Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Ēdegors informējis "Real Madrid" par vēlmi palikt "Real Sociedad" līdz īres beigām

Agris Suveizda

Ēdegors informējis "Real Madrid" par vēlmi palikt "Real Sociedad" līdz īres beigām
Martins Ēdegors. Foto: Reuters/Scanpix

Kā ziņo Norticias de Gipuzkoa, Norvēģijas izlases uzbrūkošais pussargs Martins Ēdegors vēlas palikt Sansebastjanas "Real Sociedad" līdz pat īres beigām un par to jau ir informējis arī "Real Madrid" vadību.

Spīdošā sezona Nīderlandē un pārliecinošais sniegums savā pirmajā pilnajā sezonā Spānijas augstākajā līgā radīja runas, ka "Real Madrid" vēlētos 21 gadu veco Ēdegoru atgūt jau pēc īres pirmās sezonas, un šīs baumas vēl vairāk pastiprinājusi Covid-19 pandēmija, kas liek apšaubīt madridiešu finansiālo spēju tuvākajā laikā iegūt kādu no kārotajām pasaules superzvaigznēm. Tomēr "Real Sociedad" vadība esot visai droša, ka norvēģis klubā paliks uz vēl vienu gadu.

Spānijas prakse neļauj noslēgt vairāk nekā vienas sezonas īres līgumu, tādēļ Madrides un Sansebastjanas klubi vienojās par 1+1 gada īres līgumu, taču ar vienošanos, ka līgums pēc pirmās sezonas automātiski pagarināsies. Gadījumā, ja "Real Madrid" nolemtu lauzt vienošanos, galvaspilsētas klubam būtu kompensācijā jāšķiras no četriem miljoniem eiro.

Ēdegors Spānijas augstākajā līgā debitēja jau 16 gadu vecumā, taču pusstunda pret "Getafe" (7:3) tā arī joprojām ir norvēģa vienīgā spēle "Real Madrid" rindās "La Liga" turnīrā. Pirms tam bijis īrē "Heerenveen", iepriekšējo sezonu viņš īrē pavadīja citā Nīderlandes komandā "Vitesse un 35 spēlēs izcēlās ar deviņiem vārtiem un divpadsmit rezultatīvām piespēlēm. Šosezon Ēdegors 23 spēlēs ir atzīmējis ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm un, būdams viens no komandas līderiem, palīdzējis "Real Sociedas" atrasties augstajā ceturtajā vietā.

Norvēģijas izlasē Ēdegors ir aizvadījis 22 spēles un guvis vienus vārtus. Norvēģija neieguva garantētu ceļazīmi uz "Euro 2020" finālturnīru, taču turpinās cīņu pārspēlēs, pusfinālā tiekoties ar Serbiju. Otrā C līgas pārī duelēsies Skotija un Izraēla. "Real Madrid" savulaik Ēdegoru par 2,8 miljoniem eiro nopirka no Norvēģijas kluba "Stromsgodset", ko tagad pārstāv latviešu uzbrūkošais pussargs Jānis Ikaunieks.

Izmantotie resursi:
https://www.noticiasdegipuzkoa.eus/...

  -1 [+] [-]

, 2020-04-14 17:40, pirms 4 gadiem
Kas tas par Ēdegoru? AAAAAh, pareizi, Suveizda tak raksta autors!

     [+] [-]

, 2020-04-14 17:59, pirms 4 gadiem
The one and the only rakstīja: Kas tas par Ēdegoru? AAAAAh, pareizi, Suveizda tak raksta autors!

Nepareizi domā, ka tikai Suveizda tā izrunā norvēģu uzvārdus. Kreipāns biatlonistu (Bjoentegaard) arī izrunā Bjentegors.

     [+] [-]

, 2020-04-16 19:55, pirms 4 gadiem
Ēdegors pats izdomàja autors vai kāds palīdzēja?