Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas Bundeslīgas klubi apstiprina ārvalstu investoru pretendēšanu uz mārketinga tiesībām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vācijas Bundeslīgas klubi apstiprina ārvalstu investoru pretendēšanu uz mārketinga tiesībām
Harijs Keins. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas Bundeslīgas un otrās Bundeslīgas komandas, kas veido Vācijas Futbola līgu (DFL), pirmdien apstiprināja ārvalstu investoru pretendēšanu iegūt mārketinga tiesības.

Šādam solim vajadzēja vismaz divu trešdaļu no 36 komandām jeb 24 komandu piekrišanu. Par balsoja tieši 24 komandas, pret bija desmit, bet divas atturējās.

DFL pēc lēmuma pieņemšanas var sākt sarunas ar stratēģisko mārketinga partneri par viena miljarda eiro piesaisti, pārdodot apmēram 8% tiesību uz televīzijas pārraidēm. Šie līdzekļi stiprinās DFL modeli, attīstīs spēļu tiešraides straumēšanas platformās un palīdzēs turnīrus pārdot ārvalstu tirgos, Bundeslīgai pagaidām krietni atpaliekot no Anglijas futbola Premjerlīgas.

Investori gan nevarēšot ietekmēt spēļu sākuma laikus un nevarēs panākt, lai šo turnīru mači tiktu aizvadīti ārpus Vācijas.

Patlaban ieinteresētas esot sešas kompānijas, kas pretendē uz līgumu. Vienošanās tiks slēgta no nākamās sezonas uz ne vairāk kā 20 gadiem.

Pret investoru ienākšanu ir līdzjutēji, kuru ieskatā, šī vienošanās ievērojami stiprinās spēcīgākos klubus, bet lielākā daļa komandu nejutīs būtiskas izmaiņas.