Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgas treneri uzskata, ka "Bayern" ir favorīti uz titulu

Bundeslīgas treneri uzskata, ka "Bayern" ir favorīti uz titulu
Jirgens Klinsmans
Foto: AP

Vācijas bundeslīgas treneri atzinuši, ka Minhenes "Bayern" futbolisti ir favorīti uz čempionu titula iegūšanu, neskatoties uz to, ka arī "Hoffenheim" pirmo apli aizvadīja spīdoši.

Sezona līdz šim

Pēc 1. apļa bundeslīgā 1. vietā atrodas "TSG Hoffenheim", taču tikpat punktu ir arī pašreizējiem čempioniem Minhenes "Bayern". Lai arī "Bayern" jaunā trenera Jirgena Klinsmana vadībā sezonu sāka ļoti neveiksmīgi [sliktākais starts vairāk nekā 30 gadu laikā - aut.] un saņēma pamatīgu publikas kritiku, 7. kārtā atgriezās "Bayern" lielākā zvaigzne - Francijas izlases pussargs Franks Riberī. Kopš tā laika komanda līgā ir uzvarējusi astoņus mačus un divreiz spēlējusi neizšķirti.

Čempionu līgā "Bayern" ir pavisam citas sekmes - 1. vieta grupā, Miroslavs Kloze ieņem 1. vietu vārtu guvēju sarakstā ar pieciem precīziem vārtiem (tikpat arī Messi, Benzemā un Džerārdam), bet Riberī ir izdarījis visvairāk rezultatīvu piespēļu grupu turnīrā un ir vienīgais līderis šajā aspektā - pieci vārti gūti tieši pēc viņa piespēlēm.

Savukārt "Hoffenheim" tikai šosezon iekļuva Vācijas bundeslīgā un jau no sezonas sākuma demonstrēja lielisku sniegumu. Daudziem atmiņā paliks iespaidīgas spēles pret lieliem klubiem - 3:0 uzvara pret "Hamburger SV", trilleris Brēmenē, kur vietējā "Werder " uzvarēja tikai ar 5:4 utt. Savstarpējā cīņā "Allianz Arena" stadionā uzvarēja vietējais "Bayern", taču, tikai pateicoties kompensācijas laikā gūtajiem Luksa Toni vārtiem. "Hoffenheim" komandas vilcējspēki ir sabalansētais sastāvs un uzbrucēju trio. Īpaši jāzīmē pārdabiskais Vedada Ibiševica sniegums, kurš 17 spēlēs ir guvis 18 vārtus un ieņem 1. vietu rezultatīvāko spēlētāju tabulā ar lielu pārsvaru pār 2. vietā esošo Patriku Helmesu (12 rezultatīvu raidījumu). Tagad Ibiševičam traumas dēļ sezona ir beigusies, un tas, gaidāms, būs nopietns trieciens Sinsheimas klubam. Jāpiebilst, ka uzbrukumā svarīgu lomu spēlē arī Hinedu Obasi, Demba Ba un Velingtons. Taču baumo, ka bagātais Dītmars Hops varētu iegādāties vēl kādu uzbrucēju, lai pilnvērtīgi aizstātu Ibiševiču. Jāpiebilst, ka tas nebūs viegli, jo janvārī TOP klases uzbrucējus atrast ir grūti.

Treneru komentāri

Bijušais "Bayern" treneris, kurš tagad trenē "Wolfsburg", Fēlikss Magats, izteicies šādi: ""Bayern" uzvarēs līgā, neskatoties uz problēmām sezonas startā. Viņiem ir visstiprākais sastāvs. Uzskatu, ka viņi titulu iegūs, pateicoties milzīgajai pieredzei."

Kotbusas "Energie" galvenais treneris Bojans Prašnikars domā līdzīgi: ""Hoffenheimas" sastāvs ir pārāk nepieredzējis, lai sacenstos ar "Bayern" visas sezonas garumā. Nevienam citam trenerim nav tik kvalitatīvu spēlētāju izvēle kā Jirgenam Klinsmanam."

Arī ''1.FC Köln'' galvenais treneris Kristofs Daums minheniešus uztver kā galvenos titula pretendentus: "Ja kāda komanda grib gadu pabeigt kā čempione, tai vispirms jātiek garām "Bayern"".

Tikai Brēmenes "Werder" treneris Tomass Šāfs pieminējis "Hoffenheim" kā kandidātus: "Pirmie divi vārdi, kurus gribas pieminēt, ir "Bayern" un "Hoffenheim". Līdz šim šīs komandas demonstrējušas labāko un stabilāko spēli. Bet domāju, ka tieši pieredze nostāda "Bayern" mazliet augstāk par saviem konkurentiem."

Hofenhaimas treneris Ralfs Rangniks situāciju komentējis mazliet nekonkrētāk: "Šī nebūs divu zirgu sacīkste. Ir arī tādi klubi kā "Stuttgart", "Werder", "Schalke", "HSV", "Bayer 04" un "Hertha", kas arī sniedzas uz virsotni un ir gatavas cīņai."

Savukārt "Bayern" galvenais treneris Jirgens Klinsmans izteicis gandarījumu par veselīgo konkurenci: "Esmu iepriecināts un ticu, ka šī būs cīņa līdz pēdējai dienai. Hofenhaima mums sastāda konkurenci, un domāju, ka Brēmenes "Werder" arī atspēlēsies un vēl pacīkstēsies par titulu. Bet, ja mēs spēsim noturēt tagadējo tempu, vajadzētu uzvarēt." Vēl Klinsmans izteicies, ka sezonas otrajā pusē mēģinās uzlabot aizsardzību. Bundeslīgā komanda ielaida 24 vārtus pirmajās 17 spēlēs, kas ir par trim vairāk nekā visā pagājušajā sezonā kopā. Taču Čempionu līgā komanda ir ielaidusi tikai četrus vārtus visā grupu turnīrā - tikai "Manchester United" un "Juventus" ir mazāk (trīs vārti). Komandas ģenerālmenedžeris Ūli Hēness esot izteicis oficiālu piedāvājumu par "Zenit" balsta pussargu Anatoliju Timoščuku un izskatās, ka klubs piedāvājumu pieņems. Viss esot tikai Timoščuka rokās. "Bayern" grasās iegādāties arī labās malas aizsargu, sāk izplatīties baumas arī par "Rennes" zvaigzni Rodu Fanni. Arī grieķis Torosidis ir starp kandidātiem.

Izmantotie resursi:
francefootball.fr
fcbayern.t-com.de

  -1 [+] [-]

, 2009-01-22 22:05, pirms 15 gadiem
ei nu eij,kāda apskaidrība!!!!!!!patiešām gardi pasmējos pār tādu kompetenci........

  +3 [+] [-]

, 2009-01-22 22:49, pirms 15 gadiem
nav divu domu...sausa runa vnk...protams ka Bayern cempions..
pa viasat sport baltic radiis B-Ligu???!!!

     [+] [-]

, 2009-01-22 23:06, pirms 15 gadiem
gurgucis rakstīja: nav divu domu...sausa runa vnk...protams ka Bayern cempions..
pa viasat sport baltic radiis B-Ligu???!!!
Plānots, ka rādīs.

     [+] [-]

, 2009-01-22 23:19, pirms 15 gadiem
Ulmens rakstīja: Plānots, ka rādīs.
es ta ari ceru.....jo nekur nav info...

  -2 [+] [-]

, 2009-01-22 23:41, pirms 15 gadiem
Ulmens rakstīja: Plānots, ka rādīs.
Tādā gadījumā man vajag VSB

     [+] [-]

, 2009-01-22 23:53, pirms 15 gadiem
Savukārt es šosezon tomēr gribētu redzēt Bayern ar triumfu atgriežamies Čempionu līgā Bet arī bundeslīgā vēl savi parādi būs "jāatdod"

  +1 [+] [-]

, 2009-01-23 07:45, pirms 15 gadiem
kā jau vienmēr, tiešām ģēniji atradušies