Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Valencia" joprojām nomoka nopietnas finansiālās problēmas

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

"Valencia" joprojām nomoka nopietnas finansiālās problēmas
"Valencia" kluba jaunais stadions "Nou Mestalla" finansiālu problēmu dēļ top lēnāk nekā bijis iecerēts
Foto: EMPICS Sport

Spānijas futbola "La Liga" čempionāta kluba "Valencia" prezidents Manuels Jorente sarunā ar medijiem uzsvēris, ka klubu joprojām vajā nopietnas finansiālās problēmas, un Valensijas vienība aizvadītajā vasarā varēja tikt pazemināta uz "Segunda B" čempionātu.

Vienu no Spānijas spēcīgākajiem futbola klubiem jau ilgu laiku nomoka finansiālas problēmas. "Valencia" parādi laika gaitā sasnieguši vairāk nekā 500 miljonus eiro, piespiežot samazināt jaunā, 75 000 skatītāju ietilpīgā "Nou Mestalla" stadiona būvniecības ātrumu. "Valencia" prezidents Jorente uzstājis, ka klubs joprojām nav izkļuvis no finanšu trūkuma radītās bedres un tuvākajā laikā tomēr varētu būt spiests pārdot savas lielākās zvaigznes - Davidu Vilju un Davidu Silvu.

Saprotams, ka pārcelšanās uz jaunu, ietilpīgāku stadionu palielinātu kluba ienākumus - tas, kas nepieciešams gaišākai nākotnei. Atgādinām, ka šī gada augustā Valensijas klubs veica iespaidīgu aizņēmumu, lai atvieglotu kapitāla palielināšanu un nostiprinātu finansiālo situāciju. Kā izteikusies "Valencia" vadība, klubs šosezon varētu zaudēt 35 - 40 miljonus eiro. Šāda situācija ilgtermiņā nav pieļaujama.

"Bez vietējās pašvaldības iejaukšanās mums neizdotos izpildīt maksājuma saistības, un mēs šovasar būtu pazemināti uz "Segunda B" [Spānijas pēc spēka 3. līga - aut.]. Mums pēc iespējas ātrāk jāsāk spēlēt jaunajā stadionā. Tajā būs vietas 70 000 skatītājiem, kas palielinās mūsu ienākumus un atbrīvos "Mestalla" stadionu, padarot to pieejamāku pārdošanai. Ierasts teikt, ka spēlētāji netiks pārdoti, taču priekšā grūts ceļš ejams. Vienmēr ir iespēja pārdot labākos futbolistus, joprojām esot konkurentspējīgiem," izsakās Jorente.

Atgādinām, ka "Valencia" nekvalificējās šī gada UEFA Čempionu līgai, aizvadītajā sezonā Spānijas čempionātā ierindojoties sestajā vietā un izcīnot tiesības startēt UEFA Eiropas līgā. Protams, finansiālajā ziņā atšķirība starp šiem Eiropas prestižākajiem klubu turnīriem ir manāma. Jāpiemin, ka kluba finansiālo problēmu dēļ "Valencia" futbolistiem nereti aizkavējušās algu izmaksas.

Jau rītvakar, 17. oktobrī "La Liga" čempionāta 7. kārtas ietvaros "Valencia" gaida smags mačs - savā "Mestalla" stadionā jāuzņem čempione "Barcelona".

Saistītie raksti:
"Valencia" atrod investorus un gatavojas dzēst...

Izmantotie resursi:
as.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-10-16 19:25, pirms 15 gadiem
Tad jau Silva iespējams uz MU

  +6 [+] [-]

, 2009-10-16 21:03, pirms 15 gadiem
Nez vai Real Madird vēl gribētu Daividu Vilju

  +1 [+] [-]

, 2009-10-16 22:45, pirms 15 gadiem
KB rakstīja: Tad jau Silva iespējams uz MU
Par to jau sen runā!!!

  -1 [+] [-]

, 2009-10-16 22:45, pirms 15 gadiem
aNnounced rakstīja: Nez vai Real Madird vēl gribētu Daividu Vilju
Tiem jau pietiek. Silvam deldēt beņķi? Tur ir kas spēlē tak.

  +1 [+] [-]

, 2009-10-17 04:17, pirms 15 gadiem
KB rakstīja: Tad jau Silva iespējams uz MU
Tad jau drizaak uz L'pool.
Padomaa.... spelet pie spaanju trenera, komadaa kur jau spelee 3 spaanji.
+ L'pool stradaa scout Eduardo Macia, kas atrada Silvu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-17 13:04, pirms 15 gadiem
pavelsp rakstīja: nu vo stulbaa valencia tubu pardevushi Villu par 50milj vai cik par vinju tur gribeja nemt
Solīja par 5 miljoniem mazāk, nekā betmeni par viņu gribēja.