Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Laportu nemīl, bet viņš paliek

Andris Liepa
Andris Liepa

Laportu nemīl, bet viņš paliek
Žoans Laporta
Foto: AFP

Vakar vēlu vakarā notika sporta kluba "Barcelona" prezidenta vēlēšanu referendums, un savu amatā spēja saglabāt līdzšinējais tā īpašnieks Žoans Laporta, lai gan... vairākums balsoja pret viņu.

Pēdējos divos gados "Barcelona" futbola komandai neizdodas uzvarēt Spānijas čempionātā, taču ne jau tikai tas daudzus neapmierina Laportas darbībā - viņš arī nesekmīgi darbojoties transfēru tirgū un kopumā viņam trūkst līderspēju.

Referendumu ierosināja sarīkot Oriols Žiralts, kurš savāca nepieciešamo parakstu skaitu. Taču lieta tāda, ka lai Laportu no amata atstādinātu, "pret" bija jānobalso divām trešdaļām jeb 66.6% balsotāju. "Pret" Laportu nobalsoja gandrīz 24 tūkstoši no 39 tūkstošiem referenduma dalībnieku, un tie bija 60.6%. Tātad Laporta, kurš "Barcelona" prezidenta amatā ir kopš 2003. gada, ar vieglu izbīli savu amatu saglabājis. Jāatzīmē, ka, Laportam ierodoties uzzināt rezultātus, sapulcējušies "Barcelona" fani izkliedza saukļus "Ārā! Melis! Atkāpies!"

Referenduma vaininieks Žiralts pēc rezultātu apkopošanas izteicās, ka "Barcelona" vadībai tagad būtu jāizdara pareizie secinājumi, un ka pats Žiralts Laportas vietā pēc šādiem rezultātiem būtu atkāpies. Līgums paredz, ka Laporta prezidenta amatā paliks līdz 2010. gadam.

Izmantotie resursi:
as.com

     [+] [-]

, 2008-07-07 10:22, pirms 16 gadiem
nesaprotu kaaada vaina Laportam?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-07-07 10:44, pirms 16 gadiem
par transfēriem var piekrist, ka nav īpaši darbojies tirgū-bet vai tad viņš vainīgs, ka nespēj uzvarēt vai tomēr trenneris?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-07 12:24, pirms 16 gadiem
arī spēlētāji, bet arī trenneris kas neizvēlās pareizo formāciju
cerams ka Guardiola to spēs mainīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-07-07 16:09, pirms 16 gadiem
Kaa prezidents vins ir ljoti labs, jo Barselonas klubs ir iestajies ''Unicef'' un dazadaas akcijaas, palidzot citiem + vel tiek paplashinatas sporta kompleksu teritorijas.

Redzes, kas bus nakotnee.
';