Latvijas čempioni dažādās nominācijās. Pirmās sacensības tika aizvadītas jau 11. aprīlī, kad pirmos čempiontitulus sadalīja sieviešu, junioru un veterānu nominācijās, bet noslēdzās ar OPEN nominācijas turnīru pagājušajā sestdienā Inčukalnā.

Sieviešu un veterānu nominācijās čempioni aizstāv savus titulus

Pirmās sacensības tika aizvadītas sieviešu nominācijā, kurā šoreiz piedalījās 7 dalībnieces. Priekšacīkstēs tika aizvadīti divu apļu turnīri un labākās četras iekļuva pusfinālā. Pusfinālā vienā pārī tikās pašreizējā čempiontitula glabātāja Laima Kamzola un 2011. gada čempione Ilze Zuce-Tenča, bet otrā pārī spēlēja četrkārtēja Latvijas čempione Baiba Dace Ozoliņa pret ventspilnieci Elēnu Rācenāju. Abās cīņās bija nepieciešamas visas septiņas maksimālās spēles un finālā iekļuva Laima Kamzola un Baiba Dace Ozoliņa, kas sērijā savas pretinieces uzveica ar rezultātiem 4:3. Fināls solījās būt ļoti interesants, jo ventspilniece Laima ir pašreizējā līdere no latvietēm Pasaules reitingā, kamēr Baibai šis bija vienīgais turnīrs šosezon un, lai iekļūtu Latvijas sieviešu izlases sastāvā, viņai bija nepieciešama tikai uzvara. Sērija sākās pa vienai uzvarai katrai, bet tad negaidīti pārliecinoši ar 9:1 uzvarēja Laima, izvirzoties vadībā ar 2:1. Arī nākamajā spēlē valdīja uzbrūkošais spēles stils - 5:4 un 3:1 sērijā. Tomēr Baiba nepadevās un izcīnīja divas sausās uzvaras - 0:5 un 0:1, novirzot sēriju uz zelta maču. Tomēr spēļu prakses trūkums neļāva Baibai izšķirošajā mačā svinēt uzvaru, jo ar 3:1 spēlē un 4:3 sērijā savu čempiontitulu aizstāvēja ventspilniece Laima Kamzola. Bronzas finālā uzvaru izcīnīja inčukalniete Ilze Zuce-Tenča.

Kā nākamais tika aizvadīts veterānu nominācijas čempionāts. Tajā piedalījās 16 dalībnieki, kuru skaitā bija visi galvenie favorīti, pašreizējo čempionu Sergeju Mihejevu ieskaitot. Aizvadot apļa turnīru labākie 8 iekļuva 1/4 finālā. To pārliecinoši pārvarēja favorīti - Mihejevs, Aleksandrs Žernovojs, Arnis Vītols, bet par pārsteigumu parūpējās ilggadējais Latvijas galda hokejists Ilgvars Pavloskis, kas emocionālā cīņā no tālākas dalības turnīrā izslēdza ventspilnieku Gunti Ernšteinu. Pusfinālā savā starpā saveda kopā divkārtējo čempionu skrundinieku Arni Vītolu ar pašreizējo čempiontitula turētāju Sergeju Mihejevu. Lai arī spēļu rezultāti bija diezgan līdzīgi, sērijā ar 4:0 uzvaru svinēja Sergejs. Otrajā pusfinālā Ilgvars Pavlovskis nedomāja apstāties un no turnīra izslēdza jau otro ventspilnieku un pašreizējo Latvijas veterānu izlases otro numuru Aleksandru Žernovoju, sērijā svinot uzvaru ar 4:3. Jāpiezīmē, ka sērijas gaitā Aleksandrs bija vadībā ar 0:2 un 1:3. Līdz ar to finālā tikās divi kluba biedri - Sergejs Mihejevs un Ilgvars Pavlovskis, kuri abi pārstāv Rīgas galda hokeja klubu (RGHK). Šoreiz tomēr meistarība ņēma virsroku un reitingā daudz augstāk esošais Sergejs apturēja Ilgvara uzvaru gājienu, uzvarot sērijā ar 4:0, līdz ar to Sergejs Mihejevs kļuvis par divkārtējo Latvijas čempionu veterānu nominācijā. Neizspēlējot atsevišķu turnīru, tika noteikti arī labākie apakškategorijā - vecākie veterāni jeb spēlētāji virs 50 gadu vecuma. Par uzvarētāju, ņemot vērā turnīrā ieņemtās vietas, kļuva Ilgvars Pavlovskis, otrajā vietā atstājot savu sparinga partneru jau vairāku desmitu gadu garumā - Egīlu Belševicu. Trešā vieta jūrmalniekam Gunāram Bulam.

Junioru kategorijā uzvar trīspadsmitgadnieks Raivis Miglinieks

Junioru kategorijā teju katru gadu tiek kronēts jauns čempions, jo bieži vien, uzvarot šajā nominācijā, spēlētājs vairs nevar piedalīties nākamajā gadā, jo to neļauj vecuma limits - juniori skaitās visi spēlētāji līdz 18 gadu vecumam. Līdz šim vienīgi Matīsam Saulītim ir izdevies uzvarēt divas reizes Latvijas junioru čempionātā. Tā kā iepriekšējā gada čempions Sandis Kristaps Lagzdiņš šajā turnīrā vairs nevarēja piedalīties, jau iepriekš varēja paredzēt, ka par uzvarētāju kļūs kāds, kurš iepriekš to nav izdarījis. Turnīrā piedalījās diezgan kupls dalībnieku skaits - 46. Aizvadot kvalifikācijas mačus, spēlētāji tika sadalīti pa līgām un play-off iekļuva 8 spēlētāji. 1/4 finālu pārvarēt izdevās pa vienam spēlētājam no katra kluba - Edgars Vītols (Skrundas GHK), Filips Buhtujevs (Inčukalna GHK), Eliāns Ēdelis (VJN Ventspils) un Raivis Miglinieks (BJC Laimīte). Abos pusfinālos bija nepieciešams maksimālais spēļu skaits - septiņas. Stiprāki nervi izrādījās rīdziniekam Raivim un ventspilniekam Eliānam, kas uzvarēja attiecīgi Edgaru un Filipu ar 4:3 sērijā. Finālā par nelielu favorītu tika uzskatīts rīdzinieks Raivis Miglinieks, kurš reitingā atrodas par 35 vietām augstāk (attiecīgi - 133.v. pret 168.v.). Vispirms ar 2:0 sērijā izvirzījās Miglinieks, bet Ēdelis ar divām uzvarām izlīdzināja sēriju. Tomēr pēdējās divās spēlēs uzvaras atkal izcīnīja Miglinieks. Pirmo reizi par Latvijas junioru čempionu kļuva Raivis Miglinieks, kurš starp citu ir trešais pēc kārtas "BJC Laimīte" pārstāvis, kurš uzvar šajā nominācijā. Pieminēšanas vērts ir fakts, ka Raivim ir 13 gadi, līdz ar to vēl turpmākos 5 gadus būs iespēja aizstāvēt šogad izcīnīto zelta medaļu. Bronzas medaļa skrundiniekam Edgaram Vītolam. Arī šeit tika noskaidroti uzvarētāji apakškategorijā - jaunākie juniori jeb spēlētāji zem 12 gadu vecuma. Par uzvarētāju kļuva inčukalnietis Rainers Kalniņš, bet otrā un trešā vieta skrundiniekiem Ingum Danenbergam un Rūdim Kadakovskim.

Arī komandu čempione šogad paliek tā pati - BJC Laimīte

12. aprīlī tika aizvadīts Latvijas čempionāts komandām. Iepriekšējā gadā par uzvarētāju kļuva "BJC Laimīte", kas pēc trīs gadu pārtraukumu čempiontitulu bija atņēmusi "Inčukalna galda hokeja klubam". Šogad turnīrā piedalījās 16 komandas. Aizvadot kvalifikācijas kārtu, labāko sešiniekā iekļuva pa vienai "BJC Laimīte", "Skrundas GHK", "Jēkabpils GHK", "VJN Ventspils" komandai un divas "Inčukalna GHK" komandas. 1/2 finālā pārliecinoši kā pirmie izgāja "BJC Laimīte", kas tikai reizi spēlēja neizšķirti. Pretī viņiem stājās "VJN Ventspils", kas play-off iekļuva pirmo reizi. Pieredze ņēma virsroku un rīdzinieki uzvarēja pārliecinoši ar 11:2. Otrajā pārī solījās būt lielāka intriga, jo savā starpā tikās "Inčukalna GHK" pirmais sastāvs pret "Skrundas GHK". Šo abu komandu savstarpējie mači vienmēr ir izraisījuši milzu intrigu un emocijas. Tomēr šoreiz, skrundiniekiem spēlējot bez viena no saviem līderiem Jevgēnija Zaharova, pārliecinošu uzvaru ar 10:4 izcīnīja inčukalnieši. Finālā dominēt turpināja "BJC Laimīte", kas neatstāja nekādas cerības inčukalniešiem - 8:2 un čempiona tituls aizstāvēts. Šis ir jau kopā sestais čempiontituls Laimītei Latvijas komandu čempionātos. Daudz lielāka intriga un emocijas izvērtās mazajā finālā, kurā ventspilnieki vispirms izvirzījās drošā vadībā, tomēr spēja noturēt minimālu uzvaru ar 8:7, tādējādi pirmo reizi tiekot pie medaļām komandu sacensībās.

Atim Sīlim jauns rekords - seškārtējs Latvijas čempions OPEN kategorijā

Pēdējais turnīrs tika aizvadīts 2. maijā Inčukalnā, kad norisinājās Latvijas čempionāts OPEN jeb kopējā konkurencē. Lai arī pieteikušies bija nedaudz virs simts dalībniekiem, turnīrā piedalījās 86 dalībnieki, kas arī nav slikts rādītājs, jo ir pēdējo tŗis gadu rekords Latvijas reitinga turnīros. Pēc kvalifikācijas kārtas augstākajā līgā iekļuva labākie 24 spēlētāji. Pēc ilgāka pārtraukuma dalībnieku skaita ziņā visvairāk šajā līgā tika pārstāvēts mājinieku - "Inčukalna GHK" - klubs ar 7 dalībniekiem, 5 dalībnieki no "Skrundas GHK", pa četriem no "BJC Laimīte" un "VJN Ventspils", trīs - "Rīgas GHK", kā arī vienīgais "Ventspils GHK" pārstāvis Raimonds Īša. Par pārsteigumu augstākajā līgā neiekļuva viens no izlases līderiem Jevgēnijs Zaharovs, kā arī Latvijas kausa kopvērtējuma vicečempions Sandis Kristaps Lagzdiņš. Līdz pusfinālam aizkļuva abi izlases līderi - Edgars Caics un Atis Sīlis. Viņiem pretī stājās attiecīgi junioru čempions Raivis Miglinieks un šosezon nespēlējošais inčukalnietis Jānis Kalnevics. 1/2 finālā bija acīmredzams, ka savā starpā tikās dažādas rauzdes spēlētāji, jo Sīlis un Caics saviem pretiniekiem neatstāja nekādas cerības - 4:0 sērijās un varēja norisināties pagājušā gada atkārtojums. Nedaudz negaidīti, bet šoreiz Sīlis jau pašā sērijas sākumā izvirzījās vadībā ar 3:0, uz ko Caics spēja atbildēt tikai ar vienu uzvaru. Pēdējā mačā Atim Sīlim uzvara ar 6:1 spēlē un 4:1 sērijā, sesto reizi karjerā izcīnot Latvijas čempiona titulu, kas līdz šim nebija izdevies nevienam. Piecas uzvaras ir Edgaram Caicam. Finālā par 3. vietu Jānis Kalnevics nepieļāva "BJC Laimīte" dominanci un uzvarēja Miglinieku ar 4:1 sērijā.

Visi rezultāti no 2015. gada Latvijas čempionāta individuālajās sacensībās

Visi rezultāti no 2015. gada Latvijas komandu čempionāta

Par nākamajiem galda hokeja turnīriem: Līdz ar Latvijas čempionātu ir noslēgusies galda hokeja sezona Latvijā. Nākamais Latvijas reitinga turnīrs notiks septembrī. Bet starptautiski pēdējais turnīrs paredzēts jūnija vidū Sanktpēterburgā, kur norisināsies 2015. gada Pasaules čempionāts.

Sīkāku informāciju par galda hokeju Latvijā un pasaulē meklējiet Latvijas Galda hokeja federācijas mājaslapā - GALVENĀS ZIŅAS - www.galdahokejs.lv