Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Morata: "Ronaldu katru sezonu sasit 70 golu - viņam rodas atkarība no vārtu gūšanas"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Morata: "Ronaldu katru sezonu sasit 70 golu - viņam rodas atkarība no vārtu gūšanas"
Alvaro Morata ar Lukasu Vaskesu pēc uzvaras vārtiem pār "Athletic"
Foto: AFP/Scanpix

Madrides "Real" svētdienas vakarā ļoti sarežģītā Spānijas futbola čempionāta spēlē ar 2:1 tomēr nolauza Bilbao "Athletic". Uzvaras vārtu autors Alvaro Morata uzsvēra, ka respektē trenera Zinedina Zidāna lēmumu laist viņu tikai uz maiņu, kā arī aizstāvēja Krištianu Ronaldu, kuram pēdējā laikā nesokas ar vārtu gūšanu.

Uzvaru "Real" savā dzimšanas dienā nodrošināja Alvaro Morata, kurš aizvadītajās deviņās kārtās četras reizes nācis pamatsastāvā (pēdējo reizi tieši pirms mēneša...), bet piecas reizes nācis tikai uz maiņu, turklāt pret "Athletic" viņam tika dāvātas vien 15 minūtes. Zinedins Zidāns: "Viņš iegūs lielāku spēles laiku. Šodien tā nebija, taču nākotnē būs. Mums visiem jāstrādā kopā, un viņš tiks pie lielākām minūtēm. Gan Morata, gan Vaskess [arī nāca uz maiņu - aut.] mani pārliecina."

Par maču Zidāns sacīja: "Esmu apmierināts ar to, ko paveicām, proti, ar trim punktiem un spēli kopumā. Jā, bija sarežģīti brīži, bet galu galā mums viss izdevās. Dažreiz ir jāmokās un tu nespēj gūt vārtus - tā vienkārši gadās. Pretinieki padarīja mūsu dzīvi sarežģītu, taču ar pacietību mēs savu panācām."

Alvaro Morata: "Tas bija ļoti grūts mačs. "Athletic" ir lieliska komanda un viņus allaž ir grūti pārspēt. Daudzas vadošās komandas pret viņiem zaudē punktus. Svarīgākais, ka paņēmām trīs punktus, taču tā nebija mūsu labākā spēle. Tagad mums jāstrādā, lai sniegumu uzlabotu. Vēlamies šosezon uzvarēt visu iespējamo. Man ir jāpieņem trenera lēmumi [par atstāšanu rezervē], jāstrādā un jāatdod viss. Esmu laimīgs būt mājās. Esam "La Liga" līderi un mums jāturpina strādāt, lai izcīnītu titulu - mēs tiešām tēmējam uz to. Gūt vārtus dzimšanas dienā? Nevarēju iedomāties ko labāku. Mana dzimšanas diena, uzvarējām spēli un esam tabulas augšgalā. Visiem uzbrucējiem patīk gūt vārtus, vēl jo vairāk uzvaras vārtus. Jūtos laimīgs kā desmit gadus vecs puika. Taču es nesvinēšu, jo jau trešdien mums ir nākamā spēle. Vēlos tikai redzēt savu ģimeni un draugus."

Pēdējā laikā par rezultativitātes kritumu aizvien vairāk tiek kritizēts Krištianu Ronaldu, kurš arī pret "Athletic" neizmantoja nevienu no savām iespējām, turklāt pēdējās sekundēs nerealizēja izgājienu, kaut varēja piespēlēt partnerim uz tukšiem vārtiem. Morata superzvaigzni aizstāv: "Kad tu esi pieradis katru sezonu gūt gandrīz 70 vārtu, tu kļūsti gluži vai atkarīgs no vārtu gūšanas. Viņš mūsu komandā ir svarīgākais spēlētājs, un es ceru, ka drīzumā viņš atsāks gūt daudz vārtu. Tomēr viņš nav robots. Viņš ir cilvēks - pat tad, ja nāk no citas planētas. Arī viņam ir tiesības kļūdīties."

Bilbao "Athletic" treneris Ernesto Valverde paredzami bija apmierināts ar sniegumu, bet ne rezultātu: "Mūsu komanda bija laba. Nebijām pelnījuši zaudēt. Radījām pretiniekam lielas nepatikšanas, par ko, protams, esam apmierināti, taču tikai nosacīti, jo beigās tāpat zaudējām. Skaidrs, ka es kā "Athletic" treneris allaž atskatos uz spēli caur "Athletic" prizmu, taču patiešām uzskatu, ka rezultāts šoreiz nav taisnīgs." Rezultāts būtu taisnīgs (Valverdes vārdiem runājot), ja savas izcilās iespējas būtu realizējis "Athletic" uzbrucējs Injaki Viljamss. Valverde aizstāvēja savu padoto: "Viņš vēl ir jauns [22 gadi - aut.], taču nākotnē viņš vēl dos mums gan daudz vārtu, gan daudz punktu."

Pa dienu zaudējumu piedzīvoja Madrides "Atletico", kas viesos ar 0:1 piekāpās "Sevilla" un no tabulas līderpozīcijām nolaidās līdz pat piektajai pozīcijai. Djego Simeone: "Viņi spēja realizēt savu lielisko momentu. Uzskatu, ka arī mums pirmajā puslaikā bija iespējas un tobrīd varējām lauzt spēli. Otro puslaiku pretinieki iesāka labāk, tāpēc uzlaidu uz maiņu Tjagu. Spēle turpinājās tādā pašā garā, un tad viņi guva vārtus. Jebkurā gadījumā mēs slikti noslēdzām savus uzbrukumus, un tas ir darbs, kas mums jāveic. Pametu Sevilju relaksēts, jo zinu, ka komanda spēlēja tā, kā vēlos, lai tā spēlē. Šeit bija grūta spēle, taču varu atkārtot to, ko teicu vēl pirms mača - gan mēs, gan "Sevilla" ir komandas, kas mēģina mest izaicinājuma cimdu arī "Barcelona" un "Real"."

"Sevilla" treneris Horhe Sampaoli: "Bija svarīgi uzvarēt komandu, kas šķietami bija neuzvarama ["Atletico" piedzīvoja pirmo zaudējumu sezonā, pirms tam spējot nezaudēt astoņos mačos "La Liga", tostarp viesos pret "Barcelona", kā arī uzvarēt visas trīs spēles Čempionu līgā, tostarp pret "Bayern" - aut.]. Pretinieks spēlēja ļoti intensīvi, taču nesagādāja mums pārāk lielas raizes. Šī uzvara padara mani lepnu. Titula iespējas? Vēsture rāda, ka mūsu gadījumā tas nav iespējams [vienīgo Spānijas čempionu titulu "Sevilla" ieguva 1945.-46.gada sezonā - aut.], taču ceru, ka mēs šo ilūziju [cerības uz titulu] saglabāsim pēc iespējas ilgāk."

Uzvaras vārtu autors Stīvens Nzonzi: "Zinājām, ka tā būs skarba spēle, taču savās mājās esam ļoti spēcīgi. Esmu ļoti apmierināts ar to, ka guvu pirmos vārtus sezonā, bet galvenais, ka izdevās uzvarēt. Uzvarēt Simeones komandu? Visi pretinieki mums ir svarīgi, taču tieši "Atletico" ir ļoti jaudīgs pretinieks, un šī uzvara mūsu komandai, protams, daudz nozīmē. Tituls? Pāragri par to runāt, sezona ir ļoti gara. Mums ir jāturpina augt."

Izmantotie resursi:
AS.com - Diario online deportivo. Fútbol, motor...
Real Madrid CF | Web Oficial
https://es.sports.yahoo.com
Club Atlético de Madrid - ATLÉTICO DE MADRID
Sevilla FC | Web Oficial

  +2 [+] [-]

, 2016-10-24 08:31, pirms 8 gadiem
Lai Zizou pārdomā savu taktiku, jo tie nebeidzamie centrējumi pie nekā laba nenoved, jo katra spēle ir mocības...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-24 09:00, pirms 8 gadiem
Pie tāda razklada drīz būs jāsēdina Beils un CR un vietā jālaiž Morata ar Vaskesu

  +1 [+] [-]

, 2016-10-24 09:34, pirms 8 gadiem
Vismaz varēja pieminēt,ka Lukam jauns līgums līdz 2020 un Vaskezam līdz 2022..
Labi ir,ka citi var iesist,jo pagāšgad nesita CR,tad brīžiem bija lieli sūdi..

  +4 [+] [-]

, 2016-10-24 15:21, pirms 8 gadiem
Piekrītu Moratam. Nu pagāšsezon bija tikai viens smailes uzbrucējs- Benzemā, kuram principā nebija aizstājējs, tač šosezon ir arī Morata, kurš izšķirošajos brīžos nepievils un tas ir liels + komandai, kad viņš nāks no maiņas, piem. spēle pret Sporting L, tgd Athletic. Viss būs ok, tik pašam CR jāķļūst dāsnākam ar piespēlēm un vienreiz tas egoisms ir jāmet malā, ja gribam šosezon visu iespējamo izcīnīt, savādāk tas tikai traucē komandas mikroklimatam.