Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Vidals kaldina "Barcelona" graujošu uzvaru, "Real Sociedad" šokējoši izstājas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vidals kaldina "Barcelona" graujošu uzvaru, "Real Sociedad" šokējoši izstājas
Aleišs Vidals
Foto: AP/Scanpix

Šodien Spānijas kausa izcīņas 1/16 fināla atbildes spēlē titula turētāja "Barcelona" savā laukumā ar 5:0 sagrāva trešās līgas vienību "Murcia", divu spēļu summā triumfējot ar 8:0. Galvenā zvaigzne šovakar Aleišs Vidals, kurš noorganizēja pirmos trīs vārtus. Tikmēr šokējošu izstāšanos piedzīvoja "Real Sociedad", kurai atbildes spēlē pret trešās līgas komandu "Lleida" savā laukumā bija trīs vārtu rezerve, kas pēdējās 35 minūtēs tika izsēta.

"Barcelona" nedēļas nogalē Spānijas čempionātā aizvadīja ļoti smagu spēli viesos pret "Valencia" (1:1) un, protams, šovakar kausa izcīņas atbildes mačā pret "Murcia" tās spēles dalībnieku pamatsastāvā bija stipri citāds. Sevišķi ņemot vērā, ka pirmo spēli Mursijā "Barcelona" uzvarēja ar 3:0.

Tomēr divi spēlētāji pēc cīņas Valensijā palika - aizsardzības centrā blakus praksi atgūstošajam Žerāram Pikē (Valensijā nespēlēja diskvalifikācijas dēļ) izgāja Tomass Vermālens, kuram jāspēlē un jāspēlē, lai gada griezumā sakrātu vismaz kaut kādas minūtes, bet labajā flangā atkal iznāca Nelsons Semedu. Principā Ernesto Valverde izlika ļoti jaudīgu starta vienpadsmitnieku (kaut saprotams, ka Lionela Mesi un vēl daža laba līdera nebija pat uz soliņa) un no jauniešu komandas bija tikai divi - 19 gadus vecais centra pussargs Karless Alena un 18 gadus vecais Oriols Busketss.

Pirmajā puslaikā "Murcia" neizdarīja nevienu sitienu pa mājinieku vārtiem, taču tai pašā laikā aizsardzība bija pietiekami laba - ielaisti vārti 16. minūtē, bet sevišķi daudz citu momentu "Barcelona" nebija. Vārtus katalāņu komanda guva pēc vairāku piespēļu kombinācijas, kuras noslēgumā Žerārs Deulofeu atdeva bumbu Aleišam Vidalam, kurš savukārt pameta bumbu augšā Pako Alkaseram - viņš tukšajos vārtos iesita ar galvu. Alkasers guva pirmos vārtus arī spēlē Mursijā.

Diezgan līdzīgu kombināciju "Barcelona" izspēlēja arī trešajos vārtos pēc pārtraukuma, tikai šoreiz "Murcia" vārtsargs bija vārtos, kas gan viesus neglāba - Aleišs Vidals ar galvu sita netverami. Savukārt četras minūtes pirms tam, otro vārtu guvumā, pēc "Barcelona" standartsituācijas uzbrukumā aizkavējās Pikē, kurš realizēja Vidala teicamu piespēli. Pikē pēc gola uzreiz tika nomainīts, bet Vidalam dalība visos trīs vārtu guvumos (1+2).

74. minūtē "Barcelona" izspēlēja ļoti elegantu sieniņu diezgan lielā attālumā - Deniss Svaress atspēlēja dziļumā uz maiņu nākušajam Serhio Roberto, kurš meta bumbu atpakaļ soda laukumā, kur jau bija ieskrējis tas pats Svaress, tuvcīņā pārspējot vārtsargu (4:0). Pēc piecām minūtēm 5:0 - pārtverta bumba, ātrs reids, D.Svaresa eleganta piespēle un uz maiņu nākušais Hosē Arnaiss sita precīzi.

"Murcia", kas trešajā līgā savā grupā sezonu sāka vāji (2-4-4), kopš pirmās tikšanās reizes ar "Barcelona" sniegumu būtiski uzlaboja un uzvarēja piecās no pēdējām sešām spēlēm, tabulā paceļoties uz piekto vietu starp 20 komandām. Tomēr šodien "Murcia" bija pagalam bezspēcīga - uz tablo 0:5, sitienos 1:19, stūros 0:10, bumbas kontrole 29%.

Šokējošu neveiksmi šodien piedzīvoja "La Liga" septītajā pozīcijā esošā "Real Sociedad". Šī komanda pirmajā spēlē viesos ar 1:0 uzveica trešās līgas pārstāvi "Lleida" (čempionātā savā grupā ieņem 11. vietu 20 komandu konkurencē), bet šovakar mājās pirmo puslaiku uzvarēja ar 2:0 un diez vai kāds pasaulē, neskaitot pašas "Lleida" trakākos atbalstītājus, varēja iedomāties to, kas notiks otrajā puslaikā. "Lleida" sasita trīs vārtus (56., 59. un 87. minūtē), uzvarēja spēli ar 3:2, bet summā (3:3) uzvarēja pateicoties vairāk gūtiem vārtiem. Jāatzīst, ka "Real Sociedad" pamatsastāvā trūka daudzu līderu, tiesa, spēlēja tādi rotācijas futbolisti kā, piemēram, Karloss Vela, Habi Prieto un Djego Ljorente.

Spānijas kausa izcīņa, 1/16 fināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Valladolid - Leganés1:20:11:3
Numancia - Málaga2:11:13:2
Eibar - Celta Vigo1:20:11:3
Girona - Levante0:21:11:3
Fuenlabrada - Real Madrid0:22:22:4
Murcia - Barcelona0:30:50:8
Lleida Esportiu - Real Sociedad0:13:23:3
Cartagena - Sevilla0:30:40:7
Formentera - Athletic Bilbao1:129.nov.
Elche Atlético Madrid1:129.nov.
Deportivo La Coruña - Las Palmas1:429.nov.
Getafe - Alavés0:130.nov.
Tenerife - Espanyol0:030.nov.
Ponferradina - Villarreal1:030.nov.
Cádiz - Real Betis1:230.nov.
Zaragoza - Valencia0:230.nov.

     [+] [-]

, 2017-11-29 22:36, pirms 6 gadiem
Kaut kaa gaidiiju daudz vairaak B komandas speeleetaaju iesaistiishanu,bet no Valverdes laikam to nesagaidiit.Vismaz tie,kas mazaak pirms tam dabuuja speeleet,izskreejaas uz pilnu klapi.Roberto piespeele Suaresa golaa vienkaarshi konfekte,vieniigais izbesiija Delafeu,ar savu njemshu un viens pats visus apspeeleeshu,no kaa chiks vien sanaaca.

     [+] [-]

, 2017-11-29 22:45, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: Kaut kaa gaidiiju daudz vairaak B komandas speeleetaaju iesaistiishanu,bet no Valverdes laikam to nesagaidiit.Vismaz tie,kas mazaak pirms tam dabuuja speeleet,izskreejaas uz pilnu klapi.Roberto piespeele Suaresa golaa vienkaarshi konfekte,vieniigais izbesiija Delafeu,ar savu njemshu un viens pats visus apspeeleeshu,no kaa chiks vien sanaaca.
Laikam Valverde nav parliecinats par savam rezervem vai ari baidas risket ka uz tadu speli nelaiz laukuma jaunos un talako rezervi!

     [+] [-]

, 2017-11-29 22:57, pirms 6 gadiem
Tas pamatsastāvā nebija īstais Buskets, šis bija kkāds juniors 😉

     [+] [-]

, 2017-11-29 22:59, pirms 6 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Tas pamatsastāvā nebija īstais Buskets, šis bija kkāds juniors 😉
Oriols Buskets,nav nekaadaas radnieciskaas saitees ar Serhio Busketsu

     [+] [-]

, 2017-11-29 23:04, pirms 6 gadiem
Modritis rakstīja: Laikam Valverde nav parliecinats par savam rezervem vai ari baidas risket ka uz tadu speli nelaiz laukuma jaunos un talako rezervi!
driizaak tas vareetu buut saistiits ar to,ka vinjsh nav pieradis straadaat ar tik lielu sastaavu,kaads vinjam ir Barcas pirmajaa komandaa.Veelme visiem iedot pietiekamu speelju praksi tiek upureeta paar viena vai divu B komandas speeleetaaju iesaistiishanu

     [+] [-]

, 2017-11-29 23:06, pirms 6 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: Tas pamatsastāvā nebija īstais Buskets, šis bija kkāds juniors 😉
Paldies, labots!