Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas "La Liga" nosprauž 12. jūniju kā sezonas atsākšanās datumu

Rolands Eliņš

Spānijas "La Liga" nosprauž 12. jūniju kā sezonas atsākšanās datumu
Žerārs Pikē. Foto: AP/Scanpix

Spānijas vadošās futbola līgas „La Liga” izsūtījusi klubiem paziņojumu, norādot, lai tie gatavojas atsākt sezonu 12. jūnijā. Šo datumu kā sezonas atsākšanās brīdi Spānijas medijiem nosauca arī līgas prezidents Havjers Tevass.

Spānijas „La Liga” jau iepriekš bija noteikusi mērķi atsākt koronavīrusa pandēmijas pārtraukto sezonu jūnijā, taču konkrēts datums noteikts tikai tagad. Klubi saņēmuši informāciju, ka līga plāno atsākt spēles 12. jūnijā, gandrīz tieši pēc mēneša.

Spānijas futbola klubi bija saņēmuši atļauju atsākt treniņus, kas bija viena no pirmajām fāzēm ceļā uz sezonas atsākšanos, taču vairāku klubu pārstāvjiem tika konstatēta saslimšana ar koronavīrusu. Tas pagaidām nav licis atcelt plānus par sezonas atsākšanos, taču Spānijas veselības iestādes sola stingri uzraudzīt situāciju.

„La Liga” plāns ir izspēlēt sezonu jūnijā un jūlijā, lai tās klubi augustā varētu piedalīties izšķirošajās UEFA Eirokausu spēlēs. Spēles tiktu organizētas divreiz nedēļā, lai pēc iespējas ātrāk izspēlētu atlikušās 11 kārtas.

Galavārds par sezonas atsākšanos 12. jūnijā piederēs Spānijas Veselības ministrijai, un līga kā alternatīvu piedāvājumu izskata 19. jūniju.

Jāpiemin, ka par „La Liga” plānu sajūsmā nebija „Barcelona” veterāns Žerārs Pikē, kurš vakar vakarā Spānijas TV intervijā pauda savu satraukumu, vai līga nesasteidz sezonas atsākšanos. Viņš norādīja gan uz situāciju valstī, gan uz to, ka klubiem nebūtu daudz laika sagatavoties spēlēm, kas palielinās savainojumu riskus.

Tikmēr Portugālē tiek ziņots, ka ar koronavīrusu inficējušies trīs „Vitoria Gumairaes” spēlētāji. Viņu vārdi netiek nosaukti, taču tiek vēstīts, ka visi ir bez slimības simptomiem un pie labas pašsajūtas.

Izmantotie resursi:
https://en.as.com/en/2020/05/10/foo...
https://en.as.com/en/2020/05/10/foo...

     [+] [-]

, 2020-05-11 16:03, pirms 4 gadiem
urāāāāāāāāāāāāāāāāāāāāā !!!!! Viva España