Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2904, Did:0, useCase: 3

Vācijas preses reakcija un "Twitter" čalas par čempionu izstāšanos

Rolands Eliņš

Vācijas preses reakcija un "Twitter" čalas par čempionu izstāšanos
Foto: pixxmixx/SIPA/Scanpix

Vācijas futbola izlases neprasme tikt ārā no apakšgrupas Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā pagaidām ir lielākā sensācija un turpina aizsākto tendenci, ka pasaules čempionei ar titula aizstāvēšanu vienmēr klājas ļoti grūti. Šajā materiālā piedāvāts Vācijas mediju un dažādu futbola sabiedrības pārstāvju vērtējums un reakcija par notikušo sensāciju.

„Vācijas nacionālā izlase ir cietusi visaugstākā līmeņa pazemojumu Pasaules kausā,” šodien vēsta vācu laikraksts „Die Welt”. „Taču statistika ļoti laba parāda, cik pelnīta bija izstāšanās jau pēc grupu turnīra.”

Lai arī Vācijas futbola vadība pirms un pēc zaudējuma norādīja, ka saglabā savu uzticību galvenajam trenerim Joahimam Lēvam, vācu mediji ne tuvu nav tik optimistiski noskaņoti galvenā trenera jautājumā. „Handelsblatt” raksta: „Pamatīgs fiasko... Šīs trīs spēles Krievijā ir parādījušas vienu lietu pavisam skaidri – Lēva laiks izlasē ir beidzies, nepieciešams jauns sākums.”

Tikmēr visai poētiski Vācijas izlases izkrišanu no Pasaules kausa aprakstīja „Suddeutsche Zeitung”: „Beigās bija tikai tukšuma sajūta un saulriets. Vācijas izlases autobuss aizbrauca no Kazaņas stadiona, un tā ka tas devās uz rietumiem, saule rietēja tās komandas priekšā, kas tikko bija izstājusies no Pasaules kausa.”

Savukārt „Bild” salīdzināja savu rakstīto tagad un pirms četriem gadiem, kad Vācija kļuva par čempioni: „Kauns un negods! Pirms četriem gadiem „Bild” redakcija palika bez vārdiem un tā arī izvēlējās pieteikt virsrakstu, proti, „Bez vārdiem”. Arī tagad virsraksts ir tāds pats. Taču šoreiz viss ir pavisam pretēji, jo pirmoreiz Vācija nav pratusi pārvarēt Pasaules kausa pirmo kārtu.”

Daudz tika kritizēts Lēva lēmums PK sastāvā neiekļaut Mančestras „City” rezultatīvo futbolistu Lēroju Sanē, kas tagad, protams, tiek plaši atgādināts, taču daļa vācu mediju arī aktīvi izceļ Mezuta Ezila atbildību izlases izkrišanā, kas gan vairāk tiek saistīts ar viņa izcelsmi un pirms turnīra veikto fotogrāfiju kopā ar Turcijas prezidentu, nevis Ezila parādīto sniegumu.

Pazoboties par Vāciju nekautrējas ne Itālijas, ne Anglijas, ne Krievijas mediji, kamēr pati Vācijas Futbola federācija izplatījusi oficiālu atvainošanos saviem līdzjutējiem. Nelielu kontroversiju paspēja izcelties arī „Fox Sports” Brazīlijas nodaļa, kas Vācijas izstāšanos pavadīja ar garu „HAHAHA” ierakstu, tiesa, uzreiz saņēma atgādinājumus par Vācijas un Brazīlijas 2014. gada tikšanos...

Kamēr Vācija bēdājas, tikmēr visas pārējās komandas tās apakšgrupā var svinēt. Par Meksikas un Zviedrijas priekiem nav jābrīnās, ņemot vērā iekļūšanu astotdaļfinālā, bet Dienvidkorejas sajūsma par uzvaru pār pasaules čempioni sasniedza arī šīs valsts vētsnieku Meksikā, kurš nekautrējās svinēt kopā ar vietējiem līdzjutējiem, no rokas rokā nododot tekila pudeli. Un kurš gan viņam to tagad Dienvidkorejā pārmetīs?

  +4 [+] [-]

, 2018-06-28 13:43, pirms 6 gadiem
Ko tur Ozils tādu izdarīja, ka viņu visi baigi vaino?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 13:48, pirms 6 gadiem
asta rakstīja: Ko tur Ozils tādu izdarīja, ka viņu visi baigi vaino?
Tur jau tā lieta, ka ne ko viņš neizdarīja. Vienīgais, kurš spēlēja tajā izlasē bija Toni Kroos...

  +9 [+] [-]

, 2018-06-28 13:54, pirms 6 gadiem
asta rakstīja: Ko tur Ozils tādu izdarīja, ka viņu visi baigi vaino?
Nosauca Istambūlas diktatoru par savu prezidentu.

     [+] [-]

, 2018-06-28 14:10, pirms 6 gadiem
Vispār tas bija Gundegans no City kurš turku prezidentu par savu sauca . Bet tā jau tāda normāla sc nekompetence.... Viss ok

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 14:50, pirms 6 gadiem
Trinken schnabs und singen Volga, Volga..

  +3 [+] [-]

, 2018-06-28 15:09, pirms 6 gadiem
Manning rakstīja: Vispār tas bija Gundegans no City kurš turku prezidentu par savu sauca . Bet tā jau tāda normāla sc nekompetence.... Viss ok
Ja nemaldos ari ezils izcēlās ar šādu uzvedību

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 16:42, pirms 6 gadiem
asta rakstīja: Ko tur Ozils tādu izdarīja, ka viņu visi baigi vaino?
Komentētājs nav lasītājs?
"...daļa vācu mediju arī aktīvi izceļ Mezuta Ezila atbildību izlases izkrišanā, kas gan vairāk tiek saistīts ar viņa izcelsmi un pirms turnīra veikto fotogrāfiju kopā ar Turcijas prezidentu, nevis Ezila parādīto sniegumu."
Vācijas preses reakcija un "Twitter" čalas par...

  +2 [+] [-]

, 2018-06-28 19:12, pirms 6 gadiem
AIj ka tik Brazīļiem šitais neatspēlejas tas HA HĀ.

     [+] [-]

, 2018-06-28 19:50, pirms 6 gadiem
Manning rakstīja: Vispār tas bija Gundegans no City kurš turku prezidentu par savu sauca . Bet tā jau tāda normāla sc nekompetence.... Viss ok
šoreiz tā ir tava nekompetence, jo ezils līdzīgi turku diktatoru erdoganu par savējo sauca un kopā fotografējās pirms PK.

     [+] [-]

, 2018-06-29 01:27, pirms 6 gadiem
..smieklīgākais ir tas, ka kaut kāda vācu avīze pirms spēles bija rakstījusi, ka vācieši no korejiešiem nūdeles uztaisīs. nez ko šie rakstīja nākamajā dienā