Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Trīs dienas pēc uzvaras Vācijas kausā šķiras Tuhela un "Borussia" ceļi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Trīs dienas pēc uzvaras Vācijas kausā šķiras Tuhela un "Borussia" ceļi
Tomass Tuhels
Foto: EPA/Scanpix

Sestdien Dortmundes "Borussia" triumfēja Vācijas kausa izcīņā, tomēr šodien klubs vēsta, ka galvenā trenera amatā nepaliks Tomass Tuhels, kurš vienību vadīja divus gadus.

Pirms trim dienām Dortmundes "Borussia" izcīnīja pirmo trofeju galvenā trenera Tomasa Tuhela vadībā, Vācijas kausa finālā ar 2:1 pieveicot Frankfurtes "Eintracht", pateicoties uzbrucēja Pjēra Emerika Obamejanga 67. minūtē realizētajam 11 metru soda sitienam. Tomēr šodien klubs paziņojis, ka neturpinās sadarbību ar 43 gadus veco speciālistu.

Tuhels pie Dortmundes "Borussia" stūres stājās 2015. gadā, kad Jirgens Klops devās trenēt Anglijas Premjerlīgas klubu "Liverpool". Pagājušajā sezonā klubs ieguva otro vietu Bundeslīgā, zaudēja Vācijas kausa finālā, bet Eiropas līgā apstājās ceturtdaļfinālā. Šajā sezonā Bundeslīgā ieņemta trešā vieta, priekšā palaižot ne tikai Minhenes "Bayern", bet arī "Leipzig", savukārt Čempionu līgā nācās izstāties ceturtdaļfinālā.

Turklāt zaudējums mājās pret "Monaco" tika piedzīvots vienu dienu pēc tam, kad Dortmundes "Borussia" autobuss cieta sprādzienā, kā rezultātā aizsargam Markam Bartram nācās veikt operāciju. Kā norāda ārvalstu mediji, pēc incidenta pasliktinājušās attiecības starp Tuhelu un "Borussia" vadītāju Hansu Joahimu Vacki. Taču paziņojumā norādīts, ka šķiršanās no galvenā trenera nav notikusi personisku antipātiju dēļ.

"Dortmundes "Borussia" vēlas īpaši uzsvērt, ka šķiršanās nav notikusi divu cilvēku nesaskaņu dēļ. Kluba panākumi, kas nav saistīti tikai ar sniegumu laukumā, vienmēr būs svarīgāki, nekā individuāli cilvēki un viņu atšķirības," teikts paziņojumā. Nesaskaņas izcēlās pēc tam, kad Tuhels norādīja, ka viņam vai spēlētājiem neviens nav jautājis, vai būtu prātīgi Čempionu līgas maču aizvadīt vien 24 stundas pēc sprādziena. Vacke pauda pretēju viedokli un norādīja, ka Tuhela paziņojums viņu aizkaitinājis.

43 gadus vecais speciālists sezonas laikā tika minēts kā potenciālais Arsēna Vengera aizstājējs pie Londonas "Arsenal" stūres, tomēr Premjerlīgas klubs martā noraidīja informāciju, ka mēģinājis uzrunāt speciālistu. Vengera liktenis izšķirsies tuvākajās dienās.

Izmantotie resursi:
BVB.de – Die offizielle Webseite von Borussia...
BBC - Homepage

  +2 [+] [-]

, 2017-05-30 15:36, pirms 7 gadiem
Nu kkadas paarmainjas protams bija nepiecieshamas, ar tik labu sastaavu, uzskatu ka vajadzeja sagadat Bayernam lielaaku konkurenci

     [+] [-]

, 2017-05-30 16:44, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: Nu kkadas paarmainjas protams bija nepiecieshamas, ar tik labu sastaavu, uzskatu ka vajadzeja sagadat Bayernam lielaaku konkurenci
Ja uz EPL nepalaistu Mikhatarjanu un Gundoganu, uz Bayern Hummels, tad būtu nopietns pretinieks ar pieredzējušo Aubamejangu un labākiem jaunajiem - Gureiro un Dembele, Weiglu un Pulisic

Domāju, ka nākošgad tikpat labi varētu RB leipziga pacelt BL, bet visticamāk būs spraiga 3 komandu cīņa par 1. vietu, pavisam noteikti tādas iespējas būs, kad no Bayern aizies Robbens un Ribery, Lāms un Alonso jau pēc šīs prom - jāmeklē steidzami, ko likt vietā.

     [+] [-]

, 2017-05-30 17:28, pirms 7 gadiem
Kols rakstīja: Ja uz EPL nepalaistu Mikhatarjanu un Gundoganu, uz Bayern Hummels, tad būtu nopietns pretinieks ar pieredzējušo Aubamejangu un labākiem jaunajiem - Gureiro un Dembele, Weiglu un Pulisic

Domāju, ka nākošgad tikpat labi varētu RB leipziga pacelt BL, bet visticamāk būs spraiga 3 komandu cīņa par 1. vietu, pavisam noteikti tādas iespējas būs, kad no Bayern aizies Robbens un Ribery, Lāms un Alonso jau pēc šīs prom - jāmeklē steidzami, ko likt vietā.
Robbery nekur nedosies.

     [+] [-]

, 2017-05-30 18:08, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Robbery nekur nedosies.
Nesaku, ka dosies prom nākošgad, bet tuvākajos 2-3 noteikti

     [+] [-]

, 2017-05-30 18:17, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Robbery nekur nedosies.

Nu un ja dosies? RobEry nav muziigi, abi traumatiski, un ir jau aizstaajeji!
Komans, tas pats man simpatizee vairaak! Kosta arii!

     [+] [-]

, 2017-05-30 19:25, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: Nu un ja dosies? RobEry nav muziigi, abi traumatiski, un ir jau aizstaajeji!
Komans, tas pats man simpatizee vairaak! Kosta arii!
Nu ja dosies tad dosies. Man ar personīgi Komans labāks. Costa laikam prom ies, tāpēc nav būtiski.