Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Kupē: "Jūtos kā regbija spēlētājs"

Andris Liepa
Andris Liepa

Kupē: "Jūtos kā regbija spēlētājs"
Gregorijs Kupē
Foto: AP

Jaunais futbola kluba Madrides ''Atlético'' vārtsargs Gregorijs Kupē pēc ierašanās Madridē ir apņēmības pilns cīnīties par jaunām uzvarām, kā arī ir ļoti priecīgs par iespēju spēlēt ārpus Francijas un iegūt jaunu pieredzi spēlējot citā valstī.

Spānijai un visai pasaulei jūs esat pazīstams nu jau kā bijušais ''Lyon'' vārtsargs un kā Francijas nacionālās izlases pamatvārtsargs, bet Spānijas līdzjutēji vēlas jūs iepazīt labāk...
Protams! Tāpēc arī es ierados šeit, lai visu sāktu no jauna. Spēlējot Francijā es biju populārs un mana vēlme pamest ''Lyon'' bija par labu manai ģimenei. Es vēlējos mesties jaunā avantūrā un, lai arī mani bērni dzīvotu citā vidē un piedzīvotu kaut ko jaunu.

Vai saspīlētā situācija ''Lyon'' nebija tas lielākais iegansts, lai pamestu šo klubu?
Nē, jo jau pagājušajā sezonā man bija cerība savā futbolista karjerā piedzīvot ko jaunu, un es par to nešaubījos ne brīdi. Tā ir taisnība, ka problēmas, kas bija ''Lyon'', vēl vairāk mazināja šaubas par manu palikšanu, bet no otras puses spēlēt ''Lyon'' klubā bija pagodinoši un labākais veids kā aiziet no Francijas kluba bija aiziet kā uzvarētājam. Iespēja spēlēt Madrides ''Atlético'' man ir kā Dieva dāvana.

Jums bija arī piedāvājumi no dažādiem ASV un Kataras klubiem. Kas bija tas galvenais iemesls, kāpēc jūs parakstījāt līgumu tieši ar Madrides ''Atlético''?
No sākuma es vēlējos spēlēt kādā no Anglijas klubiem, lai mani bērni varētu iemācīties angļu valodu. Iemesls tam, kāpēc es parakstīju līgumu ar ''Atlético", ir tāds, ka man bija labi kontakti ar šī kluba vadītājiem, ka pat nebija nekādas vēlmes meklēt vai izskatīt citus piedāvājumus. Es zināju, ka šis būs mans labākais un pareizākais lēmums. Pirmajā tikšanās reizē Madridē mana sieva bija kopā ar mani un viņai arī patika šī jaunā iespēja.

Kādi ir pirmie iespaidi par jauno klubu?
Ģeniāli. Komandas biedri ir īpaši laipni. Šajā klubā visi spēlētaji ir kā viena ģimene. Es patiešām šeit labi jūtos un esmu priecīgs atrasties šeit. Nespēju sagaidīt jauno sezonu, jo rezultāti būs tie, kas noteiks vai šis prieks turpināsies.

Vai jums palīdz labāk iedzīvoties tas, ka Madrides ''Atlético'' spēlē Florēns Sinama-Poņjols?
Jā, protams. Kad tiek paziņoti treniņu laiki vai kas cits specifisks, viņs man palīdz iztulkojot to visu. Visi spēlētāji piepūlas, lai es varētu labāk iedzīvoties, vienmēr pārliecinās, vai viss ir kārtībā un vai es jūtos ērti.

''Lyon'' vienmēr ir bijusi viena no favorītēm uz Čempiona līgas trofeju, bet tā arī nav to spējusi izcīnīt. Kā jums liekas, vai ar Madrides ''Atlético'' tas būtu iespējams?
No sākuma es vēlētos labāk iepazīt Spānijas čempionāta ritmu un tās patieso spēku samēru. Mums ir paredzēts labs duelis pret "Schalke 04" [Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 3. kārtā], kas noteikti būs diezgan spēcīgs pretinieks, bet mēs vēlamies vinnēt.

Kāda jums liekas Madride?
Dzīve Madridē ir īpaša. Pamosties un redzēt zilās debesis - tas vien jau ir kaut kas iespaidīgs. Tāpat man arī patīk vēršu skriešanās sacīkstes. Madridē es noteikti varēšu iet apskatīt muzikālās komēdijas, muzejus un daudzas citas vietas. Šī pilsēta ir kā radīta priekš bērniem, tāpēc domāju, ka mēs ar ģimeni šeit būsim laimīgi. Man ir veseli divi gadi, lai atklātu Madrides patieso skaistumu, atvērt acis un izdzīvot to visu par visiem 100 procentiem.

Regbijs ir viena no jūsu kaislībām un pagājušo gadu jūs ar Francijas nacionālas izlases regbija zvaigzni Sebastjenu Šabālu apmainījāties ar krekliņiem...
Tā bija patīkama un lieliska satikšanās ar Šabālu. Ja man būtu jāizvēlas, ko es skatīšos pa televizoru, tad tas noteikti būtu regbijs, nevis futbols. Es atzīstu, ka man patīk regbijs. Man liekas, ka pašatdeve, ritms un intensitāte regbijā ir divas reizes lielākā nekā futbolā.

Vai bērnībā sapņoji kļūt par regbija spēlētāju?
Nē, bet spēlēt vārtsarga pozīcijā ir gandrīz tas pats, kas spēlēt regbiju. Tā ir kā vienādības zīme starp futbolu un regbiju. Vārtsargam ir jāaizstāv sava vārtu līnija, darot visu iespējamo un neiespējamo, lai bumba to nesķērsotu. Regbijā arī ir jādara tas pats.

Lai arī jūs četrus gadus pēc kārtas esat Francijas "Ligue One" labākais vārtsargs, jums tai pat laikā pieder arī "Marcel d'Or" trofeja, ko pasniedz neveiklākajam spēlētājam...

(smaida) Man patīk! Man dažreiz patīk par sevi pasmieties ,un man patīk šāda veida trofejas. Tas ir veids, kā futbolā iekļaut humoru. Spēlēju jau daudzus gadus un man nav sava veida, kā aizstāvēt sevi. Esmu tāds, kāds esmu, un es to arī pieņemu.

Kuri futbolisti ir bijuši jūsu favorīti?
Lionas kluba vārtsargu treneris un bijušais Francijas nacionālās izlases vārtsargs Žoels Bats. Tāpat man ir ļoti liels respekts pret Zinedinu Zidānu.

Tulkoja: Dainis Petrokaitis

Izmantotie resursi:
as.com

  +5 [+] [-]

, 2008-08-05 11:30, pirms 16 gadiem
Laba intervija

  +2 [+] [-]

, 2008-08-05 11:44, pirms 16 gadiem
Jā tiešām man arī patika!

     [+] [-]

, 2008-08-05 11:45, pirms 16 gadiem
Es arī vēlētos Šabāla kreklu Mans mīļākais vārtsargs,žēl,ka no Lionas aizgāja,bet aizstājējs viņam ir ļoti labs. Verkutrjē jau pagāšsezon labi stāvēja,bet Lloriss Superkausā nostāvēja vienkārši ideāli.

     [+] [-]

, 2008-08-05 11:58, pirms 16 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Es arī vēlētos Šabāla kreklu Mans mīļākais vārtsargs,žēl,ka no Lionas aizgāja,bet aizstājējs viņam ir ļoti labs. Verkutrjē jau pagāšsezon labi stāvēja,bet Lloriss Superkausā nostāvēja vienkārši ideāli.

Verkutjē man nevisai manuprāt viņš bija viens no tiem vainīgajiem sezonas sākumā pie kura bija jāvaino daudzie vārtu zaudējumi. Aizsardzība arī tad bija pašvaka, ja atceramies ČL pirmās 2 spēles kur Liona zaudēja bet nākamās 4 brīnumainā kārtā uzvarēja!

  +3 [+] [-]

, 2008-08-05 12:05, pirms 16 gadiem
tā kā M.Atletico ir mans favorīts Spānijas čempī,tad man liels prieks par šo ieguvumu!

veiksmi!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-05 12:08, pirms 16 gadiem
krissz rakstīja: Verkutjē man nevisai manuprāt viņš bija viens no tiem vainīgajiem sezonas sākumā pie kura bija jāvaino daudzie vārtu zaudējumi. Aizsardzība arī tad bija pašvaka, ja atceramies ČL pirmās 2 spēles kur Liona zaudēja bet nākamās 4 brīnumainā kārtā uzvarēja!

Neuzskatu,ka tur bija Verkutrjē vaina. Drīzāk Krisa prombūtne pie vainas bija. Varbūt iesāka pavāji,bet tomēr aizvadīja tīri labu sezonu,diezgan bieži glāba.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-05 14:26, pirms 16 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Neuzskatu,ka tur bija Verkutrjē vaina. Drīzāk Krisa prombūtne pie vainas bija. Varbūt iesāka pavāji,bet tomēr aizvadīja tīri labu sezonu,diezgan bieži glāba.

Kupē trauma jau arī daudz ko ietekmēja! Taču Lyon manuprāt nebija no tām stabilākajām sezonām kā vēl iepriekšējos 2 gadus, kad bija daudz līderu. Protams sezona ir izdevusies galu galā viņi kļuva čempioni 7 reizi pēc kārtas!

  +1 [+] [-]

, 2008-08-05 15:34, pirms 16 gadiem
Man ari patika.

  +1 [+] [-]

, 2008-08-05 15:37, pirms 16 gadiem
Šabālu arī atceros.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-08-05 19:27, pirms 16 gadiem
Laba intervija! Lai viņam veicas Athletico Madrid rindās un arī turpmāk Francijas izlasē...

  +3 [+] [-]

, 2008-08-05 19:47, pirms 16 gadiem
Man ari regbijs iepatikas ureiz pec PK Francijaa. Man kaa vairumam tieshi preteji - nepatika Jaunzelande, bet D - Afrika, kura radija vissakarigako speli un pelniti uzvareja. HABANA!