Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

42 jaunieguvumi Vācijas Bundeslīgas klubiem

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

42 jaunieguvumi Vācijas Bundeslīgas klubiem
Lukašs Podoļskis Ķelnē populārs ir jau tagad
Foto: AFP

Vakar noslēdzās "transfēru logs" Vācijā - laika periods, kurā klubi varēja pirkt un pārdot savus spēlētājus. Kopumā 42 jauni futbolisti janvāra laikā papildinājuši Bundeslīgas klubu rindas, un viņu kopējā transfēru summa ir 16,05 miljoni eiro.

Pirms izšķirošajām cīņām sezonas otrajā pusē Vācijas Bundeslīgas klubi janvārī un vakar it īpaši iepirka gaidāmos papildinājumus, atbrīvojās no liekiem spēlētājiem, pārorganizēja sastāvu utt. Viena komanda mazākā apmērā, cita - lielākā, bet izmaiņas skārušas visus Bundeslīgas klubus. Transfēru bums gan nerimstas - savas vietas komandās turpina meklēt brīvie aģenti, kas klubiem var pievienoties jebkurā momentā sezonas laikā, tāpat tiek parakstīti priekšlīgumi jeb klubs un spēlētājs vienojas par kopsadarbību, piemēram, sākot no nākamās vasaras. Šajā rakstā atskatīsimies uz skaļākajiem janvāra transfēriem Vācijas futbolā.

Bundeslīgas līdere "Hoffenheim" pirms otrā apļa spēlēm sastāvu pastiprinājusi ar četriem spēlētājiem. Jau ziņojām, ka Vācijas vārtsargs Timo Hildebrands kā brīvais aģents pirms pāris nedēļām "rudens čempioniem" pievienojās no spāņu "Valencia". Atgriešanās Bundeslīgā Hildebrandam gan noslēdzās ar savainojumu... Tāpat ziņots par Brēmenes "Werder" uzbrucēja Bubakara Sanogo izīrēšanu līdz sezonas beigām - starp citu, Kotdivuāras uzbrucējs debijas mačā guva vārtus hofenhaimiešu labā. Mazliet klusāki ir bijuši ieguvumi Kai Herdlinga ("Mannheim") un jaunā brazīlieša Fabricio Silvas (18, izīrēts no "Flamengo" līdz sezonas beigām) personās. Savukārt no komandu pametušajiem spēlētājiem jāatzīmē Fransisko Kopado (34), kurš karjeru turpinās reģionālās līgas vienībā "SpVgg Unterhaching".

Minhenes "Bayern" janvārī bijusi visai klusa. Jau agrāk bija zināms, ka komandai līdz marta vidum pievienosies no "LA Galaxy" izīrētais amerikāņu futbolists Lendons Donavans. Šodien oficiāli priekšlīgumu ar bavāriešiem parakstīja 22 gadus vecais Menhengladbahas "Borussia" talants Aleksandrs Baumjohans. Izīrēti divi jaunie komandas futbolisti - argentīnietis Soza (uz "Espanyol") un pašmāju Toni Kross (uz "Bayer 04"), bet Villijs Sanjols, franču aizsargs, karjeru nolēmis beigt.

Berlīnes "Hertha" sastāvu papildinājusi ar horvātu pussargu Marko Babiču no "Real Betis" un argentīniešu aizsargu Leonardo Kufri no "Monaco". No komandas neviens spēlētājs aizgājis nav.

Visai pamatīgi pastrādājusi "Hamburger SV", kas sastāvu papildinājusi ar sešiem jauniem spēlētājiem. Tie ir "Schalke" vāciešu pussargs Alberts Štraits (izīrēts līdz sezonas beigām), Venecuēlas pussargs Tomass Rinkons (izīrēts no "Deportivo Táchira"), kamerūniešu pussargs Marsels Djengs (izīrēts no Menhengladbahas "Borussia"), Kapoverdes pussargs Mikaēls Tavaress no Prāgas "Slavia", marokāņu vārtsargs Halids Sino, kā arī dāņu aizsargs Mihaels Gravgārds (izīrēts no "Nantes"). Jau agrāk tika ziņots, ka komandu atstās Naigels de Jongs, kurš pievienosies "Manchester City" (pārejas summa - 18 miljoni eiro). Savukārt Odžidža Ofoe pievienojies beļģu klubam "Brugge".

Tāpat laiku izniekojusi nav Leverkūzenes "Bayer 04" vienība. Par uz pusotru gadu no Minhenes "Bayern" izīrēto Toni Krosu jau rakstījām. "Bayer" panākusi vienošanos arī ar Tomasu Zdebelu no "Bochum", no angļu "Burnley" izīrēts ungāru vārtsargs Gabors Kirali, bet no "Nürnberg" - grieķu uzbrucējs Angeloss Haristeass. Savukārt no komandu pametušajiem jāizceļ grieķu uzbrucējs Teofanis Gekass, kurš izīrēts angļu "Portsmouth".

Dortmundes "Borussia" vērtīgākais ieguvums noteikti ir Kevins Prinss Boatengs no angļu "Tottenham". Savukārt komandu atstāt nolēmuši argentīniešu vecmeistars Djego Klimovičs (uz "Bochum") un Roberts Kovačs (uz Zagrebas "Dinamo").

Sastāva tīrīšanu veikusi "Schalke 04", kas atbrīvojusies no vairākiem sev nevajadzīgiem futbolistiem. Piemēram, Fabians Ernsts turpmāk spēlēs turku "Besiktas" (pārejas summa 3 miljoni eiro), Alberts Štraits izīrēts "HSV", Ze Roberto - "Flamengo", Peters Levenkrands pārgājis uz angļu "Newcastle United", bet Gustavo Varelas kontrakts ir beidzies.

Brēmenes "Werder", neskatoties uz sliktajiem rezultātiem un līdzjutēju neapmierinātību, sastāvu papildinājusi tikai ar līdz sezonas beigām izīrēto grieķu pussargu Aleksandru Tzioli no Atēnu "Panathinaikos". Savukārt vairāki jauni eiropiešu talanti pirmajai komandai šosezon palīgi droši vien vēl nebūs. Arī atstājis komandu nav neviens nozīmīgs spēlētājs - vienīgi Bubakars Sanogo, kurš izīrēts "Hoffenheim", taču Kotdivuāras uzbrucējs tāpat laukumā brēmeniešu sastāvā tika gaužām reti.

"Wolfsburg" sastāvu papildinājusi ar japāņu uzbrucēju Jošito Okubo, kurš iegādāts par 2,5 miljoniem eiro. Savukārt pie nozīmīgākajiem zaudējumiem pieskaitāms polis Jaceks Kžinoveks, kurš pievienojies "Hannover".

"Stuttgart" par trim miljoniem eiro pirms pāris nedēļām iegādājās jauno Vācijas talantu Timo Gebhartu, kurš iepriekš spēlēja "1860 Munich". Savukārt Pāvels Pardo komandu pametis un devies uz dzimteni - Meksiku.

Par lielāko "1. FC Köln" ieguvumu noteikti jāuzskata Lukašs Podoļskis - lai arī poļu izcelsmes vāciešu uzbrucējs klubam pievienosies tikai pēc sezonas, par panākto vienošanos ar "Bayern" ķelnieši ir sajūsmā jau tagad. Pārejas summa - 10 miljoni eiro.

Neniekojās arī "Hannover 96" - par diviem miljoniem eiro iegādāts dāņu pussargs Leons Andreasens, kurš iepriekš spēlēja "Fulham", tāpat komandu papildinājis "Wolfsburg" poļu futbolists Jacecks Kžinoveks. Savukārt par 2,5 miljoniem eiro pārdots Šabolcs Hušti, kurš turpmāk spēlēs Sanktpēterburgas "Zenit".

Lai gan slinkojušas nav arī citas komandas, kas turnīra tabulā gan neieņem augstu vietu, jaunieguvumi reti kuram kaut ko izteiks. Bet tomēr - lai sīkāk iepazītos ar katras komandas veikumu janvāra transfēru logā, iegriezties kicker.de spēlētāju pāreju apkopojumā.

Izmantotie resursi:
bild.de
kicker.de
bundesliga.de

  -1 [+] [-]

, 2009-02-03 22:00, pirms 15 gadiem
Sosa izīrēts? Viņam tač kkas nesanāca ar Palermo, moš šodien, šodien nesanāca pasekot līdzi transfēriem Ja kas, tad Timoščuks arī spēlēs Minhenē, tas ir visos portālos Pat Bayern mājaslapā ir teksts kur Hēness apstiprina, ka vienošanās ar spēlētāju jau ir panākta, vēl tikai jāsarunā ar klubu, kas tiks izdarīts[patiesībā nemaz nekas nav jārunā, jo viņam līgums paredz 11m eiro lielu kompensāciju un viņš beznekādām ierunām var pazust] Oficiāli viņš skaitīsies tikai no 1. jūlija Bayern 16,05m eiro kopā? Visai līgai? Neticu. Podoļskis vien jau ir 10m Tāpat Gebharts 3m + Okubo 2,5m + Andreasens 2m jau ir pāri minētajam skaitlim

  -3 [+] [-]

, 2009-02-03 22:21, pirms 15 gadiem
prieks, ka Kovačs atpakaļ uz Bundeslīgu. kā arī par Kufrē bija vairākas ziņas, ka viņs beigs karjeru, prieks, ka atsāka spēlēt, jauns jau vēl - 30 vai 31.
arī prieks par to, ka Haristeass uzspēlēs augstāka līmeņa komandā.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 22:21, pirms 15 gadiem
žēl ka Sanjols beidz karjeru...

  +2 [+] [-]

, 2009-02-03 22:48, pirms 15 gadiem
Šalke labi ir veikusi sastāva tīrīšanu!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-03 22:50, pirms 15 gadiem
atskaiti Podliju ... transfeers peec sezonas ...

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 22:52, pirms 15 gadiem
Jānovēl veiksme gan Poldi, gan Krosam jaunajos klubos Ar atplestām rokām Vācijā atpakaļ sagaidu Hildebrandu (jau viņa dēļ vien gribas, lai Hofenheima tomēr iztur līdz sezonas beigās, bet zemāk par pirmo vietu ), tāpat jāturpina uzmanīt, ko Štutgarte iespēs
Un laipni lūgts Minhenē, Baumjohan! Diemžēl pārskrienot pāri vairākiem ārvalstu portāliem, saprotu, ka būs jāsāk skaitīt dienas līdz tam brīdim, ka Timoščuks ATSTĀS Bayern Un ĻOTI ceru, ka līdz .martam neko nesačakarēs Donavans
p.s. tikai tagad pirmo reizi lasu par Sosas izīrēšanu konkrētam klubam
p.s.2. transfēru summa tiešām aizdomīgi zema!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 22:56, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Diemžēl pārskrienot pāri vairākiem ārvalstu portāliem, saprotu, ka būs jāsāk skaitīt dienas līdz tam brīdim, ka Timoščuks ATSTĀS Bayern Un ĻOTI ceru, ka līdz .martam neko nesačakarēs Donavans
p.s. tikai tagad pirmo reizi lasu par Sosas izīrēšanu konkrētam klubam
p.s.2. transfēru summa tiešām aizdomīgi zema!
Es arī par Sosu neko nelasīju, Bayern lapā nekas nav, forumā arī nē Es jau esmu samierinājies ar Timoščuku, īstenībā ļoti lēti, viņš ir labs, bet nu nepatīk viņš

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 22:58, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Es arī par Sosu neko nelasīju, Bayern lapā nekas nav, forumā arī nē Es jau esmu samierinājies ar Timoščuku, īstenībā ļoti lēti, viņš ir labs, bet nu nepatīk viņš
Autoram īpašie sakari ar Minheni
Es ar Tymo samierināšos nākamajā dienā, kad šis būs prom no Bayern Nezini, par kādu termiņu tiek runāts? Uz ātro nevaru atrast

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 23:00, pirms 15 gadiem
Es tikai ceru, ka ap nākamās sezonas vidu nesāksies Poldi kārtējā čīkstēšana, ka šis grib uz labāku klubu

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 23:07, pirms 15 gadiem
Es jau biju cerejis ka Podolskis aizies uz kadu Anglijas klubu...zell ka neaizgaja...un divaini ka vins maksaja par 5miljoniem letak neka Arshavins...vareja Arsenals nopirkt vinu...butu 5miljonus ietaupijusi

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 23:13, pirms 15 gadiem
vispār jau ,,1860 Muenchen,,(NAV UMLAUTA)nevis kautkāda angliskā versija

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 23:27, pirms 15 gadiem
Patīk HSV daudzveidība. Spēlētāji no Venecuēlas, Kapoverdes, Kamerūnas, Marokas...

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 23:36, pirms 15 gadiem
Visinteresantākā man šķiet Timo atgriešanās tēvzemē, kā arī Poldija pāreja uz Ķelni.
"Bayern" arī nav snauduši un nedara to joprojām (skat. Timoščuka darījums). Donavans ir labs pastiprinājums, turklāt vēl izīrēts. Arī Baumjohana pievienošanās "bavāriešiem" ir cerību pilna
Noteikti jāsaka paldies Sanjolam, kurš godam ir spodrinājis Bavārijas godu un paliks fanu atmiņās ilgi jo ilgi

  +2 [+] [-]

, 2009-02-03 23:43, pirms 15 gadiem
Jā, par Sanjolu ļoti žēl, aiziet pēdējais no 2001. gada uzvarētāju sastāva

     [+] [-]

, 2009-02-03 23:47, pirms 15 gadiem
Kas attiecas uz Bumjohanu, viņš tāpat pārnāca kā brīvais aģents, ir jauns talants, uz viņu nav nekāds spiediens, drīzāk viņš ir kā laicīgs aizstājējs ja aizies ZE Roberto Viņa transfērs man saistās ar Altintopa transfēru. Altintops tika nopirkts pirms sezonas un lielākā daļa Bayern fanu domāja- WTF? Kam viņu vajag? Kāpēc? Pēc pāris mēnešiem- super, lielisks spēlētājs, paldies vadībai ka nopirka viņu Jo reāli Altintopam bija jābūt Schweini rezervistam, bet sanāca otrādāk, tagad Bumjohans tika iegūts kā CM vai RM rezervists

     [+] [-]

, 2009-02-03 23:50, pirms 15 gadiem
Beckhem32 rakstīja: Es jau biju cerejis ka Podolskis aizies uz kadu Anglijas klubu...zell ka neaizgaja...un divaini ka vins maksaja par 5miljoniem letak neka Arshavins...vareja Arsenals nopirkt vinu...butu 5miljonus ietaupijusi
Ja tas nebuutu "1. FC Köln", bet gan Real vai Arsenal utt. tad taa cena buutu krietni augstaaka manupraat! Taa kaa Poldi ljoti raavaas uz turieni (cik man zinaams), tad logjiski, ka tika atdots ar atlaidiiti!
Slēpts komentārs: latgaliits

  +1 [+] [-]

, 2009-02-04 13:59, pirms 15 gadiem
latgaliits rakstīja: 16,5 milj. eiro
Anglijas premjerliiga kopeja summa sastada 181 milj. £
juutat atshkiriibu
jutam ka esi bisk pajociigs.. nu ta summa atširas jo anglji bezjedziigi perk arzemniekus.....izlase vinjiem labi speele..daudz ko sasniegusi...lai tik kapa katra kluba viens anglis...un piemeram 10 portugalji..

  +1 [+] [-]

, 2009-02-04 15:03, pirms 15 gadiem
latgaliits rakstīja: 16,5 milj. eiro
Anglijas premjerliiga kopeja summa sastada 181 milj. £
juutat atshkiriibu
BBC raksta, ka 160 M.
Kur tad ir ta atskiriba? Taa, ka Vacija domaa, kur likt naudu un kaa sapratigak to teret?
Pie tam 90 M no transferu summas Anglija ir izterejusi M City (kas naudu neskaita vispar) un Spuri, ta ka situacija ari tur ir nevienlidziga.

     [+] [-]

, 2009-02-04 15:25, pirms 15 gadiem
latgaliits rakstīja: 16,5 milj. eiro
Anglijas premjerliiga kopeja summa sastada 181 milj. £
juutat atshkiriibu
Atradis ar ko lepoties Nu jā, tajā līgā jau visiem klubiem ir kautkāds ruskijs, šeihs, ASV miljardieris, kas dod naudu un to neskaita A Vācijā? TSG dod naudu Hops, Aspirīngalvas[Leverkūzene] vēl saņem NE no pašu darba + Schalke[laikam] vēl saņem kko no malas! Bet visi pārējie vai vismaz lielākā daļa iet uz pašfinansēšanos. Tāpēc nebrīnies, ja loan deal ir ļoti populāri, tāpat ir daudz brīvo aģentu pārejas[piemēram, Oličs, Bumjohans, Borovskis] Timoščuks jau netika pirkts tāpat vien, bet tas ir Jansena un Podoļska pārdošanas auglis Vēl par to iegūto naudu tiks nopirkts labās malas aizsargs[vismaz tā visi cer] un viss. Nevar jau tērēt kā City, Spurs utt

     [+] [-]

, 2009-02-04 21:48, pirms 15 gadiem
Autor, čist Sosa nekur neaizgāja! Rekur Toni Krosa citāts

"I did not expect anything to happen," he confessed. "But then Uli Hoeness came to me and said '[Jose Ernesto] Sosa is staying so you can go'.

Jā un ne Bild, ne Kicker, ne Bayern lapā, ne Espanyol lapā, nekur nekas par Sosu nebija pieminēts