Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgā tiek spēlēts atraktīvs futbols

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Bundeslīgā tiek spēlēts atraktīvs futbols
Brēmenes "Werder" līdzjutēji izrāda cieņu
savam uzbrucējam Ivanam Klasničam, kurš
pārcietis divas nieru transplantācijas
Foto: AFP

Šonedēļ veiktajā pētījumā atklājies, ka Vācijas Bundeslīga futbolā, salīdzinot ar pārējiem TOP čempionātiem Eiropā, vairākos statistikas skaitļos ir pirmajās vietās.

Pētījums veikts starp piecām TOP līgām Eiropā - tie ir futbola lielvalstu Anglijas, Spānijas, Itālijas, Francijas un Vācijas nacionālie čempionāti.

Vācijas Bundeslīgas futbols ir visrezultatīvākais (2,8 vārti vidēji spēlē), tajā tiek izdarīti visvairāk sitienu (22,5 vidēji spēlē), kā arī piešķirti vismazāk 11 metru soda sitienu (0,19 vidēji spēlē).

Starp klubiem uz Eiropas TOP čempionātu fona izceļas Brēmenes "Werder", kas vidēji spēlē gūst visvairāk vārtus (2,2). 2. vietā ar vidēji 2,1 vārtu guvumu spēlē atrodas "Manchester United" un "Real Madrid". Brēmenes "Werder" arī izdara visvairāk sitienus vidēji spēlē pa pretinieku vārtiem - 15,4. Otrie ir mančesterieši, sitot 14,4 reizes spēlē, savukārt trešie - "AS Roma" ar 14,2 raidījumiem.

Visvairāk bumbas kontaktu starp spēlētājiem konstatēts Anglijas premjerlīgā - 1239 reižu vidēji spēlē angļu spēlētāji kopā pieskaras bumbai. Itāļi ir otrie ar 1214 kontaktiem, bet vācieši - trešie (1198).

Visvairāk 11 metru soda sitienus līdz šim ir piešķīruši itāļu tiesneši - 119 jeb 0,32 vidēji spēlē. Savukārt visvairāk 11 metru soda sitienus situši spāņu "Villareal" - 11 (desmit realizēti).

     [+] [-]

, 2008-05-15 17:35, pirms 16 gadiem
Bet nu salīdzinājumam Vācijā jau tā aizsardzībā ar' nav tik augstā līmenī, kā, piemēram, Itālijā vai Anglijā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-15 20:42, pirms 16 gadiem
Es esmu pārliecināts, ka tāda Nurnberg, kas ja nemaldos krīt ārā no Bundeslīgas vēsi apkapātu Derby... Vai arī dažas citas lejasgala komandas... Tā pati Duisburga arī varētu veiksmīgi pacīnīties ar EPL un itsevišķi Serie A lūzeriem...

Nav jau nekāds brīnums, ka Bundeslīga ir izklaidējoša... Ja man jāizvēlas starp Vācijas un citiem čempjiem, es izvēlos Bundeslīgu... Kaut vai tad, ja nespēlē Bayern.

Ja Lucio, Demikelis, Lāms, Panders, Bordon, Naldo, Mertesakers nav augstas klases aizsargi, tad es esmu balerīnis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-15 21:34, pirms 16 gadiem
nu njez domaaju kad taa nebuutu pasaki ka piem Evertona sagrautu piem Dortmundi Shtutgarti Bayer vai to pashu Nurnberg ?

  +1 [+] [-]

, 2008-05-15 21:46, pirms 16 gadiem
Futbols nav tikai spēle laukumā. Katrs atrod to stilu, to auru, tās valsts simbolu, kas labāk iet pie sirds. Un, ja es atbalstu bundeslīgu, tad personīgi man tā arī šķiet vislabāk skatāmā. Ko jūs runājat par līmeni? Vai Latvijas izlasi atbalstāt tās spēles stila un kvalitātes dēļ vai arī cita iemesla dēļ??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-05-15 23:14, pirms 16 gadiem
Man arī ļoti patīk Vācijas futbols, un tiešām daudzas spēles ir ļoti interesantas.

  -2 [+] [-]

, 2008-05-15 23:22, pirms 16 gadiem
Atklashu patiesibu: JA SPANIJAA NESPELETU BARCELONA, TAD SAVU KAJU TUR VISPAR NESPERTU!
Varetu pat teikt riebjas La Ligas komandu spelju stili! Daudz vartu tiiek guti no talas distances, protams taa ir meistariba, bet ari uzkritoshi sit pa vartiem vienalga no kuras vieta, ir komandas, kuru stils ir gandriz vai -talas piespeles, sitieni no talam distancem, kaa ari nepatik nestabilitate! Ljoti reti kad var pateikt, kads bus iznakums! Pat no 3:0 vadibas nevari zinat kas notiks! Taa tas ir ari ar topa klubiem. Un ari tada lieta, ka pat viegli prognozet, kuri speletaji gus vartus! Ja komandaa ir konkrets uzbrucejs, tad ir skaidrs, ka vins gandriz noteikti gus vartus! (piem. Llorente, Forlan, Guiza, ari Rauls, Diego Milito, Sinama, Sobis, protams ari Barcai, kaa Eto'O un vel daudzi!), bet taa ari ir meistariba!
Tas taa...

  +1 [+] [-]

, 2008-05-16 20:58, pirms 16 gadiem
Werder, es tevi miilu!

Bundesliiga tieshaam kljuust aizvien labaaka, bet shogad nereaali speeciiga ir arii otraa liiga.