Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas FA noraida priekšlikumu aizvadīt "La Liga" spēli ASV

Rolands Eliņš

Spānijas FA noraida priekšlikumu aizvadīt "La Liga" spēli ASV
Luiss Rubialess. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas Futbola federācija (RFEF) ir atteikusies sniegt „La Liga” atļauju aizvadīt augstākās līgas spēles Amerikas Savienotajās Valstīs, kas, visticamāk, pieliek punktu iepriekš plaši apspriestajām diskusijām par „Girona” un „Barcelona” spēles sarīkošanu ASV jau šosezon.

RFEF prezidents Luiss Rubialess oficiālā vēstulē „La Liga” prezidentam Havjeram Tevesam norādījis, ka neatbalstīs piedāvājumu 26. janvārī Maiami, ASV, aizvadīt Spānijas čempionāta spēli, kas būtu bijis bezprecedenta solis. Rubialess papildus nosūtījis arī otru vēstuli, kuras kopija nogādāta arī FIFA, un tajā tiek paskaidroti atteikuma iemesli.

RFEF vislielākā neskaidrība ir par „La Liga” kritērijiem izvēlētajai spēlei, kurā plānota divu Katalonijas komandu - „Barcelona” un „Girona” – dalība. Tiek norādīts, ka šāds solis radītu politisku saspīlējumu, un šādam viedoklim atbalstu paudis arī FIFA prezidents Džanni Infantīno.

Spānijas Futbola federācija arī aicina „La Liga” iesniegt dokumentāciju par panākto vienošanos aizvadīt spēles ASV, jo RFEF uzskata, ka daudzas svarīgas vienošanās nianses nav publiski pieejamas. Tāpat RFEF apšauba vienošanās legālo statusu un vēlas uzzināt, vai „La Liga” iecerei ir vienbalsīgs augstākās līgas klubu un spēlētāju atbalsts. Tāpat tiek iebilsts, ka spēles vietas norises maiņa varētu kļūt par pamatu sezonas abonementu un raidtiesību īpašnieku protestiem, kā arī tas varētu radīt nevienlīdzīgus apstākļus pārējiem klubiem.

Lai „La Liga” varētu turpināt savu ieceri par regulārās sezonas spēli Amerikā, tai ir nepieciešams iegūt RFEF atbalstu.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2018/09/21/foo...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-21 18:01, pirms 6 gadiem
Labāk MLS spēli lai aizvada Spānijā!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-21 18:44, pirms 6 gadiem
Varētu uzņemt LA Galaxy La Liga!
Tāpat kā Kataras klubu uzņems KHL!