Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Horvātija ļauj Modričam un Rakitičam nespēlēt un fināla atkārtojumā pret Franciju iztiks bez viņiem

Agris Suveizda

Horvātija ļauj Modričam un Rakitičam nespēlēt un fināla atkārtojumā pret Franciju iztiks bez viņiem
Pasaules kausa labākais spēlētājs Lūka Modričs un labākais jaunais spēlētājs Kiljans Mbapē. Foto: AFP/Scanpix

Jau nākamnedēļ sāksies UEFA Nāciju līgas otrā sezona. Vienā no A līgas apakšgrupām gaidāms arī 2018. gada Pasaules kausa finālistu Francijas un Horvātijas duelis, taču abas komandas nebūs iespējami labākajos sastāvos.

Francijai, kā jau ziņots, nevarēs palīdzēt pussargi Pols Pogbā, Tangī Ndombelē un Husems Avārs, bet galvenais treneris Didjē Dešāns būs dilemmas priekšā, vai atpūtināt Kiljanu Mbapē un Presnelu Kimpembē, jo viņu pārstāvētajam klubam PSG sezonas pirmā spēle ir paredzēta nieka divas dienas pēc mājas spēles pret Horvātiju. Tikmēr Horvātijas izlases galvenais treneris Zlatko Dāličs atļāvis septembra spēles izlaist pieredzējušajiem pussargiem Lūkam Modričam un Ivanam Rakitičam, kuri augusta vidū bija iekļauti kandidātu sarakstā.

Tāpat divas papildu brīvdienas iedotas Eiropas līgas finālistiem Ivanam Perišičam un Marcelo Brozovičam, kuru ierašanās valstsvienībā plānota nevis pirmdien, bet gan trešdien – trīs dienas pirms izbraukuma spēles Portugālē. Savukārt slimības dēļ septembra spēlēs Horvātija iztiks bez Vācijā dzimušā centra aizsarga Marina Pongračiča, kurš ziemā par 10 miljoniem eiro no "Salzburg" pārgāja uz "Wolfsburg". Viņš Horvātijas izlasē vēl nav debitējis. Viesos pret Franciju horvāti spēlēs 8. septembrī, un vēl šajā apakšgrupā būs arī Zviedrija.

Pongračiča vietā ir izsaukti pat divi aizsargi – 29 gadus vecais "Osijek" aizsargs Mile Škoričs, kuram valstsvienībā ir trīs spēles, un 23 gadus vecais Kazaņas "Rubin" aizsargs Filips Uremovičs, kurš debiju izlasē vēl gaida. Interesanti, ka pussargu Modriča un Rakitiča vietā izsaukti divi uzbrucēji – Vācijā dzimušais Antonio Čolaks, kurš iepriekšējā sezonā Horvātijas "Rijeka" labā 32 spēlēs guva 20 vārtus, un Ante Budimirs, kurš "Mallorca" sastāvā Spānijas čempionātā 35 mačos iesita 13 vārtus. Arī Čolaks vēl nav debitējis pieaugušo izlasē.

"Euro 2020" atlasē Horvātija ar 17 punktiem astoņās spēlēs izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā, apsteidzot Velsu (14), Slovākiju (13), Ungāriju (12) un Azerbaidžānu (1). 2018. gada Pasaules kausa finālā Francija uzvarēja ar 4:2, un Horvātijas pamatsastāva izgāja gan Rakitičs, gan Modričs, kuri izlases karjerā ir aizvadījuši attiecīgi 127 un 106 spēles. Nedz "Barcelona", nedz "Real Madrid" pussarga nākotne klubā nav skaidra.

Izmantotie resursi:
https://hns-cff.hr/news/21628/dalic...
https://hns-cff.hr/news/21631/aktiv...

     [+] [-]

, 2020-08-29 14:45, pirms 4 gadiem
Lielajiem lielas problēmas, mazajiem mazas-var ielikt jebkuru pastnieku vai dzelzceļa pārbrauktuves dežurantu