Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Skaidrība arī Spānijā – "LaLiga" atsāksies 11. jūnijā, nākamā sezona startēs 12. septembrī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skaidrība arī Spānijā – "LaLiga" atsāksies 11. jūnijā, nākamā sezona startēs 12. septembrī
Luiss Svaress un Lionels Mesi. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola čempionāts pavēstījis, ka spēles atsāksies 11. jūnijā ar Seviljas derbiju – "Real Betis" savā laukumā uzņems "Sevilla". Tādējādi šobrīd ir skaidrs Eiropas piecu vadošo līgu liktenis.

"LaLiga" koronavīrusa pandēmijas dēļ tika apturēta 12. martā. Nesen Spānijas premjerministrs Pedro Sančess pavēstīja, ka turnīrs drīkst atsākties no 8. jūnija, un tagad pieņemts gala lēmums. Panākta vienošanās starp Spānijas valdības sporta departamentu, "LaLiga" vadību un Spānijas Futbola federāciju. Pirmā spēle notiks 11. jūnijā starp "Real Betis" un "Sevilla". Plānots, ka čempionāts tiks izspēlēts līdz 19. jūlijam, ja vien vīruss neieviesīs korekcijas.

"Svarīgāks par šo būs brīdis, kad sezona būs beigusies. Lai gan patiesi sevi apsveikt varēsim tikai tad, kad sāksies nākamā sezona. Cerams, ka tas būs 12. septembris, un cerams, ka tad varēsim teikt, ka esam grūtākos brīžus atstājuši aiz muguras. Vismaz septembrī būsim labāk sagatavojušies visiem scenārijiem," teica Havjers Tebass, "LaLiga" prezidents. Pirmā spēle tiks aizvadīta ceturtdienas vakarā, nākamajiem mačiem sekojot tās pašas nedēļas nogalē.

Pagājušajā nedēļā Spānijas komandām tika dota atļauja aizvadīt treniņus grupās līdz desmit cilvēkiem, un Tebass pauda, ka nākamais solis ir treniņu aizvadīšana bez jebkādiem ierobežojumiem. "LaLiga" vēl atlicis aizvadīt 11 kārtas, un vadībā atrodas pagājušās sezonas čempione "Barcelona", kas par diviem punktiem apsteidz savu niknāko sāncensi Madrides "Real".

Skaidrība Eiropas vadošajās līgās

ČempionātsDatums
Vācijas BundeslīgaJau notiek
Spānijas "LaLiga"11. jūnijs
Anglijas Premjerlīga17. jūnijs
Itālijas A sērija20. jūnijs
Francijas "Ligue 1"Atcelta

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...