Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas kauss: Vai Klops aizies kā uzvarētājs?

Vācijas kauss: Vai Klops aizies kā uzvarētājs?
Jirgens Klops
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Vācijas galvaspilsētas Berlīnes olimpiskajā stadionā noslēgsies Vācijas kausa izcīņa. Tajā tiksies šīs sezonas septītā stiprākā Bundeslīgas komanda Dortmundes ‘’Borussia’’, kā arī otrajā vietā finišējusī ‘’Wolfsburg’’. Mača sākums paredzēts plkst. 21:00 pēc Latvijas laika.

Ceļš līdz finālam

Jau kausa pirmajā kārtā, tiekoties ar nākošās sezonas Vācijas Bundeslīgas jaunpienācējiem ‘’SV Darmstadt 98’’, Volfsburgas komandas sapnis par savu pirmo DFB kausa titulu bija tuvu tam, lai tas izkūpētu gaisā, jo uzvaru izcīnīt izdevās tikai pendelēs ar 5:4 (pamatlaikā 0:0). Ieskrienoties Bundeslīgas sezonai, arī rezultāti kausā strauji uzlabojās, tā 2. kārtā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara pār ''1. FC Heidenheim 1846’’ ar 4:1, vēlāk tika pārspētas attiecīgi ‘’RB Leipzig’’ (2:0), ‘’SC Freiburg’’ (1:0), ‘’DSC Arminia Bielefeld’’ (4:0).

Turpretī Dortmundei ceļā uz finālu kāju priekšā pielikt centās, taču neizdevās ‘’Stuttgarter Kickers’’ (4:1), ‘’FC St.Pauli’’ (3:0), ‘’SG Dynamo Dresden’’ (2:0), ‘’1899 Hoffenheim’’ (3:2 papildlaikā), kā arī pēdējo divu gadu kausa uzvarētāja un šīs sezonas pārliecinošā Bundeslīgas uzvarētāja Minhenes ‘’Bayern’’, kura tika pieveikta pēcspēles sitienu sērijā ar 3:1 (papildlaikā 1:1).

Lai arī futbola eksperti par šī vakara mača favorītiem uzskata Dortmundi, statistika un sezonas laikā parādītais sniegums liek domāt ko citu. Vēl pirms divām nedēļām, tiekoties abām komandām, savu skatītāju priekšā ‘’Wolfsburg’’ svinēja uzvaru ar 2:1, taču pirmajā savstarpējā tikšanās reizē Dortmunde bija tuvu tam, lai izcīnītu uzvaru ar identisku rezultātu, taču Volfsburgas aizsarga Naldo vārti 85.minūtē komandām lika dalīt punktus uz pusēm (2:2).

2014./2015.g sezona

Ja vēl pāris gadus atpakaļ Volkswagen AG piederošā komanda cīnījās pat par palikšanu Vācijas augstākajā līgā, tad jau pagājušajā gadā rādītais sniegums (5.vieta) lika ieviest cerības, ka šosezon komandas fanus gaida lielisks futbols. Tas arī piepildījās, UEFA Eiropas līgā grupu turnīru noslēdzot 2.vietā ar bilanci 3-1-2, ‘’Wolfsburg’’ aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, kurā divu spēļu summā piekāpās ‘’Napoli’’ ar 3:6 (1:4, 2:2). 2014./2015. gada Bundeslīgas sezonā tika izcīnīta otrā vieta, uzreiz aiz Bavārijas milža ‘’Bayern’’, 34 spēlēs izcīnīti 69 punkti (bilance 20-9-5), turklāt bija vienīgā komanda visā līgā, kura savā laukumā nezaudēja ne reizi. Galvenie komandas rezultātu kaldinātāji ir uzbrucējs Bas Dosts, kura kontā 21 spēlē gūti 16 vārti, kausa izcīņā trīs spēlēs vieni gūti vārti, kā arī Kevins De Bruine, kurš pēc sistēmas vārti + piespēles atrodas pārliecinošā pirmajā vietā visa līgā (10+20).

Dortmundes ‘’Borussia’’ Bundeslīgas sezonu iesāka katastrofāli, pirmo apli noslēdzot dalītā pēdējā vietā ar 15 punktiem, turpretī čempionu līgas grupu turnīrā tika izcīnīti 13 punkti sešās spēlēs, kas nodrošināja pirmo vietu grupā, pleijofā tomēr nācās piekāpties ČL finālistiem Turīnas ‘’Juventus’’ ar 1:5(1:2, 0:3). Otrais aplis Bundeslīgā Dortmundei jau bija krietni veiksmīgāks, taču, joprojām, tas varēja būt vēl pārliecinošāks, 17 otrā apļa spēlēs iegūts 31 punkts (bilance 9-4-4). Lai arī komandu sezonas gaitā vajāja problēmas ar spēlētāju veselību, uz noslēdzošo sezonas finālu būtisku zaudējumu sastāvā nav. Vadošie komandas spēlētāji šosezon ir Francijā dzimušais, Gabonas izlasi pārstāvošais Pjērs-Emeriks Obamejangs, kurš līgas ietvaros guvis 16 vārtus 33 spēlēs, kausā 4 vārti 3 spēlēs. Marko Roiss šosezon piedalījies tikai 20 līgas spēlēs, taču spējis gūt 7 vārtus un atdevis 5 piespēles. Kausā vieni vārti četrās spēlēs.

Pirms spēles

Oficiālajā preses konferencē Jirgens Klops, kuram šī būs pēdējā oficiālā spēle kā Dortmundes ‘’Borussia’’ galvenajam trenerim atklāja :’’Ir jauki būt Berlīnē, taču vienkārši šeit būt nav tik aizraujoši. Ja mēs uzvarēsim, tas viennozīmīgi būs patīkamāk.’’ Klops cer, ka pēc šī vakara spēles būs tāda iespēja, vēl vienu, pēdējo reizi kārtīgi nosvinēt titula iegūšanu ar lieliskajiem Dortmundes faniem, ‘’kad tas ir sasniegts, komanda un fani satiekas pilsētas centrā, visi svin, sajūtas ir vienreizējas. Tā ir viena no labākajām lietām, kuru cilvēks var piedzīvot,’’ sacīja Jirgens Klops, kā arī smaidot paziņoja, ‘’tas varētu kļūt par vienu no maniem hobijiem, svinēt titulus!’’
Volfsburgas treneris Dīters Hekings ir tuvu tam, lai iegūtu savu pirmo, lielo titulu savā karjerā.
‘’Ja es esmu Berlīnē, es gribu uzvarēt, ticu, ka mana komanda finālspēlē kārtīgi nocīnīsies, lai sasniegtu vēlamo rezultātu,’’ kā arī piebilda, ‘’paredzu, ka būs lielisks fināls. Abas komandas spēlē uzbrūkošā stila futbolu. Kurš pieļaus mazāk kļūdu, tas arī uzvarēs.’’

Spēli tiesās Dr. Fēliks Brihs, kurš šosezon ir bijis soģis četrās Dortmundes spēlēs. Interesanti ir tas, ka visas četrās Borussia ir svinējusi uzvaras. Interesants ir arī fakts, ka Dortmundes vārtsargs, austrālietis Mičels Langeraks savā karjerā ir piedalījies 11 kausa spēlēs un ne reizi vēl nav zaudējis. Tas liek domāt, ka arī šodien tieši viņš gādās par ‘’Borussia’’ vārtu drošību.

Prognozētie komandu sākumsastāvi:
Dortmundes ‘’Borussia’’: Langeraks, Subotičs, Hummels, Durms, Šmelcers, Gundogans, Kēls, Mkhitarjans, Kagava, Roiss, Obamejangs.
‘’VfL Wolfsburg’’: Benālio, Kloze, Naldo, Rodrigezs, Vjerinja, Arnolds, Luizs Gustavo, Kaligjūri, De Bruine, Perisičs, Dosts

Intriga

Jirgens Klops aizies kā uzvarētājs, vai Dīters Hekings izcīnīs savu pirmo lielo trofeju?

Kausa ieguvēji

GadsKomandaPretinieks
2014.BayernBorussia D.
2013.BayernVfB Stuttgart
2012.Borussia D.Bayern
2011.FC Schalke 04MSV Duisburg
2010.BayernWerder Bremen

  -1 [+] [-]

, 2015-05-30 15:09, pirms 9 gadiem
Benaljo

Aizdomas, ka vilki uzvarees

     [+] [-]

, 2015-05-30 16:21, pirms 9 gadiem
Gribās, lai Klops aiziet kā čempions un ceru, ka spēlētājiem izdosies to realizēt!

     [+] [-]

, 2015-05-30 16:36, pirms 9 gadiem
Vēlu veiksmi Bundeslīgas dižgaram! Viegli nebūs, bet ir visas iespējas.

     [+] [-]

, 2015-05-30 20:23, pirms 9 gadiem
2-1 BVB!!

     [+] [-]

, 2015-05-30 20:26, pirms 9 gadiem
Rakstu nelasīju, bet ja Dortmunde uzvar tad viņi tiek eirokausos?

     [+] [-]

, 2015-05-30 20:59, pirms 9 gadiem
KARALIS89 rakstīja: Rakstu nelasīju, bet ja Dortmunde uzvar tad viņi tiek eirokausos?
Pietika soreiz ar 7.vietu, jau ir tikushi EL