Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Treniņus sāk arī "Werder"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Treniņus sāk arī "Werder"
Brēmenes "Werder"
Foto: AFP

Vakar 16 futbolistu sastāvā gatavoties jaunajai sezonai sāka arī Vācijas Bundeslīgas vicečempione Brēmenes "Werder". Daļa vadošo futbolistu gan vēl atrodas atvaļinājumā.

Pirmajā treniņā jaunajā sezonā 16 Brēmenes "Werder" futbolistus sagaidīja pamatīga lietusgāze. Tas, protams, netraucēja pilnvērtīgi aizvadīt visu paredzēto, un galvenais treneris Tomass Šāfs varēja būt itin gandarīts par paveikto. Kā jau parasti, sezona sākās ar Laktāta testu, kuru spēlētāji aizvadīja Paderbornas universitātes sporta zinātnieku uzraudzībā. Atšķirībā no citiem gadiem šoreiz "Werder" gan uzreiz nesāka treniņnometni Nordernejā.

"Vienalga, šeit vai Nordernejā, bet pirmajās desmit dienās sāp vienmēr,"
pēc pirmā treniņa sacīja komandas kapteinis Franks Baumans. Ziemeļu jūras salā "Werder" futbolisti šogad sāks trenēties 14. jūlijā, tomēr tas neko daudz komandas sagatavošanās grafikā nemaina. Izmaiņas gan ir spēlētāju sastāvā - treniņā piedalījās divi no trim jaunieguvumiem - Niklass Andersens un Saids Huseinovičs. Trešais komandas jaunpienācējs Sebastiāns Prēdls pēc Eiropas čempionāta, tāpat kā visi citi izlasēs aizņemtie spēlētāji, vēl bauda atvaļinājumu. Viņi komandai pievienosies vēlākais otrajā treniņnometnē Šrunsā (Austrijā).

Spēlētāji nav vienīgie jaunie komandā. Treneru štābu papildinājis fiziskās formas treneris Benjamins Kūgels, tomēr lielāko izbrīnu vienalga piedzīvoja jaunie futbolisti. Piemēram, bosnietis Huseinovičs tādu popularitāti piedzīvojis nebija nekad savā karjerā: "Protams, es vēl esmu uztraucies, taču ceru, ka ar laiku tas pāries. Svarīgākais tagad ir iejusties komandā un izveidot labas attiecības ar kolēģiem. Mani ļoti izbrīnīja, ka jau pirmajā dienā līdzjutēji man prasīja autogrāfus. Kaut kas tāds Bosnijā nav iedomājams."

Tieši Huseinovičs ir viens no komandas cerībām, kas saistās ar uzbrukuma līniju. Ilggadējais uzbrukuma līderis Ivans Klasničs ar "Werder" līgumu pēc septiņu sezonu sadarbības nepagarināja - viņš tagad ir tuvu līguma parakstīšanai ar spāņu "Mallorca".

Brēmenes "Werder" pirmo spēli Bundeslīgā aizvadīs 16. vai 17. augustā (kalendārs vēl nav pilnībā sastādīts) pret "Arminia". Līdz tam komanda ieplānojusi divas treniņnometnes nedēļas garumā, kā arī astoņas treniņspēles. Atšķirībā no citām komandām, pretinieku starpā nekādu grandu nebūs - vairākas zemāko līgu komandas, kā arī pāris vidusmēra vienības no Turcijas, Grieķijas un Izraēlas.

Izmantotie resursi:
werder.de
bundesliga.de

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-04 13:29, pirms 16 gadiem
nu lai caljiem veicas sajaa toposajaa sezonaa
jacer ka jaunie talanti paraadiis sevi no labaakaaas puses

  +1 [+] [-]

, 2008-07-04 17:09, pirms 16 gadiem
Werder.de maajaslapaa ir publiceeta jautra intervija ar trenera kungu. Dazhi izvilkumi no Shaafa atbildeem:

- Eiropas chempionaatu es skatiijos pa TV naktiis, saakot no pulksten 4.45. Redzeeju gan fantastiskus mirkljus, gan daudzus paarsteigumus. Vaacijas izlases speele izskatiijaas smaga, taapeec veel augstaak veerteejama iekljuushana finaalaa. Uzvara Eiropas vicechempionaataa ir milziigs panaakums... Galvenais, ka muuseejie veseli atgriezhas maajaas

Dauzdi muusu speeles elementi bija redzami arii ECh - bumbas kontrole, aatras piespeeles, pretuzbrukumi un pretpretuzbrukumi bija svariigi elementi un esmu paarliecinaats, ka ilgterminjaa uzbruukosha stila futbols nesiis panaakumus.

Daudzas komandas speeleeja ar vienu uzbruceeju, kursh turklaat speeleeja dzilji laukumaa. Tas neatbilst muusu /Werder/ stilam, tas prieksh manis nav uzbruukoshs futbols, viens uzbruceejs un aizmuguree ka biezs. Kameer vieniigais uzbruceejs tiek liidz vaartiem, prozhektori jau ir nodzisushi un uz laukuma ir tumshs. Man labaak patiik, ja visa komanda speelee uz priekshu un katrs raada, ko speej, viens karaajoshs uzbruceejs neatbilst manai filosofijai...

Muusu sastaavs veel nav pilniigs, taapeec shogad treninjus saaksim tepat Breemenee, un veelaak pilnaa sastaavaa dosimies uz Shruunu. Tas ir pat labi, ka tagad esam tik maz, jo varam nodarboties individuaali ar pieejamajiem speeleetaajiem.

Naakamajaa sezonaa mees joprojaam gribam piedaavaat muusu faniem skaistu, uzbruukoshu futbolu, speeleet taa, lai pashiem buutu prieks. Protams, gribeetos jau arii guut panaakumus, ja sezonas beigaas izdotos buut pirmajiem, tas arii buutu visai skaisti, bet konkurence arii negulj un pastiprinaas. Speeciigaakaa komanda joprojaam buus Bayern. Peernsezon mums sanaaca viens otrs neapmierinoshs rezultaats, centiisimies, lai naakamajaa gadaa tas neatkaartotos, un mees pie taa jau straadaajam.

Bayern veelas profesionalizeet treninjus un speeleetaajiem ieviest astonju stundu [darba]dienu. Vai arii Werder to negribeetu paarnjemt?. Werder speeleetaajiem dienaa jau ir 24 stundas [smejas] Ja skataas uz muusu speeleetaaju dienas rezhiimu, ir redzams, ka mees kopaa pavadaam pietiekami daudz laika.