Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rode atgriežas Eiropā un pievienojas Īrijas trešās vietas īpašniecei

Agris Suveizda

Rode atgriežas Eiropā un pievienojas Īrijas trešās vietas īpašniecei
"Waterford" jaunpienācēji: Korijs Gelvins un Renārs Rode
Foto: waterfordfc.ie

Īrijas Premjerlīgas futbola klubs "Waterford" savā mājaslapā pavēstījis par latviešu centra aizsarga pievienošanos komandai. Šovakar "Waterford" viesosies pie "Limerick", taču Rodem vēl jāsagaida starptautiskā atļauja veikt pāreju.

"Renārs Rode ir ļoti pieredzējis aizsargs, un viņš mums dos labas izvēles iespējas. Kopš pievienošanās viņš sevi ir parādījis ļoti labi, un esmu priecīgs, ka viņš būs kopā ar mums," mājaslapā citēts kluba menedžeris Alans Reinoldss. "Waterford" sešas reizes kļuvusi par Īrijas čempioni, taču pēdējoreiz tas notika 1973. gadā. Iepriekšējā sezonā "Waterford" triumfēja 1. līgā, bet šosezon ar 44 punktiem 26 spēlēs ieņem augsto trešo vietu, par četriem punktiem apsteidzot "Shamrock Rovers" un atpaliekot no "Dundalk" (61) un "Cork City" (60).

Rode ārzemēs spēlējis arī Čehijas klubā "Sigma Olomouc" un Dienvidāfrikas klubā "Cape Town", bet viņa pēdējā pietura bija Malaizijas Superlīga un komanda "Negeri Sembilan". Latvijā Rode spēlējis RFS, "Skonto", "Ventspilī" un "Olimpā". Latvijas izlasē 29 gadus vecā aizsarga rēķinā ir četras spēles un vieni gūti vārti. "Waterford" rindās spēlē arī Igaunijas izlases pussargs Sanders Puri.

Tikmēr Polijas Ekstraklasē rezervē palika Igors Tarasovs, kura pārstāvētā Vroclavas "Slask" izglābās no zaudējuma Gdaņskā – 1:1 pret "Lechia". Sezonas pirmajā kārtā Tarasovs aizvadīja pilnu spēli uzvarā pār "Cracovia" (3:1), taču šovakar aizsardzības centrā viņa vietu ieņēma 26 gadus vecais polis Vojcehs Golla, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Nīderlandes NEC un pret "Cracovia" bija uz soliņa.

Izmantotie resursi:
Waterford FC Waterford FC Sign Renars Rode and...

     [+] [-]

, 2018-07-27 23:49, pirms 6 gadiem
Tomēr spēlēs futbolu.

     [+] [-]

, 2018-07-28 07:30, pirms 6 gadiem
Tas bija pirms aptuveni 10 gadiem, kad Latvijai īru virslīgas klubos bija plaša pārstāvniecība? Atceros, ka tur spēlēja tas pats Mežeckis, G.Silagailis u.c.