Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Dešāns Francijas izlasē debitē ar pārsteidzošu kandidātu izvēli

Agris Suveizda

Dešāns Francijas izlasē debitē ar pārsteidzošu kandidātu izvēli
Beidzot pie tik ilgi gaidītās otrās iespējas ticis 28 gadus vecais Rio Mavubā
Foto: AFP/Scanpix

Francijas izlases jaunais galvenais treneris Didjē Dešāns paziņojis kandidātu sarakstu savai debijas spēlei valstsvienības rindās - pārbaudes spēlei pret Urugvaju. Dešānam nāksies iztikt bez vairākiem diskvalificētiem un savainotiem futbolistiem, līdz ar to sastāvā iekļuvuši arī tādi spēlētāji kā Etjēns Kapuē, Rafaels Varāns, Džimijs Briāns un citi. Kā nozīmīgākais pārsteigums jāmin Rio Mavubā un Kristofa Žalē izsaukšana, kas, iespējams, jau iezīmē potenciālās Dešāna izmaiņas sastāvā.

Dešāns šorīt paziņojis 22 spēlētāju kandidātu sarakstu trešdien Havrā paredzētajai pārbaudes spēlei pret Urugvaju. Dešāns gandrīz visās līnijās izdarījis vairākus pārsteigumus. Tā aizsardzības labajā malā blakus Matjē Debušī nav izsaukts Antonijs Reveijērs, bet gan PSG jaunais kapteinis Kristofs Žalē, kuru Karlo Ančeloti nodēvējis par labāko franču spēlētāju savā pozīcijā. Savainoto Filipa Meksesa un Adila Ramī prombūtnē izsaukti trīs perspektīvi centra aizsargi - Mapū Jangambivā, Mamadū Sako un Rafaels Varāns. Aiz borta palika pieredzējušais "Tottenham" aizsargs Juness Kabuls, kurš savainojuma dēļ izlaida Eiropas čempionātu.

Dešāns, protams, nav izsaucis Samiru Nasrī un Žeremiju Menezu, kuriem par disciplīnas pārkāpumiem Eiropas čempionātā piespriesta diskvalifikācija - attiecīgi trīs un viena spēle. Dešāns neizsauca arī Janu Mvilā un Hatemu Ben Arfu, kuriem arī draudēja diskvalifikācija, taču tā netika piespriesta. Tā kā savainots ir Joans Kabajs, tad sarakstā iekļauts tulūzietis Etjēns Kapuē. Pēc ilga pārtraukuma izlasē atgriezies arī Rio Mavubā, kurš tika ignorēts Lorāna Blāna ērā. "Mavubā ir atlētisks, spēcīgs, viņam ir Čempionu līgas pieredze, un viņš ir Lilles kapteinis. Domāju, ka ar to ir pietiekami, lai iekļūtu izlasē," šodien sacīja Dešāns.

Dešāns gan neizsauca Abū Diabī, tomēr bijušais Marseļas "Olympique" treneris atstāja viņam izlases durvis atvērtas, uzskatot, ka viņam no sākuma ir pilnībā jāsaved kārtībā veselība un jāatgriežas spēļu ritmā. Tāpat Dešāns sacīja, ka visas iespējas nākotnē tikt izsauktam ir arī Joanam Gurkufam, par kura sportisko formu no Lionas "Olympique" nometnes nākušas ļoti pozitīvas atsauksmes. Priekšējā līnijā nav savainotā Loika Remī un arī pārliecību zaudējušā Kevina Gameiro, toties 1998.gada pasaules čempions izsaucis spēcīgo Lionas "Olympique" centra uzbrucēju Bafetimbī Gomisu un, krietni negaidītāk, viņa komandas biedru Džimiju Briānu.

Draudzības spēle pret Urugvaju būs vienīgā Francijas pārbaude pirms gaidāmā Pasaules kausa atlases cikla sākuma. Septembrī Les Bleus viesosies Helsinkos, bet pēc tam savā laukumā uzņems Baltkrieviju. Vēl Francijas grupā ir trīs pēdējo lielo finālturnīru uzvarētāja Spānija, kā arī Gruzijas izlase. Grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies 2014.gadā Brazīlijā notiekošajam finālturnīram, bet otrās vietas ieguvējai var tikt dota otra iespēja speciālā play-off kārtā.

Francijas izlase

Vārtsargi: Igo Loriss (Lyon), Stevs Mandandā (Marseille)
Aizsargi: Gaels Klišī (Manchester City), Matjē Debušī (Lille), Patriss Evrā (Manchester United), Kristofs Žalē (PSG), Lorāns Koscelnijs (Arsenal), Mamadū Sako (PSG), Rafaels Varāns (Real Madrid), Mapū Jangambivā (Montpellier)
Pussargi: Etjēns Kapuē (Toulouse), Maksims Gonalons (Lyon), Marvins Martēns (Lille), Blēzs Matuidī (PSG), Rio Mavubā (Lille), Matjē Valbuenā (Marseille), Franks Riberī (Bayern)
Uzbrucēji: Karims Benzemā (Real Madrid), Džimijs Briāns (Lyon), Olivjē Žirū (Arsenal), Bafetimbī Gomiss (Lyon), Dimitrī Pajets (Lille)

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur l'EQUIPE...
France Football : toute l'actualité du...

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 14:09, pirms 12 gadiem
Pareizi. Vajag pāraudīt vēl nepārbaudītas vai sen aizmirstas vērtības.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 14:12, pirms 12 gadiem
Uzvārdu Deschamps latviskoti raksta Dešans? No kurienes rodas burts 'n'?

  -1 [+] [-]

, 2012-08-09 14:16, pirms 12 gadiem
Maneejs rakstīja: Uzvārdu Deschamps latviskoti raksta Dešans? No kurienes rodas burts 'n'?
No izrunas.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 14:26, pirms 12 gadiem
Tā kā vienīgā pārbaudes spēle, tad Dešāmam vajadzētu pārbaudīt pēc iespējas vairāk rezerves spēlētājus.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 14:37, pirms 12 gadiem
Citur raksta Dešāms, tikai sportacentraa Dešāns

Google

  -1 [+] [-]

, 2012-08-09 14:44, pirms 12 gadiem
flipsider rakstīja: Citur raksta Dešāms, tikai sportacentraa Dešāns

Google,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=3c701caa4c7d5226&biw=1366&bih=585
Citur raksta nepareizi. Letonika.lv. Vārdnīcas - Franču—latviešu...

     [+] [-]

, 2012-08-09 16:16, pirms 12 gadiem
Quercus rakstīja: Citur raksta nepareizi. http://www.letonika.lv/groups/default.aspx?cid=986776&r=187&lid=986776&q=&h=837
Letonikā var būt arī pareizrakstības kļūda. Šeit Didier Deschamps - Translate Didier Deschamps ... , piemēram, ir Dešāms.

     [+] [-]

, 2012-08-09 16:54, pirms 12 gadiem
Saukt Dešāmu (Deschamps) par "Dešānu" ir tas pats, kas teikt "Šanpanietis" (Champagne) nevis "Šampanietis".
Tas tak vienalga ko tā letonika.lv murgo.

     [+] [-]

, 2012-08-09 17:37, pirms 12 gadiem
MadJames rakstīja: Saukt Dešāmu (Deschamps) par "Dešānu" ir tas pats, kas teikt "Šanpanietis" (Champagne) nevis "Šampanietis".
Tas tak vienalga ko tā letonika.lv murgo.
Ģeniāla loģika. Tad jau šampanietis pareizi ir jāsauc par šāmānieti. Deschamps = Dešāms, Champagne = šāmānietis, vai ne?

     [+] [-]

, 2012-08-09 18:59, pirms 12 gadiem
Quercus rakstīja: Ģeniāla loģika. Tad jau šampanietis pareizi ir jāsauc par šāmānieti. Deschamps = Dešāms, Champagne = šāmānietis, vai ne?
Pareizi būs šānanietis

  +2 [+] [-]

, 2012-08-09 20:21, pirms 12 gadiem
Ieteiktu autoram kādreiz uzrakstīt "Didiers Deschampss", varbūt tad komentējošie valodniecības ģēniji būtu apmierināti

  +1 [+] [-]

, 2012-08-09 20:57, pirms 12 gadiem
jums sports vai gramatika interesee, uz 11 komentaariem kaa vecenes striidas kaa pareizi rakstaas, kas notiek vechi