Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Espanyol" atbrīvo galveno treneri Floresu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Espanyol" atbrīvo galveno treneri Floresu
Enriko Sančess Floress
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Spānijas augstākās līgas futbola klubs Barselonas "Espanyol" piektdien no amata atbrīvoja komandas galveno treneri Enriko Sančesu Floresu.

Piecus mačus pirms čempionāta beigām "Espanyol" ieņem 16. vietu turnīra tabulā, pēdējo trijnieku, kas sezonas beigās atstās Spānijas augstāko divīziju, apsteidzot par deviņiem punktiem. Barselonas klubs tikpat kā nodrošinājis palikšanu spēcīgāko komandu pulkā un, sākot domāt jau par nākamo sezonu, atbrīvoja no amata 53 gadus veco spāņu speciālistu.

Floress pie "Espanyol" stūres stājās pirms diviem gadiem, noslēdzot līgumu uz trim sezonām. Iepriekšējā sezonā Barselonas komanda Spānijas čempionātā izcīnīja astoto vietu.

Floress savu trenera karjeru sāka 2001. gadā kā Madrides "Real" jauniešu komandas vadītājs. Pēc tam 2004./2005. gada sezonā viņš strādāja ar Spānijas galvaspilsētā bāzēto klubu "Getafe", kad tas debitēja valsts augstākajā līgā. Pēc minētās sezonas karjeras turpinājumā viņš paguva vadīt tādas Spānijas komandas kā "Valencia" un Madrides "Atletico", kā arī Lisabonas "Benfica" no Portugāles un "Watford" no Anglijas.

Ar "Atletico" komandu treneris 2010. gadā uzvarēja UEFA Eiropas līgā un vēlāk arī UEFA Superkausa izcīņā, bet 2011. gadā viņš pārcēlās strādāt uz Kataru, kur pabija līdz 2014. gada martam, bet pērn gada sākumā speciālists atgriezās "Getafe" komandā.

Savulaik Floress kā futbolists spēlēja Madrides grandā "Real", kā arī aizvadīja 15 mačus Spānijas izlasē.

Izmantotie resursi:
LETA