Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Blaters: "Ticu, ka PK2014 finālturnīrs būs pasargāts no iedzīvotāju protestiem"

Blaters: "Ticu, ka PK2014 finālturnīrs būs pasargāts no iedzīvotāju protestiem"
Zeps Blaters
Foto: PA Wire/Press Association Images

Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters kritizējis gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra rīkotājus, norādot, ka tie pārāk vēlu sākuši gatavoties gada centrālajam futbola notikumam. Tai pat laikā šveicietis uzskata, ka gaidāmais finālturnīrs būs drošs, neskatoties uz iedzīvotāju protestiem.

77 gadus vecais FIFA prezidents sarunā ar šveiciešu "24 heures" atzinis, ka nav īpaši priecīgs par Brazīlijas gatavību šovasar uzņemt Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. "Kopš darbojos FIFA, Brazīlija ir pirmā valsts, kas tik ļoti kavējas sagatavošanās termiņu sasniegšanā. Pie tam viņiem bija septiņi gadi, lai gatavotos," sacīja Blaters.

Brazīlijai radās problēmas ar vairāku finālturnīru objektu būvniecības pabeigšanu paredzētajā laikā, tomēr iepriekš Blaters savos izteikumos bijis krietni saprotošāks, solot nepielietot nekādas sankcijas.

Noteikumi paredzēja, ka visiem stadioniem jābūt gataviem līdz 2013.gada beigām, tomēr dažādu apstākļu, to vidū arī traģisku negadījumu būvniecības laikā, dēļ prasības nav izpildītas. FIFA ziņojums pagājušā gada decembra sākumā liecināja, ka trīs no 12 stadioni tiks pabeigti tikai 2014.gada februāra beigās jeb trīs ar pusi mēnešus pirms finālturnīra starta.

Papildus slogs ir lielās čempionāta izmaksas, par kurām sajūsmā nav vietējie iedzīvotāji, no kuriem daļu jau tā māc nabadzības slogs. Pagājušajā gadā Brazīliju vairākkārtīgi pāršalca arī iedzīvotāju protesti, tomēr Blaters ir pārliecināts, ka finālturnīra laikā situācija būs mierīga.

"Esmu optimists – futbols tiks pasargāts (no protesta draudiem). Ticu, ka brazīlieši necentīsies tieši kaitēt finālturnīra norisei, jo futbols viņiem ir nacionālais sporta veids, pat reliģija," prognozēja Blaters.

Izmantotie resursi:
24 heures, l'actualité en direct: politique,...
Goal.com

  -1 [+] [-]

, 2014-01-06 16:43, pirms 10 gadiem
tā kā futbols Brazīlijā ir svētums, tad gribētos ticēt, ka nekādi b;ēdīgi incidenti nenotiks. Par Sočiem gan man nav tādas pārliecības, tieši otrādi..., ļoti brīnīšos, ja ...