Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"La Liga" prezidents: "PSG smejas par sistēmu, mēs pieķērām, kā viņi čurā baseinā"

Rolands Eliņš

"La Liga" prezidents: "PSG smejas par sistēmu, mēs pieķērām, kā viņi čurā baseinā"
Neimārs
Foto: PA Wire / Scanpix

Spānijas vadošās futbola līgas „La Liga” prezidents Havjers Tebass Mančestrā notiekošajā „Soccerex” konferencē britu medijiem apliecinājis savu nepatiku pret milzīgu investoru ienākšanu futbolā, ļaujot veikt plašus transfērus tādiem klubiem kā PSG un Mančestras „City”.

Havjers Tebass apgalvoja, ka Parīzes „Saint-Germain” un Mančestras „City” nostāda pārējos klubus negodīgas konkurences apstākļos, jo saņem lielus finansiālos līdzekļus, kas iegūti ārpus futbola. Tebass to nodēvēja par „finansiālo dopingu” un aicināja futbola vadošajām organizācijām rīkoties, lai apturētu šo sistēmu.

„PSG burtiski smējās par sistēmu, kad viņi par 222 miljoniem eiro ieguva Neimāru,” sacīja Tebass. „Nezinu, vai ir rupji šādi sacīt, taču spāņu mediji šo situāciju definēja ļoti labi, proti, mēs viņus pieķērām čurājam baseinā. Neimārs iečurāja baseinā no tramplīna. Mēs nedrīkstam to pieļaut.”

„Un runa nav tikai par PSG, bet arī par Mančestras „City”,” turpināja Tebass. „Man nepieciešams iegūt vairāk naudas no TV darījumiem, citādi „City” ar savu naftu savāks visus spēlētājus.”

Tebass toties noraidīja mediju salīdzinājumus ar „Barcelona” un Madrides „Real” situāciju, kad abi spāņu grandi iepriekš tika sodīti par valsts finansiālās palīdzības izmantošanu. „Tas ir arguments, kādu izmantotu mani mazie bērni,” sacīja Tebass. „Kāpēc jūs dodiet cepumus viņiem, bet ne man?”

Tebass neizslēdza iespēju, ka nākotnē PSG varētu tēmēt arī uz Krištianu Ronaldu un Lionela Mesi iegādi: „Viņu līguma izpirkuma cenas ir lielākas. Taču PSG, ja vēlēsies, var vienkārši atvērt savu gāzes vadu un nopirkt tāpat.”

Gan PSG, gan „City” šovasar iztērēja vairāk nekā 220 miljonus eiro, turklāt „City” pat bija lielāka tērētāja. Tas gan tāpēc, ka Kiliana Mbapē 180 miljonus vērtais transfērs oficiāli tiks nokārtots tikai nākamvasar.

Tebass arī apgalvoja, ka, ja Neimāra izpirkšanas cenu būtu samaksājusi, piemēram, Mančestras „United”, viņš UEFA par „Financial Fair Play” pārkāpumiem nesūdzētos un neaicinātu tos izmeklēt. „Tas būtu saskaņā ar noteikumiem,” sacīja Tebass. „Savukārt PSG saņem krietni vairāk investīciju nekā „United”. Tas ir neiespējami, tas ir finansiālais dopings.”

Izmantotie resursi:
Paris St-Germain caught peeing in the pool,...

     [+] [-]

, 2017-09-06 16:41, pirms 7 gadiem
Uefa: "There is no investigation into Manchester City with regards to FFP regulations. Any reports mentioning such an investigation are unsubstantiated."

Uefa confirm Manchester City are not being...

     [+] [-]

, 2017-09-06 17:00, pirms 7 gadiem
Raudulīgais spānis.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 17:37, pirms 7 gadiem
"...citādi „City” ar savu eļļu savāks visus spēlētājus.”

Vai tad nu tiešām City gadījumā Oil tulkojas kā eļļa...

  +6 [+] [-]

, 2017-09-06 17:52, pirms 7 gadiem
Spāņiem vnk nepatīk, ka citi klubi bez Madrides Real un Barcelona arī var atļauties labus spēlētājus un kļūst spēcīgāki/pavājina Real/Barcelona ilggadējo dominanci...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 18:46, pirms 7 gadiem
Nevarat atgādināt kam uz maikām bij rakstīts QATAR AIRWAYS???

Itkā starp Barcu un FS Metta/LU ir baigi godīgā konkurence?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 19:04, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Spāņiem vnk nepatīk, ka citi klubi bez Madrides Real un Barcelona arī var atļauties labus spēlētājus un kļūst spēcīgāki/pavājina Real/Barcelona ilggadējo dominanci...
un atcerēsimies, cik "godīgi" pati Barsa ieguva Neimāru ...

     [+] [-]

, 2017-09-06 19:28, pirms 7 gadiem
Vēmiens nāk no visa šī cirka par un ap futbolistu cenām un viņu algām!
Žurnālisti varēja plašāk aprakstīt par nesmukumu ar Messi kāzu viesiem, nevis rakstīt par to cik kurš maksā un cik kurš pelna!
Divos vārdos - kāzu viesiem dāvanas vietā tika lūgts ieskaitīt naudu Messi fondā kas palīdz bērniem Argentīnā. 200 kāzu viesi kopā nesameta pat 12000€
Aizrijušies lopi, šī fakta dēļ vien futbols kā tāds vairs neinteresē

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 20:29, pirms 7 gadiem
svecs rakstīja: Vēmiens nāk no visa šī cirka par un ap futbolistu cenām un viņu algām!
Žurnālisti varēja plašāk aprakstīt par nesmukumu ar Messi kāzu viesiem, nevis rakstīt par to cik kurš maksā un cik kurš pelna!
Divos vārdos - kāzu viesiem dāvanas vietā tika lūgts ieskaitīt naudu Messi fondā kas palīdz bērniem Argentīnā. 200 kāzu viesi kopā nesameta pat 12000€
Aizrijušies lopi, šī fakta dēļ vien futbols kā tāds vairs neinteresē
Kāda daļa, man futbola gardēdim par Messi kāzu viesiem un viņu alkatību? Nepaliec smieklīgs. Ja ir pāris pajoļi tad jāsāk uzreiz ienīst visu futbolu kā tādu? Skaties Virslīgu, tur nemētājās ar naudām.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-06 21:16, pirms 7 gadiem
Barsa raud par fair play ironiski paši ar nodokļiem labi krāpās tagad ņaud

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 21:30, pirms 7 gadiem
Stulbi Barcai kad kaads izpeerk vinju uzlikto astronomisko izpirkuma maksu, bet vajadzeja tacu saprast , ka laika gaitaa tas notiks un tie 222milj nemaz nebuus tik daudz lai nosargatu taadu speletaju kaa Neymars. Nebrinisos ja arii Messi tiks izpirkts laika gaitaa(ja vien parakstiis jauno liigumu).

     [+] [-]

, 2017-09-06 21:30, pirms 7 gadiem
sochee rakstīja: Barsa raud par fair play ironiski paši ar nodokļiem labi krāpās tagad ņaud
tik kaadaa sakaraa Barcu piemini,Tebas runaa savaa un La Ligas prezidenta vaardaa un tam nav nekaada sakara ar Barcelonas oficiaalo viedokli

  -1 [+] [-]

, 2017-09-06 21:38, pirms 7 gadiem
Kā parasti, vairums komentāru pilnīgi neadekvāti, pie tā jau pierasts. Bet reāli +/- var piekrist spānim. Šķiet, ka vienīgā izeja ir rīkoties līdzīgi, kā aiz okeāna kur ir noteikti algu griesti, ka līdz ar to liedz pārlieku tērēties, bet nu reālajā dzīve tas būtu diezgan sarežģīti izdarāms ņemot vērā, ka ir dažādas federācijas, dažādi likumi utt. Kaut arī izeja būtu, piemēram Eiropas kausiem pielaist tikai tos klubus, kuri ievēro noteikumus... Bet protams, tas viss ir fantāzija, jo mūsu laikos korumpētība ir augstakājā likenī un skaidrs, ka Arābi, kamēr viņiem tā nafta tur vēl ir atradīs pieeju praktiski jebkuram...

PS. Man vairāk "patīk" tā klajā ņirgāšanās par Financal Fair Play kā tādu, atgādina mūsu valdību ))) Respektīvi visi zin, par cik Neimāru nopirka, taču oficiāli viņš It kā pats savu līgumu izpirka... pilnīgs sviests, zinot no kurienes nāca nauda, taču, nez kāpēc sistēma Spānijā ir tieši labvēlīga šāda veida afērām.

     [+] [-]

, 2017-09-06 22:49, pirms 7 gadiem
Veljoprojam spani un barca nevar likties minera!

     [+] [-]

, 2017-09-07 09:46, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: tik kaadaa sakaraa Barcu piemini,Tebas runaa savaa un La Ligas prezidenta vaardaa un tam nav nekaada sakara ar Barcelonas oficiaalo viedokli
Barsu un Real piemin, jo abi šie klubi ar Spānijas Federācijas svētību ir gadiem saņēmuši finansiālo dopingu, nodokļu atlaides, negodīgi sadalītas TV translāciju naudas un vēl visu ko, lai tikai varētu zīmēties, ka ir pasaules krutākie klubi. Toties kad uzrodas kaut kādi dullie, kuriem naudas ir vairāk kontā, kā veselām valstīm, tad mēnešiem čīkst par negodīgumu. Kāpēc nečīkst Francijas klubi un federācija, kurus tas tieši ietekmē? Te jau ir vairāk butthurt par to, ka šiem neizdevās ar visādiem paņēmieniem nepieļaut transferu, nevis par ciparu kā tādu.

     [+] [-]

, 2017-09-07 10:47, pirms 7 gadiem
tā tas ir, nepatīkami ja kopējā baseinā kāds ko tādu dara