Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Korupcijas skandāls: Spānijas policija veic kratīšanu futbola tiesnešu komisijas birojā

Emils Ozerinskis

Korupcijas skandāls: Spānijas policija veic kratīšanu futbola tiesnešu komisijas birojā
Foto: FC Barcelona

Spānijas policija veikusi reidu Spānijas futbola tiesnešu komisijas birojā, izskatot korupcijas lietu, kurā figurē 8,4 miljonu eiro pārskaitīšana no Katalonijas futbola granda "Barcelona' tiesnešu komisijas viceprezidentam Hose Marijam Enrikesam Negreiram.

Izmeklēšanas nolūkos veikta kratīšana futbola tiesnešu komisijas birojā, uzskatot ka no "Barcelona" nākusī nauda paredzēta labvēlīgu tiesnešu lēmumu veicināšanai. Lietu, kurā "Barcelona" futbola klubam izvirzītas apsūdzības korupcijā, izskata arī UEFA.

"Barcelona" klubs noliedz izskanējušās apsūdzības, apgalvojot, ka pārskaitījumi un ar Negreiru saistīto kompāniju veikti tehniskā darba nodrošināšanai, lai komandas treneri varētu iegūt "tiesnešu darba analīzes datus". Lietu izskatošajam tiesnesim nesaņemot no futbola tiesnešu komisijas pieprasītos dokumentus, nolemts veikt kratīšanu tiesnešu birojā Madridē.

Lietas kriminālizmeklēšana tika uzsākta martā, kad arī Eiropas futbolu uzraugošā instance UEFA pievērsa savu skatienu un uzsāka savu izmeklēšanu saistībā ar iespējamo tiesnešu uzpirkšanu. Lietas apstākļos figurē maksājumi kopumā 8,4 miljonu apmērā no Katalonijas kluba uz Negreiru piederošo uzņēmumu "Dasnil 95". Sākotnēji maksājumi tika izmeklēti kā iespējamā nodokļu krāpniecība, bet pēcāk atklājumi izvērtās liela mēroga korupcijas skandālā. Laika periodā no 2016. līdz 2018. gadam "Barcelona" uz Negreiru kontiem uzskaitījusi 1,4 miljonus eiro, bet kopš 2001. gada kopumā tiesnešu komisijas viceprezidents saņēmis 8,4 miljonus.

"Barcelonas" atrūnās apgalvots, ka Negreiru pakalpojumi izmantoti kā "ārējā tehniskā konsultēšana" un tā esot "ierasta prakse profesionālo komandu darbā". Tomēr no pārējām 19 "La Liga" komandām 18 šādu pieeju darbam norādījušas kā aizdomīgu.

Jūlijā UEFA apstiprināja "Barcelona" pielaišanu Čempionu līgas turnīram, kamēr lieta turpina atrasties izmeklēšanas stadijā un gala lēmumi lietā vēl nav pieņemti.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2023-09-28 18:31, pirms 7 mēnešiem
Virsraksts tāds it kā autors tikko izlīdis no meźa, un grib uztaisīt tikai lielāku šo ziņu.
Izskatās, ka autors Emils Ozorenskis ir noskaņots pret Barsu. Hļupiks!

     [+] [-]

, 2023-09-28 18:36, pirms 7 mēnešiem
Autors tikko pamodies?
Par šo skandālu bija zināms jau kādu laiku atpakaļ, tikai jaunākais šajā lietā bija tas, ka tiesnešu ofisu pārmeklēs, jo nav citu pierādijumu. Taču autors virsrakstā pasniedz to tā, ka pirmo reizi šī ziņa parādās un Barsa atzīta par vainīgu.
Autors p..ars!

     [+] [-]

, 2023-09-28 19:32, pirms 7 mēnešiem
Emīliņ labāk skaties uz Valmieru, nevis izmet savu heitu pret Barcelonu..

     [+] [-]

, 2023-09-28 20:10, pirms 7 mēnešiem
badijs4 rakstīja: Emīliņ labāk skaties uz Valmieru, nevis izmet savu heitu pret Barcelonu..
Kāds heits? Mana viedokļa šajā rakstā nav neviena grama. Šis ir tulkots teksts no britu medija BBC.