Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Pikē līgums ar "Barcelona" līdz 2015. gadam

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Pikē līgums ar "Barcelona" līdz 2015. gadam
Gerards Pikē
Foto: AP/ Scanpix Sweden

Spānijas futbola grands "Barcelona" panācis vienošanos ar komandas aizsargu Gerardu Pikē par līguma pagarināšanu.

Jaunais, piektdienas pēcpusdienā parakstītais līgums paredz, ka 23 gadu vecais aizsargs Barselonas kluba īpašumā atradīsies līdz 2015. gada 30. jūnijam. Turklāt līgumā ietvertais oficiālais punkts paredz, ka, ja kāds cits klubs līdz tam vēlēsies izpirkt Pikē līgumu, tam kā minimums nāksies šķirties no 200 miljoniem eiro.

"Neticu, ka pasaulē ir vēl kāds cits aizsardzības spēlētājs, kas šādā vecumā spēlētu tik augstā līmenī. Viņš ir ļoti konkurētspējīgs un ambiciozs, spēcīgs otrajā stāvā un dominē soda laukumā standartsitāciju izspēlēs," par Pikē izsakās "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola.

Par jaunā līguma parakstīšanu, protams, ļoti priecīgs ir arī kluba prezidents Hoans Laporta: "Šī ir vēsturiska diena. Vienošanās par jauna līgum parakstīšanu nozīmē to, ka mums vēl vairākus gadus būs augstākā līmeņa aizsargs. Teicamā attieksme, zināšanas un pieķeršanās "Barcelona" padara viņu par kluba simbolu. Esmu pārliecināts, ka kādu dienu viņš kļūs par komandas kapteini."

Pikē savas futbolista gaitas uzsāka tieši "Barcelona" jauniešu akadēmijā, taču, nesasniedzis pilgadību, nolēma pievienoties Anglijas grandam "Manchester United", kurā laika posmā no 2004. līdz 2008. gadam, vienu sezonu arīdzan tiekot izīrēts spāņu "Real Saragosa", pavadīja četras sezonas. Šajā laikā spāņu aizsargs tā arī īsti nespēja nostiprināties Mančestras komandas sastāvā, un 2008. gada vasarā "Barcelona" vadība paveica lielisku darbu, par plašākai publikai nepublicētu summu atkal iegūstot Pikē savā īpašumā un noslēdzot ar viņu četru gadu līgumu.

Nepilnu divu sezonu laikā Pikē kļuvis par stabilu "Barcelona" pamatsastāvu spēlētāju. Jāpiemin, ka 2009. maijā viņš kļuva par trešo futbolistu vēsturē (aiz Marsela Desaī un Paulu Sousas), kam izdevies triumfēt UEFA čempionu līgā divus gadus pēc kārtas, spēlējot divās dažādās komandās - 2008. gadā ar "Manchester United", bet gadu vēlāk ar Barselonas vienību. Savulaik pārstāvējis spāņu U17, U19, U20 un U21 jauniešu izlases, pagājušā gada februārī Pikē debitēja Spānijas pieaugušo izlasē, pārbaudes spēlē pret Angliju (2:0) laukumā pavadot visas 90 minūtes. Kopš tā laika Pikē izdevies nostiprināties izlases sastāvā, tajā kopumā aizvadot 13 spēles un izceļoties ar četriem vārtu guvumiem.

Līdz ar to Pikē kļuvis par desmito "Barcelona" pirmās komandas futbolistu, ar ko kluba vadībai kopš pagājušās vasaras izdevies pagarināt līgumu. Iepriekš vienošanos par sadarbības turpināšanu katalāņu klubs panācis ar Jaju Turē, Viktoru Valdesu, Pedro, Lionelu Mesi, Karlesu Pujolu, Eriku Abidālu, Andresu Injestu, Rafaelu Markesu un Džefrenu. Tāpat par vienu gadu tika pagarināts līgums ar treneri Gvardiolu.

Izmantotie resursi:
fcbarcelona.com

     [+] [-]

, 2010-02-27 10:45, pirms 14 gadiem
Komandai ļoti svarīgs spēlētājs. Pēc pāris gadiem kad Pujols beigs karjeru tad šis spēlētājs varētu kļūt par galveno aizsardzības balstu un varbūt pat par kapteini.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-27 10:48, pirms 14 gadiem
"ZELTA ROKAS" virs...

  +2 [+] [-]

, 2010-02-27 11:38, pirms 14 gadiem
Jā Pikē labi spēlē pie Barcelona.
Lai tik turpina.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-27 13:51, pirms 14 gadiem
tur ir winja isstaa wieta!

     [+] [-]

, 2010-02-27 23:43, pirms 14 gadiem
Didier Drogba#11 rakstīja: Jā Pikē labi spēlē pie Barcelona.
Lai tik turpina.
tiesi taa , lai turpina izciliu speeli barcelona...