Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Bayern" par 40 miljoniem iegādājas Martinesu un labo Vācijas rekordu

Agris Suveizda

"Bayern" par 40 miljoniem iegādājas Martinesu un labo Vācijas rekordu
Havi Martiness
Foto: AFP/Scanpix

Minhenes "Bayern" parakstījis piecu gadu līgumu ar Havi Martinesu, vēsta vācu kluba oficiālā mājaslapa. Martiness šorīt ieradās Minhenē, lai izietu medicīniskās pārbaudes, vēlāk no Spānijas Futbola federācijas saņēma apstiprinājumu par līguma laušanu un nule kļuvis par jauno "Bayern" futbolistu. Pārejas summa ir 40 miljoni eiro, kas pārliecinoši kļuvusi par jaunu Bundeslīgas rekordu.

Havi Martiness, kuram septembrī apritēs 24 gadi, šonakt tika pieķerts, ar privāto lidmašīnu ierodamies Minhenē. Taču Martiness Vācijā ieradās bez pašreizējā kluba atļaujas, un Bilbao "Athletic" mājaslapā sekoja pretreakcija: "Bilbao "Athletic" vēlas paziņot, ka tas nav pilnvarojis spēlētāja Havi Martinesa braucienu uz Minheni 28.augustā. Lai piemērotu nepieciešamos mērus, klubs no spēlētāja ir pieprasījis atbilstošu paskaidrojumu." Tomēr, par spīti basku kluba dusmām, solis pretī darījumam bija sperts, un šodien tas beidzot ir noticis oficiāli - Martiness noslēdzis piecu gadu līgumu ar "Bayern".

Bavārijas grands visu starpsezonu lenca Martinesu, tomēr ilgu laiku nespēja apmierināt basku kluba finansiālās prasības - "Athletic" nevēlējās pārdot vienu no komandas līderiem, tādējādi "Bayern" vienīgā iespēja bija samaksāt līguma izpirkuma maksu 40 miljonu eiro apmērā. Vācieši neesot vēlējušies to darīt, un pēc neoficiālas informācijas atlikušos desmit miljonus esot pielicis pats Martiness - tādējādi viņš zaudēs pa diviem miljoniem no Minhenē paredzētās gada algas. Šodien Martiness devās atpakaļ uz Spāniju, uz Madridi, un no Futbola federācijas un Spānijas Līgu asociācijas saņēma nepieciešamos dokumentus pārejai uz "Bayern".

Basku kluba prezidents Hosu Urutija jau vairākkārt bija izteicies, ka neatkāpsies no solītā un ka abiem līderiem (Martinesam un Fernando Jorentem) ļaus doties prom tikai tādā gadījumā, ja kāds spēs samaksāt līguma izpirkuma summu - 27 gadus vecajam Jorentem, ar kuru līgums ir spēkā vēl tikai uz vienu sezonu, tā ir 35 miljonu eiro apmērā. "Vienmēr esam teikuši, ka spēlētājs klubu var pamest tikai ar diviem nosacījumiem - vai nu klubs vairs nevēlas spēlētāju, vai kāds cits klubs samaksā līguma izpirkuma maksu. Neviens no šiem nosacījumiem nebija izpildīts. Neesam veikuši pārrunas par Jorenti. Esam teikuši, ko domājam, un baumas mūs neinteresē."

Līdz ar to Martiness, kurš agrāk darbojās kā centra pussargs, bet Marselo Bjelsas vadībā tika pārkvalificēts par centra aizsargu, kļuvis par piekto nopietno "Bayern" pastiprinājumu šajā starpsezonā - komandu papildinājuši arī Mario Mandžukičs, Džerdans Šačiri, Dante un Klaudio Pisaro. Kamēr "Bayern" pirmajā Bundeslīgas spēlē ar 3:0 pieveica "Greuther Furth", Bilbao "Athletic" sākusi ļoti neveiksmīgi, pirmajās divās Spānijas čempionāta spēlēs ielaižot deviņus (!) vārtus - 3:5 savā laukumā pret "Real Betis" (baski spēja atspēlēties pat no 0:3) un 0:4 Madridē pret "Atletico". Bjelsa Martinesu un Jorenti šajās spēlēs neiekļāva pat pieteikumā. Pirms Martinesa dārgākais Vācijas klubu pirkums bija Mario Gomess, kuru "Bayern" pirms trim gadiem nopirka par aptuveni 30 miljoniem eiro.

Izmantotie resursi:
.: Athletic Club - Web Ofiziala / Web Oficial /...
FC Bayern München AG
Football Espana - Primera Liga news, fixtures,...

 +16 [+] [-]

, 2012-08-29 16:42, pirms 12 gadiem
Bilbao Athletic spēlētāja Havi Martinesa
paskaidrojums.
Es, Havi Martiness, šī gada augustā ierados Minhenē, lai izietu medicīnisko pārbaudi, jo man sāpēja galva.

Datums, paraksts.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-29 17:12, pirms 12 gadiem
Jā, interesanti, vispār nevar saprast, kas tur ar Martinesu notiek. Apmēram pirms nedēļas jau bija ziņa, ka Bayern viņu jau nopirkuši...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 18:18, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Porto esot atteikuši Zenit 50m par Hulku
Manuprāt tagad ir īstais laiks viņu pārdot, jo nākamgad neviens par tādu summu viņu vairs nepirks...
Gan jau vinsh pats nemaz nealkst braukt uz krieviju, ja ir variants speeleet anglijaa vai palikt siltajaa un pierastajaa portugaalee. Porto gan jau gribeetu dabuut 50mio...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 19:09, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Porto esot atteikuši Zenit 50m par Hulku
Manuprāt tagad ir īstais laiks viņu pārdot, jo nākamgad neviens par tādu summu viņu vairs nepirks...
Ne tikai Zenit atteica, bet arī atteica Chelsea.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 19:28, pirms 12 gadiem
a kad "Ventspils" Martinesu uz Bayern sauks?

  -1 [+] [-]

, 2012-08-29 19:33, pirms 12 gadiem
holly molly, pat nezinu, ko domāt...Minhenei vajadzēja centra pussargu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 19:42, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Jā, diezgan dīvaini ka Matiness dārgāks par Azāru
Azārs maksāja tikpat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 19:49, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Vaitad par Azāru neatdeva 35M ?
40 miljoni eiro, 32 miljoni mārciņu.

  +6 [+] [-]

, 2012-08-29 19:58, pirms 12 gadiem
viņš ne tuvu nav tās summas vērts. bet nu.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-29 20:31, pirms 12 gadiem
Neraksturīgi Minhenei pārmaksāt par spēlētāju, kas nav vācietis un nav no bundeslīgas. Labāk Kagavu būtu no Dortmundes nopirkuši, lai gan tāpat jau ir kas vidū spēlē!
Vai tas nozimē, ka Timoščuks tiks pārdots?

     [+] [-]

, 2012-08-29 21:06, pirms 12 gadiem
Varbūt nedaudz arī pārmaksāja, tomēr uzskatu, ka darījums bija tā vērts. Ļoti nopietns papildinājums, kas ļauj cerēt uz vēl aizraujošāku cīņu par titulu, kurā "Bayern" teorētiski var tik uzskatīti par favorītiem (vismaz uz papīra).

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 21:24, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Porto esot atteikuši Zenit 50m par Hulku
Manuprāt tagad ir īstais laiks viņu pārdot, jo nākamgad neviens par tādu summu viņu vairs nepirks...
KĻŪDA! Zenit vadība atteica 50 mlj.

     [+] [-]

, 2012-08-29 22:50, pirms 12 gadiem
gazxs rakstīja: Neraksturīgi Minhenei pārmaksāt par spēlētāju, kas nav vācietis un nav no bundeslīgas. Labāk Kagavu būtu no Dortmundes nopirkuši, lai gan tāpat jau ir kas vidū spēlē!
Vai tas nozimē, ka Timoščuks tiks pārdots?
BVB tak viņu nekad mūžā uz Bavāriju nepārdotu.
Timoščuks droši vien prom.

     [+] [-]

, 2012-08-29 22:58, pirms 12 gadiem
nu parakstot līgumu izskatās jau varen priecīgs ';

  +1 [+] [-]

, 2012-08-29 23:15, pirms 12 gadiem
Gan Bayern vadības komandā, gan valstī kopumā ir paliela opozīcija šim pirkumam, jo Bundeslīga ir vienīgā no lielajām līgām, kur visi klubi darbojas uz pašpietiekamības principiem (iekļaujot sponsoring). Katru gadu notiek licensēšana ar noteiktu financial ratios izpildi (līdzīgi kā financial ratios uzņēmumu banku aizdevumu līgumos) un ārprātīga aizņemšanās vienkārši tāpēc nav iespējama, jo citādi license netiek pagarināta (un brīvs). Tā kā klubus arī nopirkt nevar un tie visi ir biedrības, kur visu nosaka biedru kopsapulce, tad arī nekādi arābi šeit neparādīsies, jo nekad nebūs īpašuma tiesību, bet bez tām tikai uz sponsoringa pamata nekad neviens milzīgas summas nedos.
Bayern šo naudu reāli nopelnīja, jo ir atkal reāli ļoti labi pelnošs klubs (pateicoties Honesam). Bet par pirkumu jāpiekrīt Paulam Braitneram ,kurš būdams Bayern amatpersona, teica, ka uz pasaules nav neviena spēlētaja, izņemot Messi, Xavi, Iniesta un Ronaldo, kas šādu naudu maksātu.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-30 10:57, pirms 12 gadiem
no lielākas konkurentu (PK EK) nometnes kādu ielaist savā dārziņa nav gudri it īpaši jau pa 40 miljoniem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja