Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Madrides "Atletico" padzen treneri, tuvu tam arī "Ligue 1" līdere PSG

Agris Suveizda

Madrides "Atletico" padzen treneri, tuvu tam arī "Ligue 1" līdere PSG
Gregorio Mansano
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs Madrides "Atletico" oficiāli pavēstījis par galvenā trenera Gregorio Mansano atstādināšanu no amata. Lēmumu "Atletico" valde pieņēma šodien, un, kā tiek vēstīts kluba mājaslapā, tas bijis vienbalsīgs. Tikmēr, visticamāk, pie jauna galvenā trenera tiks arī Francijas PSG – lai arī informācija vēl nav oficiāla, visai droši var teikt, ka, par spīti izcīnītam rudens čempiones titulam, Antuāna Kombuarē dienas ir skaitītas.

"Kluba valde otrdien tikšanās laikā, kurā bija paredzēts novērtēt komandas sportisko sniegumu, vienbalsīgi nolēma atstādināt Gregorio Mansano no trenera amata," teikts Madrides "Atletico" oficiālajā paziņojumā. "Šis lēmums tika nodots trenerim, ar kuru tika panākta vienošanās izbeigt līgumattiecības. Klubs tagad koncentrēsies jauna trenera atrašanai."

Mansano, kurš "Atletico" vadīja arī 2003./04.g. sezonā, klubā atgriezās tikai iepriekšējā starpsezonā, nomainot iepriekšējo galveno treneri Kiki Floresu. Kā viens no potenciālajiem nākamajiem treneriem presē tika minēts Rafaels Benitess, kurš vasarā noraidīja "Atletico" piedāvājumu, taču tagad par galveno kandidātu tiek uzskatīts Djēgo Simeone, kurš aizvakar beidza darbu ar Argentīnas "Racing". Argentīnietis iepriekšējā gadsimta deviņdesmito gadu vidū vairākas sezonas "Atletico" pavadīja kā spēlētājs.

Madrides "Atletico" vakar ar pamatīgu blīkšķi izstājās no Karaļa kausa izcīņas. Vispirms "Atletico" pēc spēka otrās Spānijas līgas komandai "Albacete" zaudēja izbraukumā (1:2), bet tad piedzīvoja neveiksmi arī savā laukumā – 0:1, vienīgos vārtus ielaižot jau divdesmitajā sekundē. Spānijas čempionātā "Atletico" ar 16 kārtās iegūtiem 19 punktiem ieņem tikai desmito pozīciju, no līderes Madrides "Real" atpaliekot par 21 punktu, bet no Čempionu līgas zonas – par desmit. Tai pat laikā "Atletico" no izkrišanas zonas šķir tikai četras aces.

UEFA Eiropas līgā "Atletico" izcīnīja 13 punktus un uzvarēja, daudzuprāt, spēcīgākajā grupā, kurā Madrides komandai kompāniju sastādīja Itālijas "Udinese", Glāzgovas "Celtic" un Francijas "Rennes". Eiropas līgas 1/16 finālā "Atletico" tiksies ar Romas "Lazio". Bez darba, visticamāk, paliks arī franču futbola speciālists Antuāns Kombuarē - lai arī PSG vēl nav oficiāli apstiprinājis šo informāciju, tas acīmredzot ir tikai laika jautājums.

Par Kombuarē iespējamo atlaišanu tiek runāts jau kopš vasaras, kad klubu iegādājās bagāti un ambiciozi īpašnieki no Kataras. Lai arī PSG praktiski visu sezonu atrodas starp Francijas čempionāta līdervienībām un beigās, izmantojot bijušās līderes "Montpellier" klupienu, pirmo apli pat noslēdza pirmajā vietā, franču prese jau ilgu laiku vēstīja, ka galvenais jautājums par Kombuarē atlaišanu ir nevis "Vai?", bet gan "Kad?". Masu medijos kā reālākais jaunais treneris tiek minēts itālietis Karlo Ančeloti.

PSG Francijas čempionāta pirmajā aplī ieguva 40 punktus, kas ir par trim vairāk nekā tuvākajai sekotājai "Montpellier" un par četriem vairāk nekā pašreizējai titula sargātājai "Lille". PSG sezonu sāka četros turnīros, taču no diviem jau ir izstājusies. Vispirms Līgas kausa astotdaļfinālā tika piedzīvots ļoti negaidīts zaudējums Dižonā (2:3), bet vēlāk galvaspilsētas komanda izstājās arī no Eiropas līgas, priekšā palaižot ne tikai Bilbao "Athletic", bet arī "Liepājas Metalurga" pāridarītāju Zalcburgas "Red Bulls".

Izmantotie resursi:
:: Pįgina Oficial del Club Atlético de Madrid ::
Sport : toute l'actualité sportive sur...

  -2 [+] [-]

, 2011-12-22 23:47, pirms 12 gadiem
PSG jau sen to izdariija...

     [+] [-]

, 2011-12-23 05:37, pirms 12 gadiem
Labi, Mansano atlaida, bet ko tālāk darīs? Ne jau treneri ir Atletico problēma, bet vadība
Atlético's dead coach walking is not all that...