Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bekenbauers: "Nākotnē tiesnešus aizvietos roboti"

Bekenbauers: "Nākotnē tiesnešus aizvietos roboti"
Francs Bekenbauers
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola leģenda Francs Bekenbauers vācu medijiem atzinis, ka, viņaprāt, tiesnešus nākotnē aizvietos roboti, kas fiksēs visu laukumā notiekošo.

"Mēs dzīvojam laikmetā, kur visu nosaka tehnoloģijas. Mēs visi saprotam, ka izmaiņas nebeigsies tikai ar vārtu līnijas tehnoloģijas ieviešanu," sacīja Minhenes "Bayern" goda prezidents Francs Bekenbauers. Vācijas Bundeslīga pagājušajā nedēļā apliecināja, ka, sākot ar nākamo sezonu, lietos vārtu līnijas tehnoloģiju, lai precīzāk fiksētu vārtu guvumus un tādējādi novērstu kādas divdomīgas situācijas.

Bekenbauers uzskata, ka tas ir tikai sākums vēl plašākai tehnoloģiju ienākšanai futbolā. "Vienā brīdī mums nebūs vajadzīgi arī tiesneši. Laukumā notiekošo kontrolēs roboti," savu viedokli pauda Bekenbauers.

"Patiesi domāju, ka tas nākotnē notiks. Es gan tad, visticamāk, vairs nedzīvošu, tāpēc cīnītos ar šo parādību nāksies citiem. Nekas tāds arī nav pārrunāts FIFA, tās ir vienīgi manas pārdomas," piebilda Vācijas futbola leģenda.

Izmantotie resursi:
sky.de
Goal.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-08 18:32, pirms 9 gadiem
Ceru, ka nē! Tiesneši ir būtiska spēles sastāvdaļa un robotiem nepiemīt kritiskā domāšana.

  +7 [+] [-]

, 2014-12-08 18:37, pirms 9 gadiem
Drīz tehnoloģijas attīstīsies līdz tādam līmenim,ka cilvēks iztiks bez sevis paša

  +2 [+] [-]

, 2014-12-08 18:54, pirms 9 gadiem
Kāds labāk varētu aizstāt Bekenbaueru, kurš it kā labi uzvārījās no Kataras un Krievijas Pasaules kausa finālturnīra darījuma...
Slēpts komentārs: Mixes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-08 19:03, pirms 9 gadiem
Tiesneši: Nākotnē robotus aizstās Bekenbaueri

  +1 [+] [-]

, 2014-12-08 19:03, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Ko? Kāda vēl kritiskā domāšana? Viss, kas tiesnesis ir jādara, ir jāfiksē noteikumu pārkāpumi un vārtu gūšana. Ja to krietni efektīvāk var izdarīt roboti, tad lūdzu!
Man skjiet pats nesaproti ko noziimee cilveeciska domaashana no automaatiskas noteikshanas sisteemas. Cilveeks var redzeet vai paarkaapums ir ar nodomu vai nee..
Un nestaasti ka viens un tas pats paarkaapums ir jatiesaa vienaadi.

  -4 [+] [-]

, 2014-12-08 19:11, pirms 9 gadiem
gravitons rakstīja: Man skjiet pats nesaproti ko noziimee cilveeciska domaashana no automaatiskas noteikshanas sisteemas. Cilveeks var redzeet vai paarkaapums ir ar nodomu vai nee..
Un nestaasti ka viens un tas pats paarkaapums ir jatiesaa vienaadi.
Ak jā, netīši pārkāpumi netiek sodīti...

Un divus identiskus pārkāpumus jātiesā vienādi. Vai arī tu vnk nemāki izteikties latviski un saprotami, un tu jautā pavisam kko citu?

  +1 [+] [-]

, 2014-12-08 19:19, pirms 9 gadiem
Mixes rakstīja: Ak jā, netīši pārkāpumi netiek sodīti...

Un divus identiskus pārkāpumus jātiesā vienādi. Vai arī tu vnk nemāki izteikties latviski un saprotami, un tu jautā pavisam kko citu?
Bet protams ka tiesneshi netiesaa vienaadi- piem speele ar roku soda laukumaa..Robots katru reizi pieskjirtu pendeli, bet kaa mees zinam tiesneshi to nepieskjir pat ljoti aciim redzemos briizjos. Vai arii nepamatoti iedod pendeli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-12-08 19:40, pirms 9 gadiem
gravitons rakstīja: Bet protams ka tiesneshi netiesaa vienaadi- piem speele ar roku soda laukumaa..Robots katru reizi pieskjirtu pendeli, bet kaa mees zinam tiesneshi to nepieskjir pat ljoti aciim redzemos briizjos. Vai arii nepamatoti iedod pendeli.
Tā arī ir vienīgā vieta (spēle ar roku), kur tiesnesim vajadzētu noteikt nodomu un tādejādi pieņemt lēmumu. Citās epizodēs (sitieni, nogāšanas utt.) sods būs neatkarīgi no nodoma, un par papildus soda mēriem var domāt cilvēki jau pēc spēles.

Atgriežoties pie spēles ar roku, kā pats jau pateici, ar to jau tā ir pilnīga putra mūsdienās. Pašiem tiesnešiem bieži nav līdz galam skaidrs, ko iesākt tādās epizodēs, noteikt nodomu spēlei ar roku vai arī kāda būtu vārtu bīstamība, ja nebūtu rokas, ir neloģiska prasība mirstīgam cilvēkam. Te nevis vajadzētu zākāt robotu ideju, bet gan sakārtot noteikumus. Tieši tiesnešu iespējas brīvi interpretēt epizodes bieži noved pie drausmīgiem lēmumiem, skandāliem un salauztām fanu sirdīm.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-08 19:41, pirms 9 gadiem
Bekenbaueru ari aizstas robots...

  -2 [+] [-]

, 2014-12-08 19:45, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Tā padomājot-roboti būs futbolā tiesneši tik robotu spēlēs,nevis cilvēku. Nevaru iedomāties,kā ieprogrammēs robotam atšķirt simulācijas no līdzsvara zaudēšanas,kādus pārkāpumus jāsoda ar kartītēm un kādus nē un kas notiks ar tādu lietu,kā turēšana aiz krekla,kas notiek praktiski visu laiku...
Ļoti labi jautājumi, bet, kas ir interesanti un arī ironiski, ir tas, ka cilvēki paši nav spējīgi to noteikt bez video atkārtojumiem. Un gan jau Bekenbauers domāja diezgan tālu nākotni, kad robotu AI var būt ļoti augsta. Pagaidām mēs nemaz nevar iedomāties, kādi būs nākotnes roboti...

  +2 [+] [-]

, 2014-12-08 19:47, pirms 9 gadiem
Protams nekādi roboti nekad futbolu netiesās, droši vien Bekenbauers šādi ironizē un ir kārtējais pretinieks mūsdienu tehnoloģijām. Bet prognozēju, ka nākamam pēc vārtu gūšanas tehnoloģiju ieviešanas varētu pieķerties aizmugures kļūdu likvidēšanai. Nekas nereāls tas nav, tehnoloģija gan drusku sarežģītāka protams. Un tad lai galvenais un līnijtiesnesis kontrolē notiekošo laukumā un pārkāpumus.

  -1 [+] [-]

, 2014-12-08 20:05, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Tā padomājot-roboti būs futbolā tiesneši tik robotu spēlēs,nevis cilvēku. Nevaru iedomāties,kā ieprogrammēs robotam atšķirt simulācijas no līdzsvara zaudēšanas,kādus pārkāpumus jāsoda ar kartītēm un kādus nē un kas notiks ar tādu lietu,kā turēšana aiz krekla,kas notiek praktiski visu laiku...
Tieši tādus robotus varētu ieprogramēt, viņi izanalizētu triecienu un aprēķinātu iespējamo krišanas trajektoriju utt. Ja redzētu ,ka kritiens iziet ārpus normām - simulācija.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-08 20:07, pirms 9 gadiem
ABa rakstīja: Protams nekādi roboti nekad futbolu netiesās, droši vien Bekenbauers šādi ironizē un ir kārtējais pretinieks mūsdienu tehnoloģijām. Bet prognozēju, ka nākamam pēc vārtu gūšanas tehnoloģiju ieviešanas varētu pieķerties aizmugures kļūdu likvidēšanai. Nekas nereāls tas nav, tehnoloģija gan drusku sarežģītāka protams. Un tad lai galvenais un līnijtiesnesis kontrolē notiekošo laukumā un pārkāpumus.
Bulšits, kas tur saražģīts ? Ierīko mirkočipus komandu tērpos vai izmanto tās pašas kamers kā pie goal tehnikas. Un tad skatās,vai uzbrucējs ir vienā līmenī vai jau priekšā aizsargam, kas nu ir aizmugure.

  +2 [+] [-]

, 2014-12-08 20:33, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Bulšits, kas tur saražģīts ? Ierīko mirkočipus komandu tērpos vai izmanto tās pašas kamers kā pie goal tehnikas. Un tad skatās,vai uzbrucējs ir vienā līmenī vai jau priekšā aizsargam, kas nu ir aizmugure.
Afigeķ eksperts! Es teicu tehnoloģija ir drusku sarežģītāka, nevis neiespējami sarežģīta! Viena lieta ir ielikt uz vārtu līnijas neredzamu datorizētu līniju un sasaistīt to ar bumbā esošo čipu. Drusku savādāk ir nosegt visu laukumu, lai varētu nepārtraukti fiksēt trīs kustīgas līnijas (bumbas, pēdējā aizsarga un pirmā uzbrucēja atrašanās vietu bumbas piespēles brīdī)!!! Jā tas būs dārgāk protams, bet kā jau teicu, nešaubos ka tamlīdzīga tehnoloģija tiks ieviesta.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-08 20:41, pirms 9 gadiem
gribeetu redzeet kaa robots ieturees pauzi,soda gadiijumaa,lai redzeetu kam paliek bumba

  -2 [+] [-]

, 2014-12-08 21:11, pirms 9 gadiem
ABa rakstīja: Afigeķ eksperts! Es teicu tehnoloģija ir drusku sarežģītāka, nevis neiespējami sarežģīta! Viena lieta ir ielikt uz vārtu līnijas neredzamu datorizētu līniju un sasaistīt to ar bumbā esošo čipu. Drusku savādāk ir nosegt visu laukumu, lai varētu nepārtraukti fiksēt trīs kustīgas līnijas (bumbas, pēdējā aizsarga un pirmā uzbrucēja atrašanās vietu bumbas piespēles brīdī)!!! Jā tas būs dārgāk protams, bet kā jau teicu, nešaubos ka tamlīdzīga tehnoloģija tiks ieviesta.
Vēlviena kļūda, 4 kustīgas līnijas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-12-08 21:32, pirms 9 gadiem
NBA jau ir kameras, kas fiksē katru spēlētāja kustību un no tā vāc datus, ta kā domāju, ka tādā veidā varētu ieviest arī elektroniskos "tiesnešus"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-12-08 22:14, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Tas ir neiespējami. Ir jāieprogrammē visi iespējamie cilvēka ķermeņa stavokļi,spēks ar kādu no katra stāvokļa var nogāzt jebkuru pretinieku un cik spēcīgs trieciens vajadzīgs,lai spēlētājs kristu. + augumi,svari un arī jebkuri blakusapstākļi,kas var ietekmēt cilvēka ķermeni-slimības,traumas,miegs u.t.t.
Vienīgais var mēģināt smadzeņu čipu,kas nodod visu info ko attiecīgais spēlētājs domā,jo kā zināms visas darbības kontrolē smadzenes. Bet tas varētu palīdzēt tik uz simulācijām,pārējo tāpat nebūtu iespējams izanalizēt robotam. ātrāk sāktos robotu spēles,nekā cilvēku spēles ar robotu tiesnesi.
Muļķības, paskaties kāda ''fizika' ir saprogramēta spēlēs. Tā pati fifa, kādreiz pēc sitiena pa kājām spēlētājs krīt, kādreiz nē, tur viss ir saprogramēts.

Tur jau tā lieta ,ka nevajag visus apstākļus saprogramēt, bet tikai likumus pēc kā ķermenim jādarbojas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja