Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

''Getafe'' atgriežas ''La Liga'', Barselonas B komanda - otrajā divīzijā

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

''Getafe'' atgriežas ''La Liga'', Barselonas B komanda - otrajā divīzijā
''Getafe'' svinības
Foto: EPA/Scanpix

Madrides komanda ''Getafe'' pēc vienas sezonas pārtraukuma atkal spēlēs Spānijas Augstākajā divīzijā ''La Liga'', aizraujošā divu spēļu duelī uzveicot ''Tenerife''. Tikmēr ''Segunda Division'' (otrā divīzija pēc spēka) pēc divu gadu izlaišanas atgriezusies ''Barcelona'' otrā komanda.

2015./16. gada sezonā Spānijas galvaspilsētas vienība ''Getafe'' aizvadīja vājāko sezonu kopš spēlē ''La Liga'', finišējot pirmspēdējā (19.) vietā. Arī šī sezona sākās gaužām slikti, klubam pēc septiņām spēlēm uzvarot tikai vienu spēli un atrodoties 21. vietā, kas garantē izkrišanu uz vēl zemāku līgu. Tomēr pēc tā ''Getafe'' vadību pārņēma Hosē Bordalass, kurš ievērojami uzlaboja komandas spēli, zaudējot tikai vienu no pirmajā 15 spēlēm.

''Getafe'' sezonu beidza trešajā vietā, paliekot tikai divus punktus aiz automātiskas kvalifikācijas uz ''La Liga''. ''Play-Off'' par tikšanu uz augšu Madrides komanda pirmajā spēlē pret ''Huesca'' dramatiski izlaida divu vārtu vadību (2:2), bet otrajā mačā grāva (3:0) un iekļuva finālā, kur gaidīja ''Tenerife''. Pirmajā spēlē ''Getafe'' atzina pretinieku pārākumu (0:1), bet izšķirošajā mačā savā laukumā ar 3:1 uzvaru garantēja vietu ''La Liga''. Interesanti, ka ''Barcelona'' akadēmijas absolvents Dani Pačeko trīs ''Play-Off'' spēlēs (pirmo fināla maču pret ''Tenerife'' izlaida iepriekšējā spēlē iegūtās sarkanās kartītes dēļ) iesita tikpat vārtus (trīs) cik visā ''Segunda Division'' sezonā kopā.

Interesants ir arī Hose Bordalasa stāsts. Spāņu treneris iepriekšējā sezonā vadīja ''Deportivo Alaves'' komandu, ko pēc desmit gadu pārtraukuma izdevās ievest ''La Liga''. Klubs Bordalasam pateicās, bet negaidīti atlaida, paziņojot, ka netic, ka viņš ir pareizais speciālists, lai noturētu Vitorijas klubu Augstākajā divīzijā. Varētu teikt, ka viss izdevās abām pusēm, jo kā jau minēts Bordalass ieveda ''La Liga'' citu komandu, kamēr ''Deportivo Alaves'' nospīdēja ar trenera izvēli, Maurisio Pelagrino palīdzot komandai izcīnīt augsto devīto vietu.

Savukārt Katalonijas granda ''Barcelona'' otrā komanda nākamsezon spēlēs ''Segunda Division'', kas ir augstākā atļautā līga tai, jo ar pirmo vienību spēlēt vienā divīzijā nedrīkst. Komanda uzvarēja trešo ''Segunda Division B'' grupu (20 komandu konkurencē). Iespēju par visas divīzijas čempioni ''Barcelona B'' neizmantoja, zaudējot ''Cultural Leonesa'' (0:2, 1:2), kas arī triumfēja ''Segunda Division B''. Tomēr barselonieši veiksmīgi uzvarēja gan otrajā ''Play-Off'' raundā (2:1, 0:1 izbraukuma vārtu likums palīdzēja), gan izšķirošajā trešajā kārtā (4:1, 0:0).

Izmantotie resursi:
transfermarkt.com
https://en.wikipedia.org
Football LiveScore - SofaScore.com

  -1 [+] [-]

, 2017-06-26 15:10, pirms 7 gadiem
Off topic: vai tiešām Juvi šajā starpsezonā pametīs 3 pamatsastāva aizsargi - Bonuči, D.Alvešs un Alekss Sandru?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-26 16:42, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Off topic: vai tiešām Juvi šajā starpsezonā pametīs 3 pamatsastāva aizsargi - Bonuči, D.Alvešs un Alekss Sandru?
D. Alvešs jau ir prom (uz City, bet nav vēl oficiāli par pievienošanos ziņu, tas, ka viņš pārtrauca līgumu ar Juvi ir oficiāli). Sandru tūlīt pāries uz Chelsea par it kā 60 m mārciņās. Bonuči it kā Juve pieteikuši, ka grib 50 m eur par viņu. Chelsea un City ir interese.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-26 18:03, pirms 7 gadiem
septembris rakstīja: D. Alvešs jau ir prom (uz City, bet nav vēl oficiāli par pievienošanos ziņu, tas, ka viņš pārtrauca līgumu ar Juvi ir oficiāli). Sandru tūlīt pāries uz Chelsea par it kā 60 m mārciņās. Bonuči it kā Juve pieteikuši, ka grib 50 m eur par viņu. Chelsea un City ir interese.
Sandru 60mil maarcinjas!!!!Kas taas par cenaam,vinji ko uz svaru peerk?