Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Virslīgas intrigas: "Metta" atlaiž trenerus un Karašauska jaunā motivācija

Virslīgas intrigas: "Metta" atlaiž trenerus un Karašauska jaunā motivācija
FK "Ventspils" prezidents Adlans Šišhanovs
Foto: Raitis Supe

Nedēļā, kad futbolā iespējams viss, tepat Latvijā labākās sporta spēles cienītājus sagaida četras SynotTip futbola Virslīgas trešās kārtas spēles.

Centrālā spēle!

Kamēr Lietuvā un Igaunijā astoņas kārtas spēlē neglītās hallēs vai nekam neatbilstošos skolas laukumos, mēs varam sev uzsist uz pleca, jo jau 3. kārtas centrālā spēle notiks futbola stadionā ar īstu zālīti. Spēli, ko savulaik ar savu klātbūtni pagodinājis valsts prezidents, nedrīkst laist garām.

Kaut vai tamdēļ, ka abas komandas šajā starpsezonā paguva kārtīgi pagrūstīties. Pāris stundas pirms minētās spēles "Ventspils" kluba prezidents paguva nosaukt Tamazu Pertiju par gudro treneri, komentējot viņa izvēlēto spēles stilu mačā pret ventspilnieku otro komandu. Šišhanovs zina, par ko runā, jo pats, pārņēmis vadības grožus no Oļega Kubareva, gandrīz aizvedis Kišiņevas "Dacia" līdz Moldovas čempionu titulam. Jebkurā gadījumā svētdien mūs sagaida kārtīga treneru sāncensība. Un nav teikts, ka divu.

Kas attiecas uz "Liepāju", vēlētos izteikt atbalstu pašmāju uzbrucējam Verneram Apiņam, kuram iepriekšējā nedēļas nogale nebija tā veiksmīgākā: vispirms līgas oficiālā mājaslapa paņirgājās par staicelieša produktivitāti sezonas pirmajā spēlē, pēcāk mača pret "Valmieru" Verneram nācās mainīt pilsonību un pēc pirmā puslaika apsēsties uz rezervistu soliņa. Turpinot par mediju kļūdiņām [atcerēsimies, ka nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara!], īpaši motivēts atkal būs Artūrs Karašausks, kuram iepriekšējās spēles video apskatā tika nozagts viens no vārtu guvumiem. Šosezon jāsit tik daudz, lai apskatu veidotājiem nebūtu variantu neielikt Karas vārtu guvumus!

"Ventspils" - "Liepāja/Mogo"
Datums: 15.04
Laiks: 15:00
Stadions: O/C "Ventspils" stadions
2017. gada sezona: 1:1, 0:1, 0:0, 1:1
Tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

Vidzemē futbols ir!

"Valmiera Glass/ViA", piedzīvojot divus Kurzemes izbraukumus, ātrāk par plānoto atgriežas savās īstajās mājās. Tagad plānots, ka pirmās divas spēles valmierieši aizvadīs savā pilsētā, bet "Ventspili" un "Liepāju", atriebībā par zaudējumiem čempionāta ievadā, prasīs doties uz Staiceli. Pēdējo reizi, kad lielais futbols viesojās Vidzemes olimpiskajā centrā, tas izskatījās aptuveni šādi [vērts noskatīties kaut vai jaunā un zaļā Roberta Uldriķa dēļ!].

Par veiksmīgu šo nedēļu nenosauksi Jūrmalas "Spartaka" īpašniekam, kurš, neredzot intrigu Madrides "Real" un Turīnas "Juventus" atbildes mačā, izdomāja dāvināt mača biļetes saviem sekotājiem. Toties kluba ģenerāldirektoram Edgaram Gauračam viss izdodas gan laukumā, gan ārpus tā. Iespējams, jūrmalniekiem vērts iespēlēt arī citus kluba administrācijas darbiniekus. Tā, piemēram, kluba izpilddirektors Rihards Ivanovs savulaik ir spēlējis ārzemju čempionātā, kamēr "Spartaka" menedžeris Rinalds Zeps vēl joprojām pārstāv šīs ziemas jaudīgāko Latvijas komandu.

"Valmiera Glass/ViA" - "Spartaks" Jūrmala
Datums: 14.04
Laiks: 13:00
Stadions: Vidzemes olimpiskas centrs
Tiesnesis: Vitālijs Spasjonņikovs

Atlaidīsim treneri?

Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata tīkotāji savā publiskā komunikācijā min, ka mūsu futbolā ir jādibina un jāattīsta tradīcijas. Pēdējos divus gadus par labu tradīciju kļuvušas "Metta/LU" un "Riga" savstarpējās spēles 1. aplī, pēc kurām tiek atbrīvots zilibalto galvenais treneris. Par upuriem kļuva krievu speciālisti Kirils Kurbatovs un Vladimirs Volčeks. Neizdevīgās pozīcijās šobrīd atrodas maķedoniešu speciālists Goce Sedloskis, kura vadībā "Riga" piedzīvojusi divus zaudējumus. "Riga" savukārt tic, ka sazvanīšanās ar Luku Modriču palīdzēs maķedonietim atrast īstos vārdus komandas motivācijai.

Mettieši šonedēļ kļuvuši par Latvijas ietilpīgākā stadiona saimniekiem, kas ļauj Hanzas vidusskolas stadiona šarma nepiekritējiem viegli uzelpot. Kamēr "Metta/LU" Virslīgas komandas prezidents Ģirts Mihelsons aicina visus nevienaldzīgos parunāt par futbolu, salīdzinoši mierīgs izteikumos sezonas sākumā bijis meistarkomandas galvenais treneris Andris Riherts. Varbūt sagaidīsim spilgtiem citātiem bagāto preses konferenci Hanzas vidusskolas latviešu valodas kabinetā?

"Metta/LU" - "Riga"
Datums: 13.04
Laiks: 19:00
Stadions: Hanzas vidusskolas stadions
2017. gada sezona: 2:2, 0:0, 0:4, 0:2
Tiesnesis: Edgars Maļcevs

Par savējiem!

Aizvadītās sezonas noslēdzošajā kārtā jelgavnieki sarūgtināja RFS kluba vadību, liekot tai atcelt pēcsezonas ballīti ar spilgtākās Krievijas mediju zvaigznes dalību. Šajā nedēļas nogalē jelgavnieki diez vai varēs izjaukt RFS ballīti [ne to, kas plānota 26. un 27. aprīlī], jo skolnieku pārliecinošais starts ļauj trenerim Valdam Dambrauskam justies droši par savām pozīcijām klubā. Tik droši, ka lietuvietis var pat atļauties futbola treniņus aizstāt ar jogas nodarbībām.

Iespējams, neparastie treniņi nedaudz nomierinājuši bijušos "Jelgavas" komandas futbolistus Arti Jaudzemu un Gļebu Kļuškinu, kuri sezonas pirmās spēles sāka skatīties no rezervistu soliņa. Pēc divām uzvarām Dambrausks diez vai veiks sastāva izmaiņas, tāpēc Gļebam un Artim nekas cits neatliek, ka just līdzi savējiem no malas. Galvenais, pēc tam nesajaukt ģērbtuves! No nomierinošām jogas nodarbībām neatteiktos arī "Jelgavas" spēlētāji, kuri divas nedēļas pēc kārtas liek kluba vadībai apmaksāt rēķinus no disciplinārās komitejas.

RFS - "Jelgava"
Datums: 14.04
Laiks: 14:30
Stadions: RTU stadions
2017. gada sezona: 0:1, 1:1. 3:0. 0:1
Tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

"SynotTip" Virslīga, 3. kārta

DatumsLaiksSpēleVieta
13.04.19:00Metta/LU – RigaHanzas vidusskolas laukums
14.04.13:00Valmiera Glass/ViA - SpartaksVidzemes olimpiskais centrs
14.04.14:30RFS - JelgavaRTU stadions
15.04.15:00Ventspils - Liepāja/MogoO/C "Ventspils" stadions

Iepriekšējās intrigas: 1., 2.


, 2018-04-13 11:54, pirms 6 gadiem
Nu tad par pirmo trenera skalpu šosezon!
, 2018-04-13 11:57, pirms 6 gadiem
Varētu pat svetdien aizbraukt apskatīt Kurzemes derbiju , solās būt aizraujošs!
, 2018-04-13 12:35, pirms 6 gadiem
Neko nesaprotu, tik daudz burtu, bet neredzu kur skaidri uzrakstīts - vai Rihters beidzot atlaists vai nē!
izlasīju pa diagonali 3 reizes, bet tāpat nesapratu kas noticis.
, 2018-04-13 13:22, pirms 6 gadiem
Divi varianti.Virsraksts neatbilst teksta butibai...vai ari es ""neibraucu""
, 2018-04-13 13:34, pirms 6 gadiem
nejega rakstīja: Divi varianti.Virsraksts neatbilst teksta butibai...vai ari es ""neibraucu""
"Metta" atlaiž RIGA FC trenerus.
, 2018-04-13 13:37, pirms 6 gadiem
Pieļauju, ka Dambrauskas varētu arī veikt izmaiņas sākumsastāvā, jo Kazačoku pagājušajā spēlē nomainīja jau pārtraukumā un uzvara par Riga FC tika izcīnīta bez viņa.
, 2018-04-13 14:12, pirms 6 gadiem
No sākuma pats nesapratu (neko sev, kas par brīnumiem, Rīherts out ), bet laikam ir domāts, ka pēc vairākām neveiksmīgām spēlēm, pēc kurām seko neveiksme arī pret pastarīti METTA komandās ir notikušas treneru maiņas. Neesmu piefiksējis, kā ir bijis iepriekšējos gados, bet tā varētu būt, ņemot vērā, cik bieži ir bijušas treneru izmaiņas Virslīgas klubiem.
, 2018-04-13 18:11, pirms 6 gadiem
Laikam jau Kurzemes derbijs šajā kārtā varētu kandidēt uz kārtas centrālo spēli.Klubs ir izdarījis visu,lai spēle varētu notikt OC centrālajā laukumā,tiek domāts par skatītājiem,būs dažāda veida atrakcijas un pēc spēles,runā,ka tiks izlozētas balvas dažiem veiksmīgākajiem biļešu un abonomentu īpašniekiem..Tā kā laipni lūgti Ventspilī!
, 2018-04-13 23:39, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Laikam jau Kurzemes derbijs šajā kārtā varētu kandidēt uz kārtas centrālo spēli.Klubs ir izdarījis visu,lai spēle varētu notikt OC centrālajā laukumā,tiek domāts par skatītājiem,būs dažāda veida atrakcijas un pēc spēles,runā,ka tiks izlozētas balvas dažiem veiksmīgākajiem biļešu un abonomentu īpašniekiem..Tā kā laipni lūgti Ventspilī!
Malači!
Ceru, ka tiksimies!!!
, 2018-04-13 23:39, pirms 6 gadiem
Paldies Arkašam par sulīgiem tekstiem!!!
, 2018-04-14 13:15, pirms 6 gadiem
Paldies, translaacija no Valmieras nemaz nebremzee...
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
33

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Režinaldu Ramiriss. Foto: Kristians Putniņš

Uzkarsušais Ramiriss ar hat-trick turpina terorizēt "Mettu"

Latvijas futbola Virslīgas pirmā apļa pēdējās kārtas pirmajā spēlē "Auda", pateicoties brazīlieša Režinaldu Ramirisa trim vārtu guvumiem, ar 3:1 pārspēja Rīgas "Mettu".
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".