Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Celta Vigo" pēc deviņu mēnešu darba atlaiž titulēto Benitesu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Celta Vigo" pēc deviņu mēnešu darba atlaiž titulēto Benitesu
Rafaels Benitess. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Celta Vigo" pieņēmis lēmumu atbrīvoties no 63 gadus vecā galvenā trenera Rafaela Benitesa, kurš iepriekš vadījis tādas komandas kā Madrides "Real", "Liverpool", "Chelsea", "Napoli" un Milānas "Inter".

Rafaels Benitess par "Celta Vigo" galveno treneri kļuva pagājušā gada 23. jūnijā. Viņa vadībā Spānijas čempionāta 28 spēlēs izcīnītas tikai piecas uzvaras, un komanda ieņem 17. vietu, izkrišanas zonu apsteidzot par divu punktu tiesu.

Par Benitesa pēdējo spēli kļuva zaudējums pret bijušo komandu – svētdien "Celta Vigo" cieta 0:4 sakāvi pret līderi Madrides "Real". Nākamā spēle pēc galvenā trenera atlaišanas gaida svētdien izbraukumā pret "Sevilla".

Benitess 2005. gadā aizveda "Liverpool" līdz triumfam Čempionu līgā, gadu vēlāk izcīnot FA kausu. Savukārt 2013. gadā viņš kā Londonas "Chelsea" pagaidu galvenais treneris uzvarēja Eiropas līgā.

Spānis trenējis arī "Valencia", Milānas "Inter" un "Napoli". Pirms "Celta Vigo" viņš strādāja ar "Everton", bet 2022. gada janvārī tika atbrīvots no amata.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...