Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Schalke" triumfē pendelēs un iegūst Vācijas Superkausu

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Schalke" triumfē pendelēs un iegūst Vācijas Superkausu
"Schalke" futbolisti priecājas pēc uzvaras Vācijas Superkausā
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika noskaidrots Vācijas Superkausa futbolā ieguvēja. Triumfējot pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3, pie trofejas tika Gelzenkirhenes "Schalke", kura pārspēja Bundeslīgas čempioni Dortmundes "Borussia". Mača pamatlaiks beidzās ar 0:0. Par galveno varoni kļuva "Schalke" vārtsargs Ralfs Fērmans, kurš atvairīja divus pēcspēles sitienus.

Kā jau ierasts, Vācijas Superkausa ieguvēju savā starpā noskaidro iepriekšējās sezonas Bundeslīgas čempione, kas šoreiz Dortmundes "Borussia", pret kausa ieguvēju, kas attiecīgi Gelzenkirhenes "Schalke". Šīvakara mājinieki "Schalke" šodien laukumā laida gan pazīstamos uzbrucējus Klāsu Janu Huntelāru un Raulu, gan jaunos talantus Julianu Draksleru un Luisu Holtbiju, savukārt vārtus sargāja jaunieguvums Ralfs Fērmans. Dortmundes sastāvā bija jaunais Ilkajs Gindogans, toties trūka Lukasa Bariosa, kurš joprojām ir ar Paragvajas izlasi "Copa America".

Pirmajās minūtēs bumba vairākas reizes nokļuva "Schalke" vārtu tuvumā un jau visai drīz Dortmundei radās pirmā iespēja – pēc stūra sitiena pie bumbas tika Levandovskis, taču viņa sitiens trāpīja pa stabu.. Gelzenkirhene atbildēja ar Hēvedesa sitienu pāri. Aizsargam vēlāk bija vēl viena iespēja, taču arī šoreiz nedaudz pāri. Tobrīd, puslaika vidū, iniciatīva jau piederēja "Schalke", tomēr arī "Borussia" visai drīz to atguva, atkal sāka veidot uzbrukumus un vienā no tiem Groskroics pārbaudīja Fērmana meistarību – vārtsargs spēlēja droši.

Pāris minūtes vēlāk "Schalke" vārtuvīrs atvairīja jau daudz bīstamāku Gindogana sitienu. Dortmunde turpināja meklēt ceļus uz "Schalke" vārtiem un pašās puslaika beigās izcila iespēja Levandovskim, kurš izrāvās vienatnē pret vārtiem, tomēr Fērmans atvairīja viņa sitienu. Arī Gelzenkirhenei bija pāris cerīgi uzbrukumi, no kuriem labākajā Holtbija sitiens tika bloķēts. 0:0 pēc pirmā puslaika.

Pēc pārtraukuma mačs turpināja ritēt tāpat, kā iepriekš – ar Dortmundes pārsvaru. Jau pēc divām spēlētām minūtēm Gece izvirzīja sitiena pozīcijā Levandovski, tomēr poļu uzbrucējs sita nedaudz neprecīzi. Vēlāk Gecem pašam bija izcila iespēja atklāt rezultātu, taču Fērmans kārtējo reizi šovakar glāba "Schalke". Puslaika vidū atkal aktivizējās "Schalke" – iespējas bija Holtbijam un uz maiņu iznākušajam Moravekam, taču vai nu aizsargi, vai vārtsargs Veidenfellers glāba "Borussia".

Deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Dortmundei bija iespēja sist soda sitienu no izdevīgas pozīcijas, taču Perisičs trāpīja mūrī. 90 minūšu laikā vārti tā arī netika gūti un bija jāizpilda pēcspēles sitieni. Pirmajās divās sērijās viss gāja gludi, taču tad Fērmans atvairīja Groskroica sitienu, bet piektajā sērijā – arī Perišiča pendeli, kļūstot par galveno varoni. 4:3 "Schalke" labā un pirmais superkauss kluba vēsturē.

Vācijas Superkauss

Gelzenkirhenes "Schalke" – Dortmundes "Borussia" 0:0 (4:3 pēcsp. 11m. sitienu sērijā)

Sērija: Gindogans 0:1, Holtbijs 1:1, Hummels 1:2, Edu 2:2, Groskroics 2:2, Hevedess 3:2, Leitners 3:3, Hurado 4:3, Perišičs 4:3
Schalke: Fērmans, Hēgers, Hēvedess, Papadopuloss, Fukss, Baumjohans (Edu 89'), Matips, Holtbijs, Drakslers (Hurado 46'), Rauls, Huntelārs (Moraveks 68')
Borussia: Veidenfellers, Pisčeks, Santana, Hummels, Lēve (Leitners 76'), Kēls (Perišičs 74'), Gindogans, Gece (Benders 74'), Kagava, Groskroics, Levandovskis

  +5 [+] [-]

, 2011-07-23 23:42, pirms 13 gadiem
Sezona solās būt interesanta. Abas komandas ir labas + + Minhene = galvenie favorīti uz Bundeslīgas čempiona titulu. Sākums 5. augustā.

     [+] [-]

, 2011-07-23 23:50, pirms 13 gadiem
Farmans vismaz uz vienu maču lika aizmirst par Nojeru,komentētājs jau ieteicās-kas ir Nojers?!
Goce vai kā pareizi izrunā ar Kagavu katrs savā malā lieliski raustīja Šalkes aizsargus.
Hunter bija pilnīga ēna,cerams uz sezonas sākumu atgūsies.
Pendeles interesantas,pirmās četras izpildītāji sita labajā stūrī,Groskroics izdomāja sist pa kreisi bet kā izrādās atkal vajadzēja sist labajā bet ko par to,labāk par Brazīlijas izlasi izpildīja.

     [+] [-]

, 2011-07-24 00:11, pirms 13 gadiem
Neredzēju sākumu, bet vismaz beigās Dortmunde diezgan pārliecinoši kontrolēja spēli, vairāk uzbruka, bet bumbu vārtos dabūt nespēja. Pendelēs vārtsargs konkrēti izvilka.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-24 00:31, pirms 13 gadiem
prieks par Raulu!

     [+] [-]

, 2011-07-24 10:58, pirms 13 gadiem
no kurienes Šalkei jaunais GK ? palaidu garāmm

     [+] [-]

, 2011-07-24 17:45, pirms 13 gadiem
MrBayerns rakstīja: no kurienes Šalkei jaunais GK ? palaidu garāmm
Ja nemaldos, no Frankfurtes Eintracht.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-24 17:48, pirms 13 gadiem
Malači. Lai gan fanošu par Bayern nākamajā sezonā, jāsaka atklāti, ka Schalke arī ir visai saistoša komanda. Tas, ko viņi izdarīja ČL pret Inter jau pierāda komandas spēku. Domāju, ka būs galvenie pretendenti cīņā arī Bundeslīgā uz zeltu, kuru noteikti gribēs atgūt Bayern un nourēt Borussia. Apsveicu, un par interesantu sezonu!