Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Leģendārais vācu uzbrucējs Gerds Millers sirgst ar Alcheimera slimību

Leģendārais vācu uzbrucējs Gerds Millers sirgst ar Alcheimera slimību
Gerds Millers kopā ar Tomasu Milleru
Foto: AFP/Scanpix

Minhenes „Bayern” kluba vadība vakar paziņojusi, ka leģendārais futbolists Gerds Millers cieš no Alcheimera slimības.

Mēnesi pirms bijušā futbolista 70 gadu dzimšanas dienas, Minhenes „Bayern” kluba mājas lapā publicējusi ziņojumu, apstiprinot, ka Gerds Millers sirgst ar Alcheimera slimību un turpina ārstēšanās procesu, tāpēc oficiālas dzimšanas dienas svinības šogad nenotiks. Millers, kuram reiz piederēja rekords par visvairāk gūtajiem vārtiem Pasaules kausa finālturnīros, saņēmis intensīvu mediķu palīdzību kopš februāra.

„Bayern” priekšsēdētājs Karls Haincs Rummenige kluba paziņojumā izrādīja cieņu slavenajam futbolistam, veltot atzinīgus vārdus: „Gerds Millers ir viens no labākajiem futbolā. Bez viņa gūtajiem vārtiem Minhenes „Bayern” un Vācijas futbola izlase nebūtu tur, kur ir tagad. Par spīti saviem sasniegumiem, viņš vienmēr bijis pieticīgs, kas mani ļoti pārsteidz. Viņš bija lielisks futbolists un labs draugs. Pateicoties savai pieredzei, viņš palīdzēja tādiem futbolistiem kā Filipam Lāmam, Bastianam Švainstaigeram un Tomasam Milleram izaugt par pasaules čempioniem.”

Tāpat priekšsēdētājs lūdza netraucēt Millera ģimeni. „Tā ir ne tikai viņa ģimenes, bet arī „Bayern” vēlme,” viņš pievienoja. „”Bayern” vienmēr atbalstīs Gerdu Milleru un viņa ģimeni.”.

Atbalstu klubam pauda arī Millera ārsts: „Neskatoties uz Alcheimera slimības pazīmēm, fani, klubs un mediji pret viņu izturējās ar milzīgu līdzjūtību un cieņu,” pastāstīja ārsts. „Tas ir ļoti svarīgi, jo katram Alcheimera slimības pacientam ir vēlams atrasties vidē, kur viņi jūtas ērti.”

Millers bija viens no tiem futbolistiem, kurš Minhenes „Bayern” palīdzēja izcīnīt trīs Eiropas čempionu titulus pēc kārtas, kā arī četras reizes triumfēja Bundeslīgā, 427 spēlēs gūstot 365 vārtus. Savukārt Rietumvācijas rindās 68 spēlēs izcēlās ar 62 precīziem raidījumiem un 1972.gadā palīdzēja izcīnīt Eiropas čempionu titulu, bet divus gadus vēlāk – pasaules.

Izmantotie resursi:
Bayern Munich news: Germany legend Muller...