Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Brukss uzstāda jaunu ASV futbolistu transfēru rekordu

Krišs Upenieks

Brukss uzstāda jaunu ASV futbolistu transfēru rekordu
Džons Entonijs Brukss
Foto: imago/Bernd König

Vācijas Bundeslīgas klubs ''Wolfsburg'' no citas vācu vienības Berlīnes ''Hertha'' ieguvis 24 gadus veco ASV centra aizsargu Džonu Entoniju Bruksu. Pieejamā informācija liecina, ka ''Wolfsburg'' par Bruksu samaksājusi aptuveni 19 miljonus ASV dolāru, kas ir jauns ASV futbolistu transfēru rekords.

Visu līdzšinējo profesionālā futbolista karjeru 193 centimetrus garais Brukss aizvadījis ''Hertha'' sastāvā. Septiņu sezonu laikā ''Hertha'' sistēmā, ieskaitot gan galveno, gan dublieru komandu, Brukss aizvadīja 156 spēles, kuru laikā guva deviņus vārtus un sakrāja 19 brīdinājumus.

Jāpiemin, ka iepriekšējais ASV futbolistu transfēru rekords bija aptuveni 13 miljoni ASV dolāru, ko par uzbrucēju Džouziju Altidoru 2013. gadā samaksāja Anglijas Premjerlīgas klubs ''Southampton''. ''Wolfsburg'' panākusi vienošanos ar Bruksu par līgumu līdz 2022. gadam. Sīkākas līguma detaļas klubs neizpauž.

''Lēmums pamest manas mājas nebija viegls. Pēc sarunām ar sporta direktoru Olafu Rebu un treneri Andriesu Jonkeru ātri pieņēmu lēmumu un vēlējos pārcelties uz Volfsburgu. Gribu palīdzēt klubam atkārtot pēdējo gadu sasniegumus,'' tā pēc līguma parakstīšanas izteicies pats Brukss.

Berlīnē dzimušais amerikānis Brukss 14 gadu vecumā pievienojās ''Hertha'' sistēmai. Brukss ir spēlējis Vācijas U19 izlasē, pēc kā arī pārstāvējis ASV U20 un U23 izlases, pieņemot lēmumu turpmāk pārstāvēt ASV valstsvienību. ASV galvenajā izlasē Brukss aizvadījis 30 spēles un guvis trīs vārtus.

Tikmēr Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas ''Arsenal'' oficiāli apstiprinājis panākto vienošanos ar galveno treneri Arsēnu Vengeru, kurš Londonas vienību vadīs arī nākamās divas sezonas. Sīkāk variet lasīt mūsu vakardienas rakstā.

Izmantotie resursi:
https://www.vfl-wolfsburg.de/en/inf...
Club and Wenger agree contract extension | News...