Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"La Liga" noslēdz līgumu par spēļu aizvadīšanu ASV, futbolisti sašutuši

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"La Liga" noslēdz līgumu par spēļu aizvadīšanu ASV, futbolisti sašutuši
Lionels Mesi
Foto: Reuters/Scanpix

Vakar Ņujorkā tika panākta vienošanās, ka pirmo reizi vēsturē Spānijas čempionāta jeb "La Liga" spēles tiks aizvadītas ārzemēs.

Spānijas čempionāts pēdējos gados daudz strādājis, lai kļūtu par vadošo futbola līgu pasaulē ne tikai laukumā, bet ārpus tā. Piemēram, svētdien Spānijas superkauss, kurā "Barcelona" ar 2:1 apspēlēja "Sevilla", notika Marokā.

Vakar Ņujorkā tika panākta vienošanās uz 15 gadiem starp "La Liga" un mediju, sporta un izklaides kompāniju "Relevent", kas paredz, ka pirmo reizi Spānijas čempionāta 89 gadus ilgajā vēsturē spēles notiks ārzemēs. Mērķis ir kultivēt "La Liga" atpazīstamību Ziemeļamerikā, kā arī veicināt futbola attīstību, jo 2026. gada Pasaules kauss notiks Ziemeļamerikā – ASV, Kanādā un Meksikā.

"Vēlamies audzēt mīlestību pret futbolu visā pasaulē, un vēsturiskā vienošanās dod mums iespēju to vairot ASV un Kanāda. "Relevent" piepildīja stadionus Starptautiskā čempionu kausa turnīra laikā, un priecājamies, ka varam sadarboties, lai vairotu futbola popularitāti Ziemeļamerikā," teica "La Liga" prezidents Havjers Tebass. Čempionu kauss ir pārbaudes turnīrs, kurā tiekas vairāku valstu vadošās komandas. Šajā vasarā visapmeklētākā gan bija divu Anglijas klubu cīņa – "Liverpool" uzvaru pret "Manchester United" noraudzījās vairāk nekā 105 tūkstoši cilvēku.

Panāktās vienošanās mērķis ir vienu spēli sezonā aizvadīt Ziemeļamerikā, un debija būs jau šajā sezonā, lai gan komandas, kas piedalīsies, vēl nav paziņotas. Protams, kā visreālākās kandidātes tiek nosauktas "Barcelona" un Madrides "Real".

"Vienošanās parāda "La Liga" vīziju, kā kļūt par vadošo futbola līgu pasaulē. Savienojot tās tradīcijas un augstos rezultātus ar mūsu zināšanām par tirgu, augs "La Liga" globālais brends, kā arī Ziemeļamerikā augs futbola popularitāte," pauda "Relevent" vadītājs Denijs Silmens.

Taču krietni mazāk sajūsmināta ir Spānijas Futbolistu asociācija, kas paziņojumā kritizējusi vēlmi spēles aizvadīt ASV. "Esam pret šādu darījumu. Kā jau ierasts, "La Liga" nav uzklausījusi spēlētāju viedokļus un izvēlējusies risinājumu, kas izdevīgs tikai pašai, neskatoties uz veselības riskiem, kas draudēs spēlētājiem, un neņemot vērā cilvēkus, kuri saviem klubiem seko Spānijā. Futbolisti nav valūta, kas var tikt izmantota biznesā, lai nestu peļņu trešajām pusēm."

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2018/08/16/foo...
https://en.as.com/en/2018/08/16/foo...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-17 12:22, pirms 6 gadiem
Kāda tur popularizēšana..Plika naudas lieta un viss.
Ja amītis neskatās futbolu,tad arī viņš neskatīsies tagad.Noskatīsies to vienu vai cik spēles notiks tur,un tas arī būs viss.
Necelsies tak viņi tur naktī,lai skatītos futbolu.Viņiem tur pietiek jau ko skatīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-17 12:42, pirms 6 gadiem
HMB - FUNA AUDZEEKNIS!!! rakstīja: Tu nefiltree bazaru, es par MLS runaaju!!! Jevrosporti shos raada kaadu laiku, tu uzsleedz kaadu speeli, tur uz kipa suuda sukeru naak 40k
Es ar tevi nemaz nerunāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-17 12:51, pirms 6 gadiem
buus jautri, ja madridei buus jaabrauc. taa jau klaat naak pasaules klubu kauss, un veel shis ar paarlidojumiem un laika mainjaam.

     [+] [-]

, 2018-08-17 13:05, pirms 6 gadiem
O, šie ar izdomājuši naktīs uzspēlēt!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-17 13:39, pirms 6 gadiem
Viss pakāpeniski iet uz to, ka nākotnē būs daudz vairāk spēļu starp konfederācijām, kas savukārt ir diezgan interesanti. Es labprāt skatītos Eiropas/ZAmerikas/DAmerikas klubu čempionlīgu.

Ja spēlē Islandes klubs pret Kazakstānas klubu eirokausos, tad attālums ir 5,141 km. No Madrides līdz Ņujorkai ir 5,764 km